2024. április 19. péntek

2016. július 27., szerda 11:31

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye
    Budapest, 2016. július 27., szerda (OTS) - Magyar csapatbronz és egyéni arany a horgász Európa-bajnokságon!

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

Talán kevesen tudják, hogy a ma már nemzetközi szinten hivatalosan is elismert horgászsport keretében a Nemzetközi Sporthorgász Szövetség (C.I.P.S.) keretein belül több szakágban és ezen belül számos korosztályban kerül sor rendszeresen hivatalos nemzetközi és országos versenyek, bajnokságok megrendezésére.

A Magyar Országos Horgász Szövetség, mint hivatalos sportági szakszövetség egyben a Magyar Olimpiai Bizottság Nem Olimpiai Sportágak családjának tagszövetsége is hozzájárul a nemzet sportsikereihez. A versenyzők eredményességét ékesen bizonyítja, hogy a több mint 360.000 szabadidős sporthorgászt is reprezentáló magyar versenyhorgászok az elmúlt bő évtizedben 60-nál is több érmet szereztek Európa- és világbajnokságokon, vetélkedve ezzel a legeredményesebb hagyományos sportágakkal is!

Ezúttal egy újabb szép sikerről tudunk beszámolni. A nemzeti horgászsport válogatott az elmúlt hétvégén Hollandiában, az Almere közelében található Lage Vaart csatornán mérkőzött meg Európa legjobb nemzeti horgász válogatottjaival. A XXII. Európa-bajnokságon hazánk válogatottja az aranyérmes Wales és az ezüstérmes Anglia csapata mögött, fantasztikus hajrában a bronzérmet szerezte meg. A csapateredmény mellett született egy újabb fényes egyéni érem is. Walter Tamás, kétszeres világbajnokunk ezen a versenyen megszerezte első Európa-bajnoki címét! A horgász versenysport újabb szép eredményét a következő összeállítású válogatott érte el: Szénási Béla szövetségi kapitány, Buczkó Krisztián, Csillag László, Nagy Benedek, Magyar Balázs, Magyar Gábor, Walter Tamás.

Budapest, 2016. július 27.