OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. szeptember 19. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. augusztus 29., hétfő 14:06

Rióban is imádták a vízilabdát a magyarok!
    Budapest, 2016. augusztus 29., hétfő (OTS) - A vízilabda események az olimpia első napján, augusztus 6-án kezdődtek és valamilyen formában (élő közvetítés vagy ismétlés esetleg közvetítés felvételről) minden nap képernyőre kerültek. Az M4 Sport vagy az M5 csatorna összesen több mint 62 órában közvetített vízilabdát az olimpia alatt. A magyar férfi és női csapat mérkőzéseit minden esetben élőben közvetítette az M4 Sport, mindegyiket legalább egyszer megismételte valamelyik csatorna (M4 Sport vagy M5), és készültek rövidebb, hosszabb összefoglalók is róluk.

    Az idei olimpián nézettségi szempontból nagy jelentősége volt annak, hogy egy esemény mikor került képernyőre. Több magyar sportoló élő szereplése az időeltolódás miatt az éjszakai órákra került. A vízilabda ebből a szempontból jobb helyzetben volt, mert a magyar vonatkozású mérkőzések közül mindössze egy került éjszakai időpontra, amikor a házigazda brazilokkal játszotta a férfi válogatott az utolsó csoportmérkőzést, a többi meccs délutáni vagy esti időpontban került képernyőre.

Magyarország összesen 14 mérkőzést játszott az olimpián, nyolcat a férfiak és hatot a nők. A férfiak az öt csoportmérkőzés mellett egy negyeddöntőt és két helyosztót játszottak. A nők három csoportmérkőzést, egy negyeddöntőt, egy elődöntőt és a bronzmérkőzést játszottak. A csoportmérkőzések többnyire délután 14 és 18 óra között kezdődtek, a korábban említett egy kivételével.

A délutáni csoportmérkőzések átlagos nézettsége 385 ezer fő volt, közülük kiemelkedik az első férfi csoportmérkőzés, a Szerbia - Magyarország összecsapás, amelyet augusztus 6-án, szombaton délután játszott a két csapat. Ennek nézettsége 514 ezer fő volt, és ez volt a férfiak legnézettebb mérkőzése.

A férfi negyeddöntő, amelyben Montenegró volt az ellenfél, kedden délután 16 órakor került képernyőre, és ebben az idősávban igen magas 469 ezer fős nézettséget ért el. Ez volt a férfiak második legnézettebb mérkőzése. A csütörtök délutáni Magyarország - Brazília helyosztó 291 ezer fős, míg a szombat esti Magyarország - Görögország, az ötödik hely sorsát eldöntő mérkőzés, 377 ezer fős nézettséget ért el.

A nők mérkőzései közül az Olimpiai negyeddöntő és elődöntő is (Ausztrália - Magyarország és Magyarország - USA) 590 ezres nézettséget ért el, mindkét találkozó este 20 óra utáni időpontban kezdődött. Ezek voltak a mérkőzések közül (férfi és női együtt) a legnézettebbek. A nők olimpiai bronzmérkőzése, a Magyarország - Oroszország mérkőzés, pénteken délután 16:12 perctől szintén magas, 470 ezer fős nézettséget ért el.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.