OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2017. április 5., szerda 16:01

Fővárosi Turisztikai Kerekasztal a FINA központi helyszínén
    Budapest, 2017. április 5., szerda (OTS) - A Fővárosi Turisztikai Kerekasztal (FTK) 2017. április 4-én rendkívüli ülés keretében bejárást szervezett a Duna Úszóarénában, ahol a testület tagsága megtekintette a 2017-es FINA Világbajnokság központi helyszínét.  A globális sportesemény kapcsán Budapest 6 milliárd médiafogyasztó otthonába és tudatába "úszik be", a nagy formátumú beruházás pedig a jövőben innovatív turisztikai termékcsomagok és a városimázs tartós pillére is lehet.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170405_001.jpg

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), mint Budapest hivatalos desztináció-menedzsment szervezete, emblematikus kulturális fesztiválok szervezője, valamint az FTK koordinátora nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a fővárosi turizmus mértékadó szereplőinek, szakmai szervezeteinek és turizmusban érdekelt kerületeinek - tehát az FTK résztvevőinek - rendre aktuális témákat és helyszíneket biztosítson. A turisztikai szakmát rendkívüli módon foglalkoztatják a 2017-es FINA vizes világbajnokság lebonyolítása körüli, logisztikai és más nyitott kérdések. Ezekre reflektált most a BFTK és a Budapest 2017 által közösen jegyzett arénabejárás, melynek során nem csak a vizes kulisszák, de az égető problémák is kendőzetlenül feltárultak a szakma szereplői számára.

Az intézmény tágas konferenciatermében Balogh Sándor, a világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója köszöntőjében beszámolt a 2017-es rendezés előzményeiről és számairól.

A 17. FINA vizes világbajnokságot története óta először rendezik két városban, egyidejűleg Budapesten és Balatonfüreden. A két helyszín között 6 vonatpár szállítja majd ingyenesen a versenyzőket.

A Budapesti helyszínek: Duna Aréna - toronyugrás és versenyúszás, Batthyány tér - óriás toronyugrás (27 méter, 9 emeletnyi magasból ugranak a Parlament háttere előtt egy 15 méter átmérőjű a Dunába süllyesztett medencébe a sportolók), városligeti Csónakázó-tó (ideiglenes medence) - szinkronúszás, Hajós Alfréd Uszoda Margitsziget - vízilabda. Balatonfüreden a nyíltvízi úszás versenyszámait rendezik.

A Duna Aréna készültsége szinte 100 százalékos, ezt a bejáráson részvevők is láthatták. Bognár Csaba, a tervező Újlak Mérnökiroda igazgatója személyesen kalauzolta a meghívottakat, akik az összes helyiséget bejárhatták.

A Bp2017 Nonprofit Kft. a FINA világbajnokság után nem szűnik meg, hanem egy sportesemény-szervező ügynökséggé alakul, amely a helyszínt külföldi szövetségek részére, akár versenyek, akár edzőtáborok céljára adja majd bérbe.

A projekt számos maradandó kísérő beruházással jár: az úszóaréna környékén megújul az FCSM pálya, az egész Dagály fürdő területe átalakul, a Duna és a Rákos patak mentén sétány és kerékpárút készül. A megmaradó beruházások összege mintegy 350 millió dollár.

Mártonffy Miklós Budapest főépítésze a tervezés folyamatában lévő Rak-Park projektet ismertette a rendezvényen, amelyre már régóta várt a szakma.

Ezt követően Varga Csaba, a Bp2017 Nonprofit Kft. üzemeltetési és logisztikai menedzsere elmondta, hogy a szervezők nem titkolt célja, hogy a rendezvény látogatói elsősorban ne személygépjárművekkel, hanem közösségi közlekedéssel, hajóval, vagy akár kerékpárral érkezzenek. A versenyzők és akkreditált látogatók részére a városi közlekedés ingyenes lesz és mintegy 500 taxi segíti majd a közlekedést.

Sűrű (20 percenként közlekedő) hajójáratot és tömegközlekedést biztosítanak majd a napi mintegy 20 ezer látogató részére, új kikötőhelyek létesítésével.

Óriási kihívás a főváros részére, hogy a lebonyolítás a lakosság mindennapi életét ne érintse, hiszen a 2017. július 14-30. között zajló világbajnokság ideje alatt, július 27-e és 30-a között zajlik majd a Forma 1 Magyar Nagydíj, valamint július 23-29. között a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál is.

A témáról bővebben és galéria: https://www.budapestinfo.hu/hu/fovarosi-turisztikai-kerekasztal-a-fina-kozponti-helyszinen
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.