OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2016. április 7., csütörtök 13:47

Szegények Patikája program - több mint 65 millió forintnyi adomány az Egistől
    Budapest, 2016. április 7., csütörtök (OTS) - Kiterjeszti "Szegények Patikája" akcióját a Gyermekétkeztetési Alapítvány. A legszegényebb magyar falvakban és városi lakókörzetekben élő gyermekek és fiatal felnőttek ingyenesen kapnak az Egis felajánlásából kettős aktivitású, cukormentes étrend-kiegészítő C-vitamin készítményt április hónapban.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160407_004.jpg

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. közel 31 000 doboz Jovital C Duo vitamint bocsátott az Gyermekétkeztetési Alapítvány rendelkezésére, ez többtízezer rászoruló számára jelent hozzájárulást a tél folyamán legyengült immunrendszer megerősítéséhez. A több mint 65 millió forint értékű adományt dr. Hodász István vezérigazgató adta át Király Gábornak, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnökének.

A "Szegények Patikája" akciót tavaly indította az Alapítvány. A program keretében tíz nehéz sorsú falu szegénységben élő gyermekeinek gyógyszerköltségét falvanként havi százezer forint értékben az alapítvány állja. A KSH adatai szerint az alacsony jövedelmű háztartásokban elégtelen a zöldség-gyümölcs fogyasztás, vitaminok vásárlására pedig egyáltalán nem jut forrás. Az akció kiterjesztése most több mint száz helyszínre fontos szerepet játszhat nehéz sorsú gyermekek és fiatal felnőttek egészségének megőrzésében.

Az Egis 1913 óta Magyarországon fejleszti és gyártja termékeit, stratégiai, szakmai partnereinek bevonásával igyekszik lehetőségeihez mérten termékadománnyal is hozzájárulni a hazai lakosság egészségi állapotának javulásához. A gyógyszergyár ebben az évben elsősorban a hazánk legelmaradottabb 80 kistelepülésén az EMMI által támogatott Biztos Kezdet Házakban és azok környezetében élőknek, valamint Kőbánya rászorultjainak szánja adományát.

További információ:

Barát József
Gyermekétkeztetési Alapítvány
+36 30 370 5319
 jozsef.barat@childnfund.org

Menthy Mariann
Egis Gyógyszergyár Zrt.
+36 1 803 5580
menthy.mariann@egis.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.