2024. április 19. péntek

2016. szeptember 9., péntek 11:31

Fedezze fel Ön is Budapestet! Ünnepeljük együtt a Turizmus Világnapját!
    Budapest, 2016. szeptember 9., péntek (OTS) - Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját. Ennek alkalmából a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) rendhagyó turisztikai nyílt napot szervez, ahol minden érdeklődő egy turista szemével fedezheti fel Budapest látványosságait, legújabb attrakcióit és kulturális értékeit.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

Szeretné jobban megismerni Budapestet? Szeretné kipróbálni, hogy milyen egy TukTukkal, segwayel keresztülszelni a várost vagy, hogy hogyan lehet kiszabadulni egy bunkerből? Érdekli a Műcsarnok, a Mai Manó Ház, a Capa Központ, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Pesti Vigadó vagy a Dorottya Diamond Palota valamelyik kiállítása? Kíváncsi Budapest híres fürdői, Sissi kedvenc kastélyában található Pálmaház vagy a Vigadó titkaira?

Jelentkezzen Ön is nyílt napunk ingyenes vagy kedvezményes programjaira a következő linken:

Játsszon velünk!

Lájkolja a Látogass Budapestre facebook oldalt, töltse fel a Turizmus Világnapjához kapcsolódó élményeit #LátogassBudapestre hashtag-gel ellátva és nyerjen BUDAPEST CARD élménycsomagot, családi belépőjegyet a Skanzenba vagy Budapest ajándékcsomagot!

A szervezett programok mellett egy közös ünneplésre is szeretettel várjuk a budapestieket és az ide látogatókat. A belvárosban, a Deák Ferenc téren este 6-tól zenei műsorral és ingyenes kürtőskalács kóstoltatással várunk minden kedves érdeklődőt!

A BFTK fontos feladatának tekinti, hogy a külföldi turisták mellett a belföldi vendégek is megismerhessék Budapest folyamatosan megújuló turisztikai és kulturális kínálatát, így BELFÖLDI BUDAPEST CARD néven olyan turisztikai kártyát ajánl a látogatók számára, amellyel nem csak a Turisztikai Világnap alkalmából, hanem az év bármelyik napján kedvezményesen fedezhető fel a főváros. Újdonságnak számít, hogy a kártya az ingyenes tömegközlekedés, múzeumi- és fürdőbelépők mellett már kedvezményes vonatjegyvásárlási lehetőséget is biztosít tulajdonosa számára.

Fedezze fel Ön is Budapestet!