OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. február 26., kedd 10:09

Drágábban foglalunk szállást SZÉP Kártyával
    Budapest, 2019. február 26., kedd (OTS) - Összehasonlító elemzés a belföldi szállásfoglalási szokásokról

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190226_001.jpg

A SZÉP Kártyás fizetés évek óta töretlen népszerűségnek örvend a belföldi szállást foglalók között, eddig azonban nem készült olyan elemzés, amely specifikusan a SZÉP Kártyás szállásfoglalások jellemzőit vizsgálja az összes többi foglalással összevetve - nyilatkozta Leskó Dániel a SzállásKérés.hu Kft ügyvezetője. Az elmúlt 11 hónap anonimizált foglalási adatai alapján készült elemzésből kiderül, hogy a SZÉP Kártyával fizető vendégek hamarabb és hosszabb időre foglalnak, éjszakánként többet fizetnek, viszont tipikusan kisebb létszámmal utaznak.

A SZÉP Kártyával fizetett szállásfoglalások aránya egész évben egyenletesen 21% az összes foglalás között. Ugyanakkor, ha a foglalásokat a tervezett érkezés helyett a foglalás rögzítésének napja alapján csoportosítjuk, azt látjuk, hogy az év első 5 hónapjában a SZÉP Kártyás foglalások felülreprezentáltak (az összes foglalás 25-30%-át teszik ki), míg a nyári időszakban alulreprezentáltak (mindössze 15%), majd szeptembertől év végéig hozzák az éves átlagot.

Mind a teljes szállásköltség, mind az egy főre és éjszakára visszaosztott költség magasabb a SZÉP Kártyás foglalások esetében. Egy SZÉP Kártyával fizető vendég átlagosan 6.930 Ft-ot fizet egy éjszakáért, míg egy SZÉP Kártyát nem használó vendég csak 6.050 Ft-ot, azaz 15%-kal kevesebbet.

A leggyakoribbak a két éjszakás foglalások - fizetési formától függetlenül -, ugyanakkor a SZÉP Kártyás foglalások aránya 3-7 éj időtartam esetén felülreprezentált, 6 éj esetén eléri a 27%-ot is. A legtöbb foglalás az érkezéshez képest 1 héten belül kerül regisztrálásra, de itt a SZÉP Kártya erősen alulreprezentált, mindössze 15%-ot tesz ki, míg például 5 hónapos előrefoglalások esetén már 36%-os az arányuk.

Talán meglepő, de a SZÉP Kártyás foglalások esetében a gyerek nélküli foglalások átlagos vendégszáma 30%-kal alacsonyabb, míg a gyerekkel érkező vendégek esetén a gyerekek létszáma 11%-kal alacsonyabb az egyéb fizetési módokat használó foglalásokhoz viszonyítva.
Ezen eredmények - amellett, hogy a SZÉP Kártyás foglalási szokások jobb megértését segítik elő - arra is rávilágítanak, hogy a SZÉP Kártya mint belső keresletet ösztönző eszköz működik, hiszen a SZÉP Kártya a foglalások jól kimutatható részénél nemcsak a fizetési mód megváltozását jelenti, hanem ténylegesen olyan utazásokat, amelyek ezen cafetéria rendszer nélkül nem vagy nem ilyen formában, összegben valósultak volna meg. Pontosan ezek a piacra újonnan bekerülő foglalások azok, amelyek a korábban említett eltéréseket okozzák a SZÉP Kártyás, valamint az egyéb fizetési módot használó foglalások jellemzői között.

Az említett kutatás a SzállásKérés.hu Kft támogatásával készült, a 2018.03.15 - 2019.02.15. között a https://szallaskeres.hu oldalon regisztrált 39.000 anonimizált ajánlatkérés és foglalás adatait felhasználva. A SzállásKérés.hu 2009 óta van jelen a belföldi szálláspiacon, elsősorban nyaralóházakra, kisebb szálláshelyekre koncentrálva. 2017 óta már külföldi szálláshelyek is szerepelnek a közel 10.000 szálláshelyet tartalmazó kínálatában.

###

Infografika, háttéranyag:
"    infografika (webes):
https://szallaskeres.hu/blog/wp-content/uploads/2019/02/igy-hasznaljuk-a-szep-kartyat.jpg

"    infografika (nagy felbontás):
https://szallaskeres.hu/blog/wp-content/uploads/2019/02/igy-hasznaljuk-a-szep-kartyat.png

"    háttéranyag:
https://szallaskeres.hu/blog/igy-hasznaljuk-a-szep-kartyankat

További információ a sajtó számára:

Leskó Dániel - ügyvezető SzállásKérés.hu Kft
06 30 547 5769
lesko.daniel@szallaskeres.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.