OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. február 10., péntek 14:00

9 millió fölött a vendégéjszakák száma Budapesten
    Budapest, 2017. február 10., péntek (OTS) - A budapesti kereskedelmi szálláshelyek frissen megjelent KSH adatai szerint 2016. január és december között végig dinamikus növekedést produkált a budapesti turistaforgalom, és év végére átlépte a 9 milliós küszöböt. A tőzsdei nyelven trendet megerősítő áttörésnek tekinthető, bűvös számmal a magyarországi vendégéjszakák több mint egyharmadát, a külföldi vendégéjszakák közel kétharmadát Budapest adja. A belföldi vendégéjszakák tekintetében a vidék erősebb, Budapest szűk egytizeddel képviselteti magát. A budapesti kereskedelmi szálláshelyek mindezt 68%-os szobakihasználtság, 12%-os szállásdíjbevétel növekedés és közel 10%-os REVPAR emelkedés mellett érték el.

    2016-ban különösen decemberben volt erőteljes a külföldiek érdeklődése Budapest iránt. A külföldi vendégek száma 21%-kal, a vendégéjszakák száma pedig közel 22%-kal emelkedett 2015 decemberéhez képest. De minden jel szerint a hazai közönség is szívesen kereste fel a budapesti adventi vásárokat és más kulturális attrakciókat, mert a vendégek száma közel 9, a vendégéjszakák száma pedig 9,5%-kal nőtt decemberben a budapesti kereskedelmi szálláshelyeken.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) törekvései 2016-ban arra irányultak - és ez a munka 2017-ben is változatlanul folytatódik, - hogy a vendégforgalom dinamikus növekedése mellett az igényesebb vendégkör is egyre inkább megszólítva érezze magát, keresse és keresse fel Budapestet. A magyar fővárosban számos emblematikus és jövőbe mutató fejlesztés zajlik. A megrendezésre kerülő globális nagyrendezvények, sportesemények által már előre generált média visszhang pedig fokozatosan egy-egy lépcsővel magasabbra pozícionálja Budapestet a nemzetközi turisztikai térképen is.

Bővebb elemzés itt található: https://www.budapestinfo.hu/hu/9-millio-folott-a-vendegejszakak-szama-budapesten

(Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.