OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. április 18., csütörtök 11:51

A Farmers Edge a mezőgazdasági munkagépek vezetőfülkéjébe telepíthető új, intelligens eszközzel bővíti precíziós digitális platformját (1. rész)
    Winnipeg, Manitoba tartomány, Kanada és Ames, Iowa állam, USA, 2019. április 18., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az alkalmazásalapú eszköz általános összekapcsolhatóságot tesz lehetővé a mezőgazdasági munkagépek vezetőfülkéje és távoli helyszínek közt a mezőgazdasági döntések és a pontos profitelemzéshez szükséges egyszerűsített nyilvántartás-vezetés támogatása céljából

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20190417005267/en/

Mától megvásárolható a Farmers Edge™ alkalmazásalapú, termőterületek művelése során használható intelligens eszköze, az In-Cab Tool, amely tökéletes digitális adattovábbítást tesz lehetővé a mezőgazdasági gépek vezetőfülkéje és a gazdaságok központi irodája között. A gazdálkodók, forgalmazók, kiskereskedők, megbízható tanácsadók és az ágazat egyéb szereplőinek digitális összekapcsolásával az új, vezetőfülkébe telepíthető eszköz biztosítja a művelés alatt álló területeken végzett összes tevékenység teljes átláthatóságát, és ugyanakkor egyszerűsített adatnyilvántartást biztosít, lehetővé teszi a munkafolyamatok javítását, és használatának köszönhetően minimálisra csökken a kritikus adatok elvesztésének kockázata. A FarmCommand™ platform már meglévő, speciális, a gazdaság területén érvényesülő időjárási feltételek felmérését és előrejelzések összeállítását, napi műholdas felvételek készítését és prediktív modellezést biztosító, illetve automatikus terményegészség-monitorozási funkcióival összehangolt, vezetőfülkébe telepíthető eszköz egy olyan új, a mezőgazdasági döntéseket támogató intelligens megoldás, amely hozzájárul a gazdaságokban folyó munka hatékonyabbá tételéhez és a gazdaságok nyereségességének javításához.

A több vezető mezőgazdasági vállalattal (ideértve a CNHi-t, a Global Ag Risk Solutions-t, a PartnerRe-t, a HBS-t, a Ravent, aLindsay Corporationt, a Richardson Pioneert és a NuFarmot) a közelmúltban kötött stratégiai együttműködési megállapodásokra építve a Farmers Edge kifejlesztette a mezőgazdasági munkagépek vezetőfülkéjébe telepíthető eszközt (In-Cab Tool), amely a lehető legmagasabb szintű kompatibilitást és rugalmasságot biztosítja a felhasználók számára. Az eszköz vezeték nélküli kapcsolatot biztosít a különféle modern mezőgazdasági munkagépekből összetevődő, ún. "vegyes" géppark gépei között és egyaránt felhasználható a tevékenységek tervezésére, valós idejű adatok továbbítására és felmérésére, a gazdaság különféle területein folyó tevékenységek átszervezésére/módosítására/korrigálására, a karbantartási ütemterv kezelésére, a készletek/utánpótlás nyomon követésére és az információk megosztására, melynek köszönhetően a hasonló eszközök közt a legmodernebb mobil platformnak számít. A vállalat újonnan kibővített, bármilyen márkát kezelni tudó telematikai eszközéhez , a 2. generációs CanPlug™-hez csatlakozó In-Cab Tool automatikusan összegyűjti, továbbítja és feldolgozza az összes adatot, és gondoskodik a pontos jelentéskészítéshez szükséges kritikus nyilvántartások megfelelő vezetéséről is.

"Az élő interaktivitás és az automatikus jelentések kombinációja lehetővé teszi a gazdálkodók, a kiskereskedők és a szektor egyéb szereplői számára olyan tényezők azonosítását és kezelését, amelyek kihatással lehetnek a gazdaság bevételeire vagy termelékenységére" - magyarázta Ron Osborne, a Farmers Edge stratégiai és termékfejlesztési vezetője. "A FarmCommand In-Cab Tool képes intelligens módon működtetni a permetezést végző rendszereket, csökkenteni a kezelők egyes tevékenységei közti üresjáratokat, monitorozni a különféle egyedi applikációkat azok pontosságának biztosítása céljából, illetve felmérni, melyik munkagép a legalkalmasabb egy adott feladat vagy feladatok elvégzésére, miáltal eddig példa nélküli álló átláthatóságot és rugalmasságot biztosít a gazdaságok adatkezelésében."

Hogyan működik
Az In-Cab Tool a Farmers Edge 2. generációs CanPlug eszközéhez Bluetooth-on keresztül kapcsolódik, és vezeték nélkül továbbítja a valós idejű ültetési, permetezési, aratási, műtrágyázási és területgondozási munkálatok adatait a tevékenységeket végző berendezések teljesítményére vonatkozó diagnosztikai adatokkal együtt bármilyen táblagépre, számítógépre vagy mobil eszközre. A vezetőfülkébe telepíthető eszköz automatikusan szinkronizálódik a felhőhöz annak érdekében, hogy az összes adat egy helyen kerüljön tárolásra. A vezetői és a kezelői nézet révén a távoli helyszínről történő monitorozás, ütemezés és kezelés biztosításával az eszköz lehetővé teszi a gazdasági területeken folyó tevékenységek pontos irányítását.

