OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. január 17., kedd 13:12

A T-Systems Magyarország, mint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt elektronikus árverési rendszerének (EAR) fejlesztője és üzemeltetője a napokban tapasztalható üzemzavarok kapcsán az alábbi nyilatkozatot teszi:
    Budapest, 2017. január 17., kedd (OTS) - A T-Systems Magyarország, mint az EAR rendszer fejlesztője és az https://e-arveres.mnv.hu oldal felelős üzemeltetője nyilatkozza, hogy az MNV Zrt. által meghirdetett árverést övező fokozott sajtóérdeklődés miatt kialakult túlterhelés felelős a szerverek 2017. január 14. és január 16. között kialakult üzemzavaráért, így a megrendelő MNV Zrt.-t ezzel kapcsolatosan semmilyen felelősség nem terheli.

    A T-Systems Magyarország nagy erővel dolgozik a hibák mielőbbi kijavításán Az eddig lefolytatott belső vizsgálat megállapította, hogy a sajtóhírek következtében megnövekedett érdeklődés, vagyis az egy időszakra koncentrált túlterhelés a rendszer folyamatos lassulásához vezetett. A szigorú biztonsági előírások miatt mindezt a rendszer hibaforrásként detektálta, és a 254/2007. (X.4.) Kormányrendelet 47/L § (5) bekezdésének megfelelően kialakított EAR Felhasználási és Adatkezelési Szabályzat III. 2.3. pontja alapján - a licit eredményessége érdekében - az árverés időtartamát automatikusan 24 órával meghosszabbította.

A T-Systems Magyarország jelzi továbbá, hogy 2017. január 16-án a déli órákban az általa végzett belső javítással összefüggésben, 1 óránál hosszabb üzemzavar következett be, ami a már hivatkozott szabályzat alapján, szintén automatikusan 24 órás hosszabbítást eredményezett. Az érintett aukció zárása így 2017.01.17-re tolódott ki. Minderről az MNV Zrt.-t csak utólag tájékoztatta társaságunk, amiért a felelősséget szintén teljes körűen vállaljuk.

Tájékoztatjuk továbbá az árverést figyelemmel kísérő érdeklődőket, hogy az árverés zavartalan lebonyolítása érdekében az esetleges további túlterhelés elkerülésére a kiszolgáló kapacitásokat bővítettük és ezzel egyidejűleg a licitben részt nem vevőknek a licit folyamatába történő valós idejű bekapcsolódását részlegesen korlátozzuk. Természetesen az aukció lezárultát követően a licit végeredménye, a korábbi gyakorlatnak megfelelően elérhető lesz mindenki számára.

A T-Systems Magyarország mindent megtesz azért, hogy gyors és hatékony hibaelhárítással megszüntesse az árverezők, a megrendelő MNV Zrt. illetve valamennyi érdeklődő által tapasztalt hibát és az ezzel okozott kellemetlenségeket, egyúttal jelzi, hogy a bekövetkezett üzemzavarok miatt kár senkit nem érhetett, az árverés késedelemmel, de biztonságosan lezárható.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.