2024. április 18. csütörtök

2016. november 16., szerda 14:55

Felavatták a Paralimpiai Bajnokok emlékfalát
    Budapest, 2016. november 16., szerda (OTS) - Belváros Önkormányzata és a Magyar Paralimpiai Bizottság közös kezdeményezésére az Olimpiai parkban felavatták a magyar paralimpiai bajnokok neveit felsoroló emlékfalát.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében elmondta, hogy nagy megtiszteltetés részese lenni ennek az örömteli pillanatnak, amikor olimpikonjaink mellett paralimpikonjaink teljesítményét is halhatatlanná téve, emlékfallal háláljuk meg azt a munkát, amit hazánk jó hírének öregbítéséért tettek, tesznek. Emlékeztetett: hittel, becsülettel, lélekkel küzdve minden cél elérhető. Paralimpiai bajnokaink készek voltak harcolni céljaikért, álmaikért, és megmutatták a világnak, hogy nincs lehetetlen.

Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros polgármestere az emlékfal avatása kapcsán kifejtette, ezzel a fallal válik teljessé és egésszé az a tiszteletadás, amit sportolóink teljesítménye előtt mindannyian érzünk. Belváros polgármesterét büszkeséggel tölti el, hogy legendás paralimpiai bajnokainknak és a riói paralimpiai csapat tagjainak ő személyesen is kifejezhette az elismerését.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akiknek a munkája hozzájárult ahhoz, hogy a paralimpiai bajnokok és általuk a magyar parasport sikerei fennmaradjanak. "Azt szeretném, hogy ez a tábla közelebb hozza az embereket a parasportolókhoz, és segítsen abban, hogy a jövőben még többen tegyenek a paralimpiai mozgalomért. Magyarország nemcsak sportnemzet, hanem parasportnemzet is!" - mondta Szabó László.

Becsey János, a Paralimpikonok Klubjának elnöke, kétszeres paralimpiai bajnokként maga is sokat tesz a paralimpiai mozgalom népszerűsítéséért, beszédében megköszönte sporttársainak, az elmúlt idők legendás paralimpikonjainak, hogy letették a jövő alapjait a ma már nagyobb becsülettel bíró parasportolóknak.

A köszöntőket követően a felszólalók, valamint a bajnokok közül Járomi Mónika, Tauber Zoltán, Szekeres Pál, Vereczkei Zsolt és Tóth Tamás közösen leplezték le az emlékművet.

Az ünnepség végén a sportolók egy mágneses táblán szimbolikusan kirakták a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat logóját.

Budapest, 2016. november 16.