OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. szeptember 27. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. június 26., vasárnap 11:55

Arany Kotta Díjat kapott a Budapesti Operettszínház "Fame - A Hírnév ára" című musicale
    Budapest, 2016. június 26., vasárnap (OTS) - Arany Kotta Díjat kapott a Budapesti Operettszínház "Fame - A Hírnév ára" című musicale. Somogyi Szilárd, a darab rendezője a Budapesti Operettszínház színpadán vette át a 2014/2015-ös évad legjobb musicalprodukciójának járó elismerést.

        
     A Viva la Musical! internetes portál immár ötödik alkalommal ítélte oda az elmúlt évad legsikeresebb új musicalbemutatójának járó Arany Kotta Díjat a szakmai zsűri és a közönség összesített véleménye alapján. A zsűri tagjai Kútvölgyi Erzsébet és Siménfalvy Ágota művésznők valamint Galambos Attila író, műfordító voltak. A speciálisan zenés színházi produkciókra fókuszáló elismerést és díjat Somogyi Szilárd rendező vehette át a Nagymező utcai teátrum színpadán, a musical szombati előadását követően.
    
     A Fame hazánkban először 1996-ban volt látható a Thália Színházban. A legendás produkciót, melyet a Toldi Mária által vezetett Vasutas Musical Stúdió növendékei adtak elő - és melyben Somogyi Szilárd maga is színre lépett - Miklós Tibor rendezte. A Budapesti Operettszínházban a musical 2015. június 26-án debütált az amerikai változtatásokat követő, felújított formában.
Somogyi Szilárd rendező a darab aktualitásáról elmondta, hogy a Fame szívügye volt, és szerette volna olyan formában színre vinni, hogy az tükrözze a két évtizeddel ezelőtti produkció óta a világban végbement változásokat. "Megpróbáltam megmutatni a hírnév árnyoldalát, illékonyságát, hogy a csillogásból mennyire gyors út vezethet a süllyesztőbe. Úgy gondolom, hogy a Fame-nek ez a dimenziója az elmúlt húsz évben sokkal hangsúlyosabb lett."
    
     Az Arany Kotta Díjat 2012-ben alapította a Viva la Musical! internetes portál a díjat évente négy kategóriában (legjobb új musicalprodukció, legjobb vidéki produkció, legjobb színész és legjobb színésznő) ítélik oda egy három tagú szakmai zsűri és a közönség véleménye alapján.

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.