OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. szeptember 21., szerda 15:02

Ismeretterjesztő csatornák - jön fel az M5
    Budapest, 2016. szeptember 21., szerda (OTS) - Megtalálta a helyét az ismeretterjesztő csatornák között a közmédia új adója, az M5. Az indulás óta eltelt 3 nap adatai azt mutatják, hogy az M5 már elérte a többi hasonló tartalmat szolgáltató csatorna átlagos közönségarányát.

        Kedden a teljes napra vetítve 0.4 százalékos, főműsoridőben pedig 0.6 százalékos közönségarányt ért el az új közszolgálati csatorna. A keddi nap legnézettebb műsora az Indul a bakterház című magyar klasszikus volt 34 ezer nézővel. A napi műveltségi kvíz az Ön is tudja? 17 ezer nézőt és potenciális játékost hozott kedden a Nielsen Közönségmérés adatai alapján. Az ember bolygója című ismeretterjesztő sorozat végzett a nézettségi lista harmadik helyén 12 ezer nézővel.
     Bemutatkoztak az M5 kulturális csatorna arcai. Miklósa Erika és Csányi Sándor a Hétvégi belépő című műsor vendége volt.
Holnap kerül adásba az Új idők új dalai című művészeti magazin első adásának ismétlése, amely 15 ezer nézővel debütált. A magazin az alkotó folyamat bemutatását tűzte ki célul. Az első rész a csendélet születésével foglalkozik.
     Az Érettségi 2017 a matematika, fizika, magyar, történelem, informatika és biológia tárgyakból hivatott felkészíteni a tévéképernyő előtt ülő fiatalokat. Játékos módon, színes és interaktív műsorszerkesztéssel, látványos stúdióval, emlékezetes animációkkal, filmbejátszásokkal világítja meg a nyilvánvaló és a rejtett összefüggéseket.
     A Felsős című  szórakoztató, ismeretterjesztő magazinműsor ugyanezt a segítséget nyújtja a még általános iskolába járó nézőknek. Nem egy hagyományos televízióadásról van szó: Fruzsi, az ötödikes diáklány videoblogja vezet minket végig a műsoron. Berci, a fiatal tudós pedig szakszerűen és lelkesen válaszolja meg a felmerülő kérdéseket. Az adott napi témafelvetés a felsős tananyagot segíti megérteni, valamint kiegészíti az iskolában tanultakat.
     A Tudós Társaság - a kíváncsi ember magazinja című műsor minden hétköznap koraeste jelentkezik  a világ legizgalmasabb tájairól. A legfrissebb tudományos eredményeket, a legőrültebb kísérleteket, a legizgalmasabb technológiai újdonságokat és magyar innovációkat mutatja be.
     Az Ismerd meg! című gyerekmagazin révén a legkisebbek otthon és a stúdióban játszva ismerkedhetnek meg a rajz, a képzőművészet, a drámajáték, a zene, a történelem, az internet, a környezetvédelem, az állatok, a fizika és a kémia világával. Segítünk megtanulni rajzolni és énekelni, megismerni a hangszereket, az állatokat vagy éppen a programozás alapjait. Megmutatjuk, hogyan lehet egyszerűen kémiai, fizikai kísérleteket végezni, de azt is, mennyi mindent elárul rólunk már az is, ahogy belépünk az ajtón.
     Mindenki Akadémiája - tudomány, ahogy még nem hallott róla. Új ismeretterjesztő sorozat a hazai tudományos élet kiválóságaival színes, érthető és élvezetes formában. Minden nap egy újabb előadás a természettudomány, az élettudományok, vagy a humán tudományok magyar szakértőitől.  Az előadások a tudományos élet legfrissebb hazai kutatási eredményeit tárják elénk. A Mindenki Akadémiája valóban mindenkié.
     Az Ön is tudja? általános műveltségi kérdéseket felsorakoztató kvízműsor, amely Forró Bence vezetésével várja a játékosokat egy műveltségi kvízre anélkül, hogy be kellene jönniük a stúdióba, hiszen a játékot telefonon játszhatják a nézők.
     Hangvilla egy zenetörténeti műsor. Minden adásnak saját zenei "névjegye" lesz, egy ismert vagy csak jellegzetes dallam, részlet egy műből, amely az adott adás tematikájához illik. Egy mini zenetörténet-órát kapnak a nézők, majd az adott téma magyar vagy nemzetközi vonatkozásainak körüljárása következik. A műsor visszatérő elemei az archív felvétek, valamint a 4-6 perces önálló zenei produkciók és a kitekintések a társművészetek felé.
     A magyar kultúra és sport legendás szereplőit Ugron Zsolna látja vendégül A Nagyok című műsorban. Érdekes, izgalmas, megható történetek, tartalmas beszélgetések titkokról, életről, sikerről és kudarcról a legnagyobbakkal.

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.