OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. március 10., péntek 08:00

Eurovízió: Magyarok választják a norvég indulót
    Budapest, 2017. március 10., péntek (OTS) - Alig ért véget A Dal 2017, Caramel máris visszaül a zsűri székbe. A norvég Melodi Grand Prix 2017 készítői ugyanis Magyarországot is felkértek, hogy szakmai zsűrivel vegyen részt a norvég Eurovíziós versenyző kiválasztásában.

        "Nagy megtiszteltetés és A Dal című műsorunk szakmai elismerése is egyben, hogy a norvég kollégák Magyarországot is meghívták a zsűribe, ezért a felkérésnek örömmel teszünk eleget" - mondta el Medvegy Anikó a Duna Televízió csatornaigazgatója.
     A Duna pontszámait az Oslo Spektrum Arénában Freddie tolmácsolja majd a norvég közönségnek. Az énekes, aki tavaly képviselte hazánkat az Eurovízión, Osloba utazik, a zsűri pedig Budapestről értékeli majd a dalokat.
     A magyarok mellett, Izrael, Anglia, Írország, Svédország, Finnország, Málta, Ausztria, Németország és Örményország szakemberei értékelik majd a 10 döntőbe jutott norvég versenyzőt. A nemzetközi zsűri pontjai a pontok 50 százalékát teszik ki. Az élő adás szombaton 20.55-kor kezdődik, az alábbi linken követhető: https://www.nrk.no/video/PS*f7447
     Freddie nemcsak a Duna Televízió zsűrijének szóvivőjeként vállalt szerepet az Eurovízió kapcsán, szakkommentátorként csatlakozik a köztévé kijevi csapatához is, hogy Rátonyi Krisztával kettesben közvetítsék az eseményeket a versenyről. Az énekes, aki tavaly képviselte Magyarországot az európai dalszemlén, kulisszatitkokat, a nézők számára eddig rejtett részleteket készül feltárni majd a műsorban.
     "Nagyon örülök ennek a felkérésnek. Izgulok, de biztos vagyok benne, hogy megoldom a feladatot. Olyan apróságokkal, különleges információkkal készülök, amelyek a nézők számára nagyon érdekesek lesznek. Én tudom, hogy mi zajlik a show hátterében" - mondta el sokat sejtetően az énekes.
     Nagy munka vár Freddie-re Kijevben, hiszen a két elődöntő és a döntő összesen mintegy 9 órányi adásidőt jelent. Ennyit töltenek majd Krisztával a kommentátor fülkében, sőt az adások között, előtt és után is koncentrálniuk kell majd, hiszen az Eurovízió az adások között sem áll le, nagyon intenzív hétre kell készülniük, minden adás előtt ugyanis kompletten lepróbálják a teljes menetrendet a készítők.
     "Krisztát ismertem már korában is, hiszen a Petőfi TV-ben találkoztunk néhányszor. Igaz, akkor a mikrofon két ellentétes oldalán ültünk, most viszont egymás mellett dolgozunk majd. Nagyon örülök, hogy vele dolgozhatok, mert nagyon tehetséges riporternek és műsorvezetőnek tartom, és azt hiszem ez a szimpátia és a tisztelet kölcsönös" - tette hozzá Freddie, aki szerint Jocinak minden esélye megvan a jó szereplésre az Eurovízión.
     "Aki az elmúlt években követte a dalversenyt, láthatta, hogy szinte megjósolhatatlan, hogy ki melyik helyen végez majd. Nekünk, egy dolgunk van, izgulni azért, hogy Joci a lehető legmagasabb minőségben énekeljen. A pillanatnyi érzések és az ízlés fognak dönteni" - tette hozzá Freddie.
     Rátonyi Kriszta régi Eurovízió rajongó. A 2005-ös verseny volt az életében az a fordulópont.
     "Érdekes, de éppen a korábbi kijevi Eurovízió volt az, amelyik annyira megfogott, hogy azóta egyet sem hagytam ki. A barátaimmal minden évben megnézzük, és most hatalmas élmény lesz a helyszínen, mintegy kézfogásnyi távolságból látni a történéseket. Nagy ajándék ez nekem, mert az Eurovízió szakmai szempontból is mindig az élen jár: a technikában, és a lebonyolításban is mindig újdonságokkal rukkolnak elő, ezért nekem szakmailag is nagyon érdekes lesz látni az eseményeket" - mesélte Kriszta, aki szerint Joci nagyon érdekes színfolt lesz Ukrajnában.
     "Arra leszek kíváncsi, hogy ez a nagyon őszinte fiú hogyan tudja most Európa elé is kitenni a szívét. Szerelembe tudja-e ejteni azokat az embereket, akik nem ismerik a magyar vagy a roma kultúrát" - tette hozzá Rátonyi Kriszta, aki örül, hogy egy tapasztalt versenyzőt kapott maga mellé szakkommentátornak Freddie személyében.
     "Volt már egy meghallgatás, ahol kipróbálhattuk, hogy milyenek vagyunk együtt, és nagyon jól ment. Freddie is jó ritmusérzékkel vette az akadályokat ezen a próbán, ahol kiderült, hogy jó párost alkotunk. Természetesen nagyon sok információt kell magunkba szívni a verseny indulásáig. A versenyzőkről, a versenyző országokról gyűjtünk információt, érdekes részleteket. Freddie már nekem is sokat mesélt a korábbi tapasztalatiról, nagyon érdekes részletekkel szolgál majd a nézőknek" - mondta el a műsorvezető, amikor a közelgő feladatról, és szakkommentátor társáról kérdeztük.

     MTVA Sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.