OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. április 11., kedd 09:54

Fejlesztései révén tovább erősödött az Alpha-Vet Kft.
    Budapest, 2017. április 11., kedd (OTS) - 2016. az Alpha-Vet életében a nemzetközi piacokra való kilépés éve volt. A vállalat új, generikus és originális állatgyógyászati készítményei révén jelentős fejlődést ért el az előző évekhez képest. Árbevétele meghaladta a 14 Mrd forintot.

    Az állattenyésztés területén használt innovatív takarmány-kiegészítőik több EU tagállamban is népszerű import termékek. A kisállat gyógyászatban használatos saját fejlesztésű originális, antibiotikum tartalmú készítményeik az EU 13 tagállamban rendelkeznek forgalomba hozatali engedéllyel. Ezen gyógyászati célra használható készítmények több éves kutatómunka és technológiai fejlesztés eredménye.

A több mint 25 éves nagykereskedő és gyártó vállalat 2016-ban átadta újabb gyártó üzemét, mely a növénytermesztést kívánja új termékeivel támogatni. Az Alpha-Vet növénytáplálási és növény-egészségügyi divíziója úgy gondolja, hogy a termesztett növények védelmét a betegség-ellenálló fajták nemesítése mellett, a klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülő, a növények saját védekező rendszerét stimuláló készítmények nagyobb arányú felhasználásával lehet hatékonyan és gazdaságosan megoldani. Épp ezért az új gyártóüzemben többek között 5 új BIO lombtrágya gyártását kezdték meg, melyek természetes alapanyagok felhasználásával készülnek. A környezetre nem ártalmas és szélsőséges időjárási helyzetekben is biztos segítséget nyújtanak a termelőknek.

A több mint 25 éves vállalat napjainkra kereskedő vállalatból, fokozatosan magasabb hozzáadott értéket produkáló, innovatív, tudásalapú gyártó vállalattá vált. Bábolnán állatgyógyszer gyárat, Balatonfűzfőn takarmány-kiegészítő és növényi tápoldatot gyártó üzemet működtet. Saját gyártású készítményeivel magyar importot vált ki és export tevékenységet lát el az EU, az Arab-öböl és a Baltikum országaiban. Az Alpha-Vet ezen pillanatokban is kiállítóként van jelen Dubaiban a régió legnagyobb agrár kiállításán, az AgraME-n.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.