OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2016. május 9., hétfő 11:25

Köszöntjük az első Jógarádzsát!
    Budapest, 2016. május 9., hétfő (OTS) - 2016. május 8-án első alkalommal adták át a Jógarádzsa Kiválósági Díjat (www.jogaradzsa.hu). A hazai jógaoktatás egyik jeles képviselője, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (www.bhf.hu) által alapított, évente kiosztásra kerülő, 1000 eurós díjra olyan magyar jógaoktatókat lehetett nevezni, akik hitelesen közvetítik e több ezer éves tudomány értékeit, gyakorlatait, és hétköznapi életükben is megvalósítják a jóga örökérvényű elveit.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160509_002.jpg

A magyar jógagyakorló közösség által ajánlott oktatók közül az alapító Főiskola tanáraiból álló szakmai bizottság öt szakembert választott ki és kért fel a jelölés elfogadására. A jógás közösség internetes szavazatai alapján a "Jógarádzsa" címet első alkalommal Földiné Irtl Melinda, Rádzsa- és Iyengar jóga oktató nyerte el.

Melinda kislányként találkozott a jógával, később a Tan Kapuja Buddhista Főiskola buddhista tanító szakán végezte tanulmányait. 2000 óta tanít, oktatói életútját folyamatos tanulás, szakmai és egyéni fejlődés mellett a mások jólétéért való fáradozás jellemzi. Rendszeresen tart ingyenes foglalkozásokat szociálisan rászoruló csoportok részére, tanítványai számára minden időben elérhető, és rendszeresen végez önkéntes munkákat is.

A Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválján megtartott ünnepélyes díjkiosztón Dr. Banyár Magdolna, a díjat alapító Főiskola rektora elmondta, hogy a Jógarádzsa Díj létrehozásának fő célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a jóga eredeti jelentésére és gyakorlatára, arra, hogy az nem csupán egy egészséges testmozgás, hanem olyan spirituális út is, amely elvezethet a legmagasabb szintű önmegvalósításhoz, az egyéni és a társadalmi békéhez. Azt is hangsúlyozta, hogy szakmai szempontból az öt jelölt bármelyike elnyerhette volna az elismerést, de végül a jógagyakorlók közössége döntötte el szavazataival, hogy Földiné Irtl Melinda kapja meg azt. A magyar jógás társadalmat pedig valóban megmozgatta a díj, hiszen annak hivatalos honlapját közel 15 ezren látogatták meg.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.