OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2016. május 18., szerda 15:24

A Pesti Vigadó Nonprofit Kft. sajtóközleménye a 2016. május 21-ei Nyitott ház program kapcsán (1. rész)
    Budapest, 2016. május 18., szerda (OTS) - A Pesti Vigadó Nonprofit Kft. célja, hogy mind többek számára váljon elérhetővé a magas minőségi kultúrához való hozzáférés lehetősége. Ennek érdekében kerül megrendezésre az idei első Nyitott ház program, amelyek kapcsán az óriási érdeklődés kiszolgálása céljából újabb csoportos idegenvezetések nyílnak meg a látogatók számára.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160518_001.jpg

A 2016. május 21-ei Nyitott ház már nem az első e névvel, hiszen a tulajdonos Magyar Művészeti Akadémia által az épület megnyitásának 150. évfordulója alkalmából szervezett "150 éves a Vigadó" programsorozat részeként, 2015. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján már megrendezésre került az első. Azon a napon óriási sikert elérve közel kétezren látogattak el a Pesti Vigadóba és vettek részt az ingyenes rendezvényeken. Az épületet működtető Pesti Vigadó Nonprofit Kft. a nagy sikerre való tekintettel a programok megismétlése mellett döntött, így 2016. május 21-én kerül sor a második Nyitott ház programra. E napon a Pesti Vigadó épülete, kiállításai és rendezvényei újra ingyenesen látogathatóak, az ekkor megvalósított programok előzetes regisztrációja mellett.

A Nyitott ház program fontosságát az adja, hogy habár már két éve nyílt meg a Pesti Vigadó továbbra is folyamatos az érdeklődés mind a fővárosi, mind a fővárostól távolabb élő közönség részéről, hogy lássák, megcsodálhassák, valamint megismerhessék a páratlan történelmi múlttal rendelkező épületet. A látogatói visszajelzések alapján eközben egyre nagyobb igény mutatkozik arra is, hogy a családok tagjai közösen, egy időben vegyenek részt művészeti, kulturális rendezvényeken. E két szempontból fontos, hogy a Pesti Vigadó egyszerre több kulturális rendezvénynek is otthonává tud válni: a Nyitott ház program olyan családi esemény, amely során a kultúra különböző részeiről valósulnak meg programok, így minden korosztály megtalálja a számára érdekes rendezvényt.

Ezen a napon az épület és a benne látható aktuális kiállítások (Győrfi Lajos szobrászművész kiállítása, Somogyi József - 100, Szunyoghy András kiállítása, A moldovai művészet: Kifejeződés a sokféleségben) ingyenes látogatása mellett további színes, előzetes regisztrációt igénylő programok várják az érdeklődőket. A délelőtt folyamán Kókay Krisztina textilművész, az MMA rendes tagja és a Nemzet Művésze díjas Kő Pál szobrászművész, az MMA rendes tagja vezetésével képzőművészeti foglalkozásokat tartunk. A Sinkovits Imre Kamaraszínpadon zajló mesefilm vetítéseknek Pom-Pom lesz a központi szereplője. A vetítések szünetében is Pom-Pom marad a főszereplő, hiszen a mesefiguráról legnagyobb ismerője, az idén 80 éves Csukás István író fog mesélni az érdeklődők számára. Délután Csernyus Lőrinc építész, az MMA levelező tagja interaktív előadása során bizonyítja be, hogy mindenki tud rajzolni, nem is nehéz, leginkább csak önbizalom kérdése, majd Pálházi Bence és bandája, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói tartanak táncházat népzenével. Este Kokas Katalin hegedűművész és a Nemzet Művésze díjas Vásáry Tamás zongoraművész lépnek a Pesti Vigadó színpadára, előbb hangszerbemutatóval, majd országos turnéjuk egyetlen fővárosi államosaként a Díszteremben adnak közös hangversenyt a Magyar Fejlesztési Bank támogatásával.

A fenti programokkal párhuzamosan folyamatosan indulnak szervezett csoportos idegenvezetések, amelyek során a látogatókat szakképzett, a Pesti Vigadó által elméleti és gyakorlati vizsgát tett idegenvezetők ismertetik meg az épület gazdag történelmi múltjával. A jelenleg a magyaron túl már hét idegen nyelven elérhető szolgáltatás a Nyitott ház napján is az egyik legnépszerűbb rendezvénynek ígérkezik: a május 1-jén induló regisztrációt követően 13 órán belül mind az öt időpontra beteltek a jegyek, így rövid időn belül valamennyi indulási időpont kapcsán meg kellett duplázni az indítható csoportok számát. A további óriási érdeklődésre való tekintettel újabb 6 csoport indul, amelyeken való részvételre 2016. május 19-én (csütörtök) 10 órától lehet regisztrálni a www.vigado.hu honlapon keresztül.(folyt)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



2016. május 18., szerda 15:26

A Pesti Vigadó Nonprofit Kft. sajtóközleménye a 2016. május 21-ei Nyitott ház program kapcsán (2. rész)
    Budapest, 2016. május 18., szerda (OTS) -

    A turisztika fejlesztések az idei évben kiemelt helyen szerepelnek a Pesti Vigadó Nonprofit Kft. tervei között. Cél, hogy ne csak a csoportosan érkező, hanem az egyéni érdeklődők számára is sikerüljön biztosítani a mind teljesebb körű szolgáltatásokat. Ennek részeként 2016. május 21-én megnyílik a VI. emeleti Panorámateraszon a kávézó, amelyről egyedi kilátás nyílik a Budai Várra és a Citadellára. Szintén ezen a napon indul a csak a házban elérhető belső hálózat, amelynek köszönhetően a jövőben azon érdeklődők is megismerhetik a ház történetét, akik nem kívánnak részt venni csoportos idegenvezetéseken. Ehhez nincs másra szükség, mint hogy a vendégek saját okostelefonjukon keresztül csatlakozzanak a Vigadó free wifijéhez és az épületben elhelyezett QR-kódokat beolvasva ismerkedhetnek meg a termek történelmével vagy adott esetben az egyes kiállításokhoz kapcsolódó speciális, bővebb információkkal.

A Pesti Vigadó a Nyitott ház rendezvényt programsorozatként kezeli, a tavalyi és az idei visszajelzések alapján igyekszik a jövőben is biztosítani e lehetőséget. A fentiek alapján Nyitott ház hétvégére kerül sor 2016. szeptember 17-én és 18-án, amelynek programjai a 135. éve született Bartók Bélához kapcsolódnak majd. A Pesti Vigadó ezen programhétvégével kíván csatlakozni a Bartók Béla Emlékév rendezvényeihez.

Pesti Vigadó Kommunikációs Csoport
www.vigado.hu

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.