OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. október 7., péntek 11:55

Komédiában a Thália verhetetlennek bizonyult
    Budapest, 2016. október 7., péntek (OTS) - A HVG által 2006 óta rendszeresen közreadott, a színházak közlésein és a szaktárca kulturális statisztikáin alapuló összeállításból kiderül, hogy az elmúlt években a színházak látogatottságában egy folyamatos növekedés mutatható ki. De nem csak a látogatószám nőtt, hanem a kínálat is bővült. A 2015-ös adatokat nézve az látszik, hogy a Thália Színház az elmúlt évben darabjaival a Komédia műfajában az előkelő első három helyen szerepel.

    Csányi Sándor úgy gondolja, hogy ez valóban egy igazi visszajelzés a színház vezetésének. A színház művészeti vezetője szerint kétfajta színház van: az, amit néznek, és az, amit nem.  "Nem az előadás típusa számít. Ha jó egy előadás, akkor azt nézik, bármi legyen is a műfaja. Az, hogy egy országos lista első három helyén a Thália áll, egészen páratlan, rettentően büszkék vagyunk rá" - mondja a színész. A színház vezetésének idén jár le az első ötéves ciklusa, ezért Csányi különösen fontosnak tartja az elért eredmények hangsúlyozását. "A Tháliának öt évvel ezelőtt nem volt törzsközönsége, repertoárja, társulata, nem volt arculata, és hogy létre lehetett hozni, nagyon erősen Kálomista Gábor érdeme. Ő az az ember, aki ezt az egészet megálmodta és kézben tartja."

Bereményi Géza és Kálomista Gábor vezetése alatt az elmúlt öt évben felvállaltan szórakoztató színházzá vált a Thália, ami most úgy tűnik, ebben a műfajban verhetetlen. Csányi Sándor szerint ahhoz, hogy ilyen homogén csapatot tudjanak alkotni, hogy ilyen sokfajta ember egyformán tudjon gondolkodni, ha a színházról van szó, nagyon sok munka és azért némi gondviselés is kellett: "A Thália felvállaltan szórakoztató színház, és én művészeti vezetőként kifejezetten büszke vagyok arra, hogy egyben egy színészközpontú színház is. Az emberek a színészek miatt ülnek be az előadásra, és fontos, hogy legyen egy olyan rendezőgárda, aki azt akarja, hogy a színészek jó helyzetbe kerüljenek, olyan szerepeket játsszanak, amiben örömüket is lelik."

A főváros újra bizalmat szavazott a mostani vezetésnek, ami annyiban változott, hogy Kálomista Gábor az intézmény ügyvezető igazgatói posztjára pályázott, míg Bereményi Géza tanácsadóként lesz mellette. A többi vezetői posztban nincs változás. Csányi Sándor szerint ez a normális, hogy egy bizonyítottan jól működő színház vezetése továbbra is lehetőséget kap. "Sosem könnyű egy már kivívott pozíciót megtartani, folyamatosan dolgozni kell rajta. Most ismét lehetőséget kaptunk a bizonyításra, amit köszönünk a város vezetésének" - mondta Csányi, aki még hozzátette, hogy továbbra is az a cél, hogy a közönség igényeit kiszolgálják, és a színház vezetését nem tántorítja el semmi, hiszen azt látják, hogy működik.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.