2024. március 28. csütörtök

2016. június 15., szerda 09:18

Élj tisztán! - Drogellenes világnapi koncert és családi nap a Városmajorban
    Budapest, 2016. június 15., szerda (OTS) - A Városmajori Szabadtéri Színpadon rendezik meg június 26-án a Drogellenes Világnapi koncertet, amelyen a hazai zenei élet olyan kiváló előadói lépnek fel, mint Snétberger Ferenc, Szirtes Edina Mókus, Jammal, Szőke Nikoletta, Boggie, az InFusion Trio, a WindSingers és a Kállay-Saunders Band. A jelképes árú (500 Ft-os) jeggyel látogatható koncertet idén is egész napos családi program előzi meg. A kezdeményezés célja a társadalmi összefogásra és a felelős gondolkodásra való figyelemfelhívás.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

Az ENSZ-közgyűlés 1987. évi határozata alapján világszerte 1988 óta tartják június 26-án a drogfogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napját, hogy felhívják a figyelmet a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, és a drogkereskedelem elleni harc fontosságára. A Szabad Tér Színház tavaly rendezte meg első alkalommal a Drogellenes Világnapi koncertet neves hazai sztárok - többek között a Margaret Island, Radics Gigi, Oláh Gergő, Kocsis Tibor, Pankastic! - közreműködésével a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, amelynek sztárvendége Ron Carter, Grammy-díjas jazzbőgős volt. A nagysikerű koncert folytatásaként idén a Városmajori Szabadtéri Színpad ad otthont az egész napos rendezvénynek.

A drog évente 200 ezer ember haláláért felelős. A Budapesti Nyári Fesztivál immár hagyományos, június 26-i programsorozata a magyar zenei élet kiválóságaival, valamint karitatív szervezetek bevonásával kívánja elérni a társadalom különböző rétegeit, alternatívát kínálva a tudatos életvezetésre és a szabadidő tartalmas eltöltésére. A Katolikus Karitász és a Magyar Református Egyház segítő szervezetei a vasárnap délelőtti Mesebolt Bábszínház előadását követően prevenciós programokkal, játékos foglalkozásokkal várják a családokat.

A 19 órakor kezdődő gálakoncert előadói fellépésükkel maguk is csatlakoznak a világnap célkitűzéseihez. A szervezők újra arra törekedtek, hogy a különböző zenei műfajok (világzene, könnyűzene, crossover, jazz) legjobbjai lépjenek színpadra, és a fiataloknak kedvezzenek, ám minél több korosztályt megszólítsanak. A különleges eseményen Snétberger Ferenc a tanítványaival - Danyi Csaba, Farkas Zsolt, Szajkó Adrián - valamint Toni Snétbergerrel ad koncertet. A Szőke Nikoletta Quintet könnyűzenei jazz-feldolgozásokat játszik, az énekes-zenész Szirtes Edina Mókus sokoldalú zenei világából ad ízelítőt, amelyhez vendégként Fekete Jammal János beatboxos csatlakozik. A tehetségkutatók nemzetközi mezőnyében is méltán dobogós "looper" zenekar, az InFusion Trio izgalmas repertoárral készül, Csemer Bogi ezúttal trióban adja elő a legkedvesebb dalait. A fiatalokból álló, díjnyertes WindSingers vokálegyüttes humorral fűszerezett zenei világot varázsol a színpadra, Kállay-Saunders András pedig zenekarával adja elő legnépszerűbb számait.

A koncertre 500 Ft-os regisztrációs jegyek válthatók.

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu