OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. április 4., hétfő 14:09

Májusban újra Határon Túli Magyar Színházak Szemléje
    Budapest, 2016. április 4., hétfő (OTS) - Május 18-án indul a Thália Színházban a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje, ahol öt napon keresztül három színpadon tíz produkciót láthat majd a közönség.

    Május 18-án, szerdán - a Nagyszínpadon - a kassai Thália Színház produkciójával veszi kezdetét a színházi szemle. Moliére Mizantrópját Czajlik József állította színpadra. Az előadás olyan aktuális és izgalmas témákat boncolgat, mint a szólásszabadság, a másik személyes autonómiája, az ízlés képlékenysége, az igazmondás határai, a társas élet buktatói, a megállapíthatatlan átmenet empátia és elvtelenség, tolerancia és gyávaság között.

Ugyanezen a napon az Arizona Stúdióban a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat mutatja be Fade out című mozgásszínházi produkcióját, melynek rendező-koreográfusa Györfi Csaba.

Május 19-én, csütörtökön a nagyváradi Szigligeti Színház költözik a Nagyszínpadra, ahol Csiky Gergely: Buborékok című vígjátékával nevetteti meg a közönséget. Az előadást Novák Eszter rendezte.

Szintén ezen a napon az Arizona Stúdió közönsége a Marosvásárhelyi Egyetem produkcióját, Egressy Zoltán 4x100 című tragikomédiáját láthatja, amelyet Sebestyén Aba jegyez rendezőként.

Május 20-án, pénteken a Yorick Stúdió előadásában Székely János Dózsa című monodrámáját tekinthetik meg. Rendezője Török Viola, Sebestyén Aba pedig ezúttal a színpadon lesz látható, ő formálja meg az egykori vezért.

Ugyancsak május 20-án az Új Stúdióban az Újvidéki Színház művészei, az ikonikus francia énekesnőről, Édith Piafról szóló Piaf-marche / Piaf-menet című előadást adják elő, Mezei Kinga rendezésében és főszereplésével.

Május 21-én, szombaton az Arizona Stúdióban a Spectrum Színház Matei Visniec: Nyina, avagy a kitömött sirályok törékenységéről című darabját láthatják. A Franciaországban élő román szerző Csehov-továbbgondolását Török Viola rendezte.

A Nagyszínpadon ezen az estén ismét egy Moliére-darab, az Úrhatnám polgár című komédia lesz látható, melyet a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház mutat be, Sardar Tagirovsky rendezésében.

Május 22-én, vasárnap a fesztivál záróelőadásaként, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának produkcióját, Lev Birinszkij: Bolondok Tánca című darabját nézhetik meg az érdeklődők, amelyet a 4x100-hoz hasonlóan Sebestyén Aba állított színpadra.

A hagyományokhoz híven a Thália Színház a már megszokott kedvezményes jegy- és bérletárakkal várja a fesztivál közönségét! Bővebb információ folyamatosan a színház honlapján lesz olvasható.

www.thalia.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.