OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. május 8., hétfő 10:30

Kibervédelmi hét Magyarországon
    Budapest, 2017. május 8., hétfő (OTS) - Globális rendvény-sorozat részeként először tartanak kibervédelmi témahetet Magyarországon. A világ legjelentősebb üzletmenet-folytonossági intézménye által szervezett eseményre május 15-19. között kerül sor. A londoni központú Business Continuity Institute (BCI) több, mint 100 országban, mintegy 8000 nemzetközi szakember részvételével hívja fel a vállalatok és intézmények, továbbá a felhasználók figyelmét a virtuális hálózatokban növekvő digitális kockázatokra.

    A Business Continuity Institute (BCI) immáron 5-ik alkalommal szervezi meg globális üzletmenet-folytonossági hetét, melyet hazai partnerszervezete segítségével először tartanak meg Magyarországon. A rendezvénysorozat a vállalatok krízis-menedzsement, valamint aktuális kibervédelmi kihívásait és az ezekre adható megoldásait járja körbe.

"A globális felmérések szerint jelenleg a kibertámadások képezik a legjelentősebb kockázatot a vállalatok és szervezetek életére. A téma növekvő jelentéségét és összetettségét az egyre nagyobb kárt okozó informatikai támadások híre mellett a technikai fejlődés sebessége, és az ezzel lépést tartani igyekvő jogszabályok és vállalati erőforrások kihívásai adják." - mondta Rónaszéki Péter, információ-biztonsági szakértő.

Napjainkban egyre szaporodnak az olyan események, melyek nem csak az emberek, hanem a gazdasági szereplők zavartalan életét is negatívan befolyásolják. A működésfolytonosság fenntartása egyre több elvárásban, szabványban és jogszabályi követelményben is megjelenik, aminek hatására itthon is növekszik azon vállalatok száma, melyek odafigyelnek a folytonos működés feltételeinek kialakítására.

A 2017. május 15-19-e között megtartott programok palettáján szerepelnek többek között angol és magyar nyelvű webinárok, élő szakmai előadások, ahol neves kiberbiztonsági és üzletmenet-folytonossági szakemberek beszélnek a témáról. Része a hét eseményeinek egy tudatosító plakátkampány is, ahol a leginkább kritikus biztonsági problémákra hívják fel a munkavállalók figyelmét. A rendezvényeken való részvétel minden esetben ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információ és részletes leírás az esemény Facebook oldalán található: www.facebook.com/BCAWHungary/

Az itthoni eseményeket a BCI magyarországi partnere, a FORTIX Consulting Kft. szervezi.

Sajtóközlemény vége!

További információ:
név, beosztás: Rónaszéki Péter, ügyvezető (FORTIX Consulting Kft.)
mobil: +3630 222 5585
email: peter.ronaszeki@fortix.hu

A szerkesztő figyelmébe:
- A BCI Horizon Scan 2017 jelentés:
     o A felmérés 79 országból 726 gazdasági szereplő válaszain alapul.
     o A vállalatokat érintő fenyegetettségek sorában a kibertámadások és az adatszivárgások vezetnek.
     o 2017-ben a megkérdezettek közel 3/4-e növeli az üzletmenet-folytonosságra szánt költségeit
- Üzletmenet-folytonossági Intézet (Business Continuity Institute):
     o Az üzletmenet-folytonossággal foglalkozó gazdasági szereplők és szakértők nemzetközi szervezete 1994 óta.
     o Az Intézet célja, hogy erősítse az üzletmenet-folytonossággal kapcsolatos ismereteket és terjessze, tudatosítsa az ezzel kapcsolatos értékeket.
     o Globális útmutatást ad a témában rendszeres felmérésekkel, nemzetközi jó gyakorlatokkal és szabványok támogatásával, valamint képzéseket és minősítéseket nyújt az üzletmenet-folytonossági szakemberek számára.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.