OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2016. április 20., szerda 14:00

Klasszikus sztárok a Városmajorban - Hat város hat legjobb előadásával jön júniusban a Színházi Szemle
    Budapest, 2016. április 20., szerda (OTS) - Műfaji sokszínűség, igényes szórakoztatás és a határainkon átívelő kulturális eszmecsere jellemzi a 2016-os Városmajori Színházi Szemlét, amely egyben útjára is indítja június 16-án a Budapesti Nyári Fesztivál három hónapon át tartó programsorozatát. A Városmajori Szabadtéri Színpadon idén a Jézus Krisztus szupersztár, Makrancos Kata, Zűrzavaros éjszaka, Tartuffe, Bolondok tánca és Buborékok című előadások alkotják a versenyprogramot.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160420_001.jpg

2016. június 16. és július 2. között ismét Buda szívébe látogatnak az előző évad legjobb, nem budapesti szórakoztató előadásai. Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója kiemelte a Városmajori Színházi Szemle szerepét, amely nem csak a Budapesti Nyári Fesztivál évről évre nagyobb jelentőségű szezonnyitó kisfesztiválja, hanem Budapest kulturális életének is meghatározó színházi eseménye. "Valódi közösségi találkozóhely, ahol az ország különböző pontjairól, illetve a határon túli magyar területekről találkozhatnak a társulatok, a budapesti közönség pedig a legjobbakkal egy helyen, a Városmajor hangulatos nyári színházában" - nyilatkozta az ügyvezető.

A Szemle versenyprogramjába több mint 50 produkció megtekintése után hat előadást hívtak meg Karsai György egyetemi tanár, színháztörténész, kritikus és Miklós Melánia kritikus, dramaturg, a színház kommunikációs munkatársának válogatása alapján. "Idén kifejezetten a könnyedebb műfajokat, zenés előadásokat és vígjátékokat részesítettük előnyben, és a véletlen, vagy a szerencse úgy hozta, hogy zömében jól ismert klasszikusok kerültek be a válogatásba" - folytatta Bán Teodóra. "Így a Városmajor közönsége hosszú idő után olyan közkedvelt előadásokat tekinthet meg nálunk, mint a Jézus Krisztus szupersztár musical, Moliére Tartuffe-je, Csiky Gergely Buborékok vagy Caragiale Zűrzavaros éjszaka című komédiái."

A műfajilag és a színházi formanyelv szempontjából is változatos összeállítás Szombathelytől Nagyváradig, Miskolctól Szabadkáig ad képet a magyar és határon túli - az említetteken kívül még a kaposvári és tatabányai - színházak repertoárjaiból. "A Szemle lehetőség arra, hogy nyissunk egymás felé, és felfedezzük, milyen nagyszerű produkciók születnek Budapesten kívül is. Csodálatos színészek, legendás és újraformálódó színházi műhelyek, kiváló rendezők és méltán népszerű klasszikusok a biztosítékai, hogy idén is jól szórakozhatunk" - állítják a válogatók.

Az előadásokat Bozsik Yvette, Novák Eszter, Alföldi Róbert, Rusznyák Gábor, Sebestyén Aba és Szikszai Rémusz rendezte. Színpadra lép többek között Tompos Kátya, Ullmann Mónika, Gáspár Tibor, Vicei Natália, Bánfalvi Eszter, Bányai Kelemen Barna, Mertz Tibor, Crespo Rodrigo, Major Melinda és Danis Lídia.

Szemlén kívül a Városmajorban bemutatják még a Kecskeméti Katona József Színház Boeing, Boeing, és a székesfehérvári Vörösmarty Színház Balfácánt vacsorára! című komédiáit is.

A Szemlét idén is szakmai és közönség zsűri értékeli, a díjkiosztóra hagyományosan szeptember elején kerül sor. A közönség az interneten szavazhat a legjobb előadásról, és blogírók jelentkezését is várják a szervezők.

A 2016. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában megtekinthető előadások:

Tim Rice - Andrew Llyod Webber: Jézus Krisztus szupersztár - Csiky Gergely Színház, rendező-koreográfus: Bozsik Yvette (2016. június 16.)

William Shakespeare: Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása - Weöres Sándor Színház, Szombathely, rendező: Alföldi Róbert (2016. június 18.)

Ion Luca Caragiale: Zűrzavaros éjszaka - Miskolci Nemzeti Színház, rendező: Rusznyák Gábor (2016. június 21.)

Parti Nagy Lajos - Moli?re: Tartuffe - Jászai Mari Színház, Tatabánya, rendező: Szikszai Rémusz (2016. június 28.)

Lev Birinszkij: Bolondok tánca - Szabadkai Népszínház Magyar Társulata, rendező: Sebestyén Aba (2016. június 30.)

Csiky Gergely: Buborékok - Szigligeti Színház, Nagyvárad, rendező: Novák Eszter (2016. július 2.)

Bővebb információ és jegyvásárlás: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.