OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. november 11., péntek 10:36

Horvátország legsikeresebb bevásárlóközpontja gazdát cserél
    Budapest, 2016. november 11., péntek (OTS) - Hatévnyi sikeres vegyesvállalati együttműködés után, a Gránit Pólus / Heitman tulajdonosi kör értékesítette a zágrábi Arena Centar bevásárlóközpontot valamint az épülethez tartozó fejlesztési telkeket. Az új tulajdonos komoly potenciát lát Horvátország egyik legnagyobb kereskedelmi központjában és a fejlesztési lehetőségekben. A New Europe Property Investments PLC - NEPI - ezzel az akvizícióval tovább erősíti jelenlétét a Közép - Kelet - Európa-i régióban.

    2010 novemberében nyitotta meg kapuit az Arena Centar, a 180 000 m2 alapterületű, több mint 220 boltot magában foglaló kereskedelmi és szórakoztató központ. Közvetlenül az átadás után, a Heitman European Property Partners 50% részesedést szerzett a bevásárlóközpontban.

Az Arena Centar értékesítésére 2016-ban kiírt tenderen a legjobb ajánlatot a NEPI tette. Az adásvételi folyamat két hónap alatt lezajlott, köszönhetően a kiválóan működő projektnek és a felek elkötelezettségének.
A szintén az adásvétel tárgyát képező földterületet lehetővé teszi a bevásárlóközpont bővítését, továbbá irodák valamint lakások kialakítását.

Ágházi Gyula, a Gránit Pólus csoport vezérigazgatója nyilatkozta:
"A Gránit Pólus csoport újra bebizonyította, hogy a minőségi ingatlanfejlesztés eredményeképp létrejött kereskedelmi ingatlanoknak továbbra is van piaca a régióban.  Ez a tranzakció komoly nemzetközi, szakmai elismerése a Gránit Pólus Csoport munkájának, hisz a bevásárlóközpont rendkívüli piaci értékét a kiváló elhelyezkedés és műszaki színvonal mellett az elmúlt hat év magas szakmai sztenderdek szerint kifejlesztett ingatlanüzemeltetése alapozta meg és adott lehetőséget az értékesítés lebonyolítására.

Szabó Zsolt a Gránit Pólus csoport befektetési vezérigazgató-helyettese hozzátette:
A NEPI-vel kevesebb, mint 3 hét alatt zártuk le a 235 millió eurót meghaladó tranzakciót Az árazás egy új szintje tükrözi azt a tendenciát, mely szerint az alacsony banki kamatok miatt soha nem látott mértékű likviditás keresi a helyét a hosszú távú, biztonságos, de magasabb hozamot biztosító bevásárló központokban. Ez jó hír Horvátországnak és jó hír a régió többi országának is.

Gránit Pólus Csoport
A Gránit Pólus, Közép - Kelet - Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és üzemeltető cége.
A több mint 20 éve alakult cégcsoport fejlesztéseihez olyan sikertörténetek tartoznak, mint a Bank Center, a Pólus Center, a WestEnd City Center, a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája. A Gránit Pólus a régióban több mint 1.5 milliárd EURO ingatlan portfólióval rendelkezik.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.