OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 19. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. október 6., csütörtök 14:26

FinTech Akadémiát indít az MKB Bank
    Budapest, 2016. október 6., csütörtök (OTS) - Mától lehet jelentkezni az MKB FinTech Akadémiájára, amely a bank négy lépcsőből álló FinTech Programjának első pillére. A kezdeményezés alapvető célja egy 21. századi digitális bank felépítése partneri együttműködéséken keresztül.

    "Hiszünk abban, hogy kötelező befektetni a hazai pénzügyi kultúra fejlesztésébe, a legújabb digitális pénzügyi technológiák megismertetésébe. Ennek a társadalmi missziónak a jegyében hívtuk életre Magyarország első FinTech Akadémiáját" - mondta Hetényi Márk, az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese. Ez az első pillére a bank FinTech Programjának: utóbbi célja egyrészt egy 21. századi digitális bank felépítése partneri együttműködésék révén, másrészt a belső innováció-menedzsment fejlesztése és a szervezeti kultúra megújítása.

Az MKB Bank az első Magyarországon, amely külön figyelmet fordít a pénzügyi startup-ok és digitális technológiák fejlesztésével foglalkozó csapatok felkarolására. A FinTech Akadémia átfogó képet ad a digitális pénzügyek világáról. Négy héten keresztül, heti egy alkalommal Magyarország legelismertebb szakértői vitatják meg, hogyan alakulnak át a lakosság és a vállalatok pénzügyei a digitális korszakban. Olyan témák szerepelnek a napirenden, mint a digitális bankolás fejlődése, lehetséges kifutási pályái, illetve a legjobb digitális gyakorlatok a hitelezés, a vagyonmenedzsment, a pénzforgalmi szolgáltatások terén.

"Azok, akiknek már van bemutatható digitális pénzügyi megoldása vagy megközelítése, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához vagy piaci bevezetéséhez banki partnerre lenne szüksége, a FinTech Akadémia elvégzését követően jelentkezhetnek Magyarország első FinTech Versenyére" - hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes. "A verseny akkor lehet sikeres, ha előtte az érdeklődők alaposan felkészülnek a nemzetközi trendekből, a legjobb gyakorlatokból, hogy nemzetközi kontextusban is el tudják helyezni az ötletük újdonságtartalmát, megközelítésük egyediségét" - emelte ki Hetényi Márk.

Mától 2016. október 25-ig várja az MKB Bank mindazok jelentkezését, akik rendelkeznek valamilyen új digitális megoldással, illetve azokét, akik érdeklődnek a téma iránt, és szeretnék annak részleteit is megismerni.

A FinTech Versenyre a FinTech Akadémia zárásától kezdve 2016. december 1-ig lehet jelentkezni. Az MKB Bank a program részleteiről a közösségi csatornákon, valamint a FinTech Program hivatalos weboldalán, az mkbdigibank.hu oldalon folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket.

További információ: sajto@mkb.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.