OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. augusztus 19., péntek 23:12

Az MTVA Sajtóosztályának közleménye
    Budapest, 2016. augusztus 19., péntek (OTS) - Boldog születésnapot, Magyarország!

        Augusztus 20-a, Államalapító Szent István ünnepe alkalmából is érdemes a magyar közmédia adóit választani.
     Reggel 8.30-tól élőben látható a Dunán az ünnepélyes zászlófelvonás, majd 11.05-től felvételről a Duna Worldön. Az M1 egész nap élőben mutatja meg, hogyan ünnepel a Kárpát-medence. Napközben folyamatos körkapcsolások és élő bejelentkezések követik egymást Székesfehérvártól Debrecenen át Budapestig, és a határainkon túlról is.
     A Szent Jobb körmenetet a Duna Televízió 16.55-től hozza el otthonainkba, ugyanitt este 21.00 órától a tűzijáték tetőzi be augusztus 20-a éjszakáját. Az éjjel azonban ezzel nem ér véget, ugyancsak a Dunán következik a Budavári Palotakoncert, illetve külön csemegét tartogat este 22.45-kor a csatorna: Jókai Mór Az aranyember regényéből készült 1962-es filmfeldolgozásával zárja az ünnepi műsort a Duna.
     Augusztus 20-a nincsen Debreceni Virágkarnevál nélkül: a Duna World csatorna reggel 8 órától köszönti Debrecenből a nézőket. A fesztivál idén jubilál, már az ötvenedik alkalommal rendezik meg. A fél évszázados múltra visszatekintő karnevál különleges meglepetéseket tartogat. A közvetítést követően a Duna World dokumentumfilmet sugároz Szent István királyról.
     A Dunán közvetített tűzijáték előtt ismét érdemes a Duna Worldöt választani, hiszen 19.15-kor az István, a király 2015-ös királydombi előadását nézhetik meg a rockopera rajongói.
     Monstre koncertmaratonnal ünnepel a Petőfi TV:  a pénteki Peter Gabriel koncertfilm után szombaton 22.40-től a Queen Hungarian Rhapsody - Live in Budapest című koncertfilmje kerül képernyőre, amelyben az együttes 1986-os egyetlen magyarországi fellépése látható, majd Ákos koncertjével zárul a Petőfi TV zenés blokkja. Ákos koncertje után egy igazi filmművészeti remekmű várja az éjjeli baglyokat, a Petőfi TV ugyanis 00.45-től sugározza Wong Kar Wai Nagymester c. filmjét. Vasárnap záróakkordként a Rolling Stones Sweet Summer Sun Hyde Park-i koncertjét adja a Petőfi TV.

     MTVA Sajtóosztály

     Tel.: +36 1 759 5066
     sajtoiroda@mtva.hu
     1037 Budapest, Kunigunda útja 64.

------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.