2024. április 20. szombat

2016. október 28., péntek 09:53

Forradalmi dalszövegek - dönts te egy ország kedvenc dalszövegéről!
    Budapest, 2016. október 28., péntek (OTS) - Döntsd el te, melyik legyen a győztes dalszöveg, melyet egy ország fog skandálni! 1500 pályamű, 5 fős zsűri, 10 kiválasztott induló!

1956. október 28-án megalakult a Magyar Ifjúság Forradalmi Pártja. A Központi Vezetőség tűzszünetet rendeltet el, az eseményeket egyértelműen forradalomként és szabadságharcként értékelte.

A Petőfi rádió és a Petőfi TV dalszövegírói pályázatot hirdetett a forradalom 60. évfordulójára. A pályázóknak új szöveget kellett írnia az Avanti ragazzi di Buda című olasz dalhoz, amely a magyar szabadságharc emlékére íródott. A több mint 1500 beérkezett pályamű átesett a zsűri előzetes elbírálásán, azonban a győztes kiválasztása a te feladatod.

2016. október 28-tól döntsd el te, melyik a induló győzedelmeskedjen! A szavazás november 2-án, szerda éjfélkor zárul.

Szavazz a petofilive.hu-n, döntsd el te melyik legyen a győztes induló!

MTVA Sajtóosztály