OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. február 27., hétfő 14:51

363 ezer nézője volt a Mindenki c. filmnek a Dunán
    Budapest, 2017. február 27., hétfő (OTS) - Oscar-díjat nyert vasárnap éjjel Deák Kristóf filmje, a Mindenki című rövidfilm. A közmédia ezúton is gratulál a díjhoz és a filmhez, amely az Oscar-gála előtt került adásba vasárnap este a Duna műsorán, és 363 ezer nézőt ültetett a képernyő elé.

    Ezzel a vasárnap második legnézettebb műsorszáma volt a köztévén, a Magyarország szeretlek! című szórakoztató show után, amely 384 ezer nézővel végzett az első helyen

A vasárnap az Oscar-díj mellett a sport napja is volt a köztévén, a budapesti WTA-tenisztorna páros és egyéni döntőit 34 ezer néző követte. Egyéniben Babos Tímea nyerte meg a tornát, a döntőben a cseh Lucia Safárovát győzte le. A Merkantil Bank Ligában a ZTE FC - Nyíregyháza Spartacus FC mérkőzés következett vasárnap, 73 ezer nézője volt az M4 Sporton. A kosárlabda bajnokságban az Egis Körmend a Falco-Vulcano KC Szombathely csapatával találkozott. Kettejük összecsapását 46 ezer szurkoló követte a sportcsatornán. Az OTP Bank Liga eseményeit összefoglaló Góóól! Című magazinműsor 53 ezer nézővel zárta a hetet vasárnap.

Az M5 műsorán A Notre-Dame-i toronyőr 1982-ben készült változata Sir Anthony Hopkins főszereplésével lett vasárnap a legnézettebb 53 ezer nézővel, az Új idők új dalai című művészeti magazin vasárnapi epizódja a bohócművészet rejtélyeibe kalauzolta mintegy 22 ezer nézőjét, A fagy birodalma című angol ismeretterjesztő sorozat 22 ezer nézőt vonzott.

Vasárnap az M1 aktuális csatorna legnézettebb műsora a Híradó reggel nyolckor volt, 170 ezren nézték, a Duna World-ön a Gasztroangyal végzett az élen 129 ezer nézővel, az M2-n a Gumimacik nézőszáma 102 ezer volt. A gyerekcsatorna kiemelkedően teljesített a hétvégén a 6-tól 20-ig tartó műsorsávban a 4-12 évesek körében pénteken és szombaton a közönségarányt tekintve első, vasárnap a harmadik volt a gyerekcsatornák között.

Szombaton az M4 Sport legnézettebb eseményei az OTP Bank Liga küzdelmei voltak. A Honvéd-DVSC 163 ezer, az FTC - Videoton meccs 255 ezer tévénéző előtt zajlott. A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján sugárzott Mansfeld című magyar-kanadai filmdráma 161ezer nézőt vonzott a Dunán. Az M1 legnézettebb műsora szombaton a 19.30-as Híradó volt 192 ezer nézővel. Az M5 kínálatából a Nagyok című magyar dokumentumfilm sorozat Kodály Zoltánról szóló része 30 ezer, A Bolygóműves - Galamb József és a T-Modell (magyar ismeretterjesztő film) 31 ezer, az Univerzum című osztrák ismeretterjesztő sorozat 64 ezer nézőt vonzott. Az M5 ezen a hétvégén ezekkel a nézettségekkel felzárkózott a tudományos-ismeretterjesztő televíziók középmezőnyének tetejére.

Pénteken indult a Csak színház és más semmi című magyar sorozat második évada, az első részt 203 ezren nézték Dunán. A Ridikül c. női talkshow pedig 205 ezer nézőt könyvelhetett el pénteken. Az M1 legnézettebb műsorai a déli Híradó volt 166 ezer nézővel.

Az M5-ön a péntek legnépszerűbb műsorai közé került az Utazás a világ nagy vasútjain című angol sorozat 15 ezer nézővel, a Tudós társaság magazin 14 ezer nézővel és az Ön is tudja című műveltségi vetélkedő ugyancsak 14 ezerrel. Pénteken a legnézettebb az Aranypálca című műsor volt 22 ezer nézővel.

Az M4 Sport műsorán 41 ezer nézője volt pénteken a Játékoskijáró című labdarúgó magazinműsornak. A budapesti WTA tenisztorna egyéni negyeddöntőit több tízezren követték, a legtöbben (42 ezren) a Safarova-Sasnovich meccset látták.

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közzé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.