OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 19. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. október 5., szerda 14:40

Családi cég: előny? hátrány? Mindkettő? - Megtudhatja a Családi Cégek Napján, 2016. október 20.-án a Lurdy Házban
    Budapest, 2016. október 5., szerda (OTS) - A családi cégekről, legyen szó magyarországi vagy külföldi tulajdonosról, alig olvasni-hallani, az ő problémáikkal nemigen foglalkozik senki, igaz, előnyeiket sem ecsetelik kellőképpen. Pedig legtöbbjük története tanulságos, mint ahogy arra is érdemes odafigyelni, mire kell vigyázni, ha a család együtt vállalkozik. Szerencsére akadt egy kíváncsi fiatalember, akinek köszönhetően október 20.-án Budapesten első ízben megrendezik a Családi Cégek Napját.

    Szilágyi Róbert, az ötletgazda éppen most töltötte be 25. évét, gazdálkodás-menedzsment szakon folytatja tanulmányait az egyetemen, de már a második saját céget indította el. Az első, egy hostess ügynökség jól működik, de Róbertet nem hagyta nyugodni a családi cégek problémája. Csak részben hozza otthonról, Békésből a témát - szülei ugyan egy kis boltot üzemeltetnek, de ő maga soha nem vett részt a családi vállalkozásban, sőt, jó ideje Budapesten él.

Az ötlet persze kevés, a valóra váltásához tőke is kell, és ez az, amivel Róbert nem rendelkezett. A Facebookon azonban rábukkant egy posztra, amelyből kitűnt, hogy az ausztriai MAXX Business Group magyar származású tulajdonosa nyitott az ötletekre és kedveli a kihívásokat. Rögtön válaszolt is Róbertnek, aki utolsó forintjaiból megvette a bécsi vonatjegyet és személyesen is előadta a Családi Cégek Napja megrendezésének - és a vállalkozó családoknak szóló portál beindításának - javaslatát. A következő lépés az 50-50 százalékos tulajdonrészű Kft. alapítása volt.

A finanszírozás biztosításával most már semmi nem állhatott a szervezés útjába. Lehet persze csodálkozni, honnan, az üzleti körökben még nemigen ismert fiatalember merészsége, amivel belevágott az előkészületekbe. Nos az ő példája is csak azt bizonyítja, hogy van esélye Dávidnak Góliáttal, a megannyi akadállyal szemben: a rendezvény előkészületei jól haladnak, több ismert családi cégtulajdonos neve már szerepel az előadók listáján, és egyre többen váltják meg a jegyet a rendezvényre, ahova egyébként határon túli érdeklődőket is várnak.

Hogy mi lehet számukra a vonzó? Vannak a családi cégek üzemeltetésének olyan műhelytitkai, amelyeket az érintettek valószínűleg tudnak, vagy olyan praktikák, amiket talán öntudatlanul nap mint nap alkalmaznak, ám mindenképpen érdemes lenne tudatosítani és másokkal is megismertetni ezeket. Már a statisztika is érdekes, mely családtagok állnak össze a leggyakrabban a közös vállalkozásban, melyek a nehezen megoldható konfliktusok, mi akadályozza a leginkább a fejlődést - és persze a kérdésekre nem árt választ kapni. Ezen az október 20-i rendezvényen a Lurdy Házban a leghitelesebb személyek adnak tanácsokat, mesélnek arról, nekik hogyan sikerült.

Ki az, aki nem szeretné eltanulni Kósa Erikától, hogyan lehet bejutni a legsikeresebbek közé. A legizgalmasabb exkluzív előadást ő tartja - ő és Körtvélyesi Zoltán az előadók között van, tőlük fontos információkat lehet majd hallani a munkamegosztásról, és a siker sok más titkáról. E témában először hallhatjuk a Schobert Norbi, Rubint Réka házaspárt. Szó lesz még arról, hogyan ad át az édesapa a lányának egy több milliárdos bevételű gyárat, vagy hogyan lehet egyszerre több gyermeket bevinni a cégbe. A családi alkotmány, vagy a bizalmi vagyonkezelés nem olyan téma, amelyről mindennap lehet ismeretet szerezni, de érdekes tapasztalatokkal szolgálnak majd a szülő-gyerek előadások a közös üzleti tevékenységről. A rendezvény résztvevői megismerkedhetnek egy olyan javaslattal, amelynek alapján a gazdasági jogban meghatározható a családi vállalkozás: jogászok működtek közre a javaslat kidolgozásában. A részletes - ám szinte az utolsó pillanatig alakuló program a honlapon található - ugyanitt lehet jelentkezni a részvételre.

Nem utolsósorban - mint minden ilyen rendezvény - fontos adalék az ismerkedés nem csak már ismert sikeres emberekkel, hanem egymással, azokkal, akiknek közös a céljuk: családi vállalkozásukkal érvényesülni, sikert aratni és megteremteni a család számára a megfelelő anyagi alapot - nemzedékekre előre gondolkodva.

Részletek és jelentkezés itt: http://www.csaladicegeknapja.hu/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.