OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. március 21., kedd 12:00

Vízi mesevilágban a Víz világnapján
    Budapest, 2017. március 21., kedd (OTS) - 1993 óta március 22-e a Víz világnapja. Az ENSZ célja, hogy ezen a napon figyelmünket e természeti kincsre irányítsa. A víz kincs. E gondolat inspirálta a "Bolba Mesék - A víz" című mesekönyv születését is, amely e fontos világnap üzenetét közvetíti a gyermekek és szüleik felé a mese és a játszva tanulás eszközével.

    A víz, amellyel hazánk, mint bőségesen rendelkezésre álló erőforrás gazdálkodhat nem csak az ember számára fontos. Az állat-, és növényvilág számára élőhelyet jelent. A víz szerepe az iparban is jelentős. Például azt tudta, hogy egy pamutpóló elkészítéséhez 2700 liter víz kell?

Hétköznapi tetteinkkel jelentősen befolyásoljuk a környezet állapotát. Fontos, hogy tudatos döntéseket hozzunk olyan egyszerű kérdésben is, mint hogy kiöntjük-e a használt olajat a csapba, vagy leadjuk egy gyűjtőhelyen? Mindez hogyan hat tágabb környezetünkre? Az elszórt műanyag zacskó darabkái hogyan kerülnek a madarak és halak gyomrába? Mit tehetünk környezetünk épségének megőrzése érdekében? A Bolba mesék a klasszikus mese eszközével szólítja meg a legkisebbeket. A nagyobbakhoz a tudományos ismeretterjesztésen, játékokon keresztül szól. A szülők "tudatmódosító zöldségekből" tájékozódhatnak a teendőkről egy víztudatos háztartás megteremtése érdekében. Találunk egy csokorra való belföldi vizes családi programot is, hogy az együtt töltött idő vidáman, lehetőleg a szabadban, értékesen teljen. Imrei Bogi illusztrátor keltette életre a gyönyörű mesevilágot.

Kontakt személy elérhetőségei:
Exner Veronika
+36 70-945-2208
veronika.exner@bolba.hu
www.bolba.hu
https://www.facebook.com/bolba.hu/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.