Vezetői nézet - A gazdaságok vezetői az eszköz segítségével az egy adott területen dolgozó összes mezőgazdasági munkagéppel kapcsolatot létesíthetnek, és könnyedén váltogathatnak az egyazon képernyőn megjelenített gépek között: mindössze egy gyors koppintás a képernyőn egy adott munkagépre, és a vezető máris ellenőrizheti a gép kezelője által végzett munkára vonatkozó adatokat. Az eszköz segítségével egyszerűen áttekinthető a gazdaságban éppen folyó összes munkafolyamat és hozzáférhetők az egyes tevékenységekre vonatkozó információk, megfelelően felépített nyilvántartások vezethetők és így valós kép nyerhető a nyereségességről is.

Kezelői nézet - A gazdaság munkagépeinek kezelői egy mobil eszköz vagy egy táblagép segítségével közvetlen, "élő" képet kaphatnak egy éppen dolgozó munkagépről. Egyetlen koppintással módosíthatják munka közben a munkatervet, ellenőrizhetik az alkalmazásokat vagy a hozamokat, és könnyedén megoszthatják a kulcsfontosságú adatokat a vezetőkkel vagy a tanácsadókkal.(folyt.)



2019. április 18., csütörtök 11:52

A Farmers Edge a mezőgazdasági munkagépek vezetőfülkéjébe telepíthető új, intelligens eszközzel bővíti precíziós digitális platformját (2. rész)
    Winnipeg, Manitoba tartomány, Kanada és Ames, Iowa állam, USA, 2019. április 18., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Jövőbeli fejlesztések
A Farmers Edge arról is hírt adott, hogy milyen újabb funkciókkal bővül majd a jövőben az In-Cab Tool funkcióinak köre:

     - A betakarítás valós idejű irányítása - Az automatikus gabonakészlet-kezelési funkció továbbfejlesztésével egy beépített skála áll majd rendelkezésre, amely teljesen kiküszöböli a betakarítási adatok kézi bevitelét, és gondoskodik arról, hogy az adatok pontosak és naprakészek legyenek.

     - Integrált piaci adatok - Az eszköz használói a nap folyamán bármikor tájékozódhatnak a piaci helyzetről, betekintést nyerhetnek a legnépszerűbb mezőgazdasági termények (ideértve a kukoricát, a szójababot, a repcét és a búzát) árainak alakulásába, és ennek megfelelően tervezhetik saját betakarítási tevékenységüket a minél nagyobb nyereség elérése érdekében.

     - Valós idejű kinematika (RTK)- A forgalmazók és a gazdálkodók számára számos előnyt kínál a CanPlug által biztosított RTK. A Farmers Edge a bázisállomások területén tevékenykedő partnereivel és forgalmazói hálózatának tagjaival együttműködve igyekszik biztosítani a Föld atmoszférája által okozott pozícionálási hibákat kijavító jelek sugárzását.

     - A/B vonalmegosztás - A magasabb szintű valós idejű összekapcsolhatóság érdekében ez a funkció lehetővé teszi a vonalmegosztást több berendezés és eszköz között.

Az eszköz különleges funkcióinak áttekintése
A FarmCommand platformba integrált In-Cab Tool tökéletes kiegészítője a rendszer meglévő, egyedi döntéstámogató funkcióit, melyek közé az alábbiak tartoznak:

     - Fókuszált helyi időjárási adatok - A FarmCommand kapcsolódik a gazdaságok területén működő időjárásjelző állomásokhoz, melynek köszönhetően folyamatosan biztosítja az aktuális időjárási körülményekre vonatkozó adatokat, előrejelzéseket, radarképeket és egyéb, a termőterület szempontjából fontos időjárási információkat. Ez a fókuszált helyi időjárásiadat-szolgáltató funkció támogatja és ellátja adatokkal a prediktív modellezést, pontos ajánlásokat téve lehetővé a nitrogénbevitelre, a kártevők és betegségek elleni védekezésre és a termények növekedési szakaszainak ellenőrzésére vonatkozóan.

     - Valós idejű készlet-/utánpótlás-kezelés - A termőterületek aktuális állapotának megfelelően, közvetlenül az érintett területről irányíthatók a vetési, kártevők elleni védekezési és trágyázási tevékenységek, miáltal még pontosabban nyomon követhetők az ezekhez szükséges készletek és utánpótlások, illetve a kapcsolódó költségek. A készletfelhasználás előre beállítható, illetve a tevékenység közben újabb tételek is hozzáadhatók.

     - Automatikus gabonakészlet-kezelés - A gabonakészletek, -fajták, az egyes területeken nevelt mennyiségek (összsúly) nyilvántartásával az In-Cab Tool segítségével gyors összefoglaló jelentések készíthetők a betakarítási eredményekről, miáltal növelhető a nyilvántartások pontossága.

     - Napi gyakoriságú képrögzítés és egyedi térképek - Az eszköz segítségével hozzáférhető egy sor magas minőségű térkép, amelynek alapján átlátható az egy adott termőterületen folyó teljes munkafolyamat, illetve a területen termesztett termények növekedési folyamata. A napi műholdas felvételek lehetővé teszik a termények egészségének folyamatos monitorozását és az esetleges problémák/betegségek korai azonosítását, továbbá a munkagépekről/berendezésekről/eszközökről készült térképek alapján ellenőrizhető az applikációk megfelelő működése és mérhető a munkagépek teljesítménye. A térképek egymásra vetíthetők vagy egymás mellé helyezve összehasonlíthatók az adott termesztési szakasz/évszak eseményeinek áttekintése és a kialakuló új trendek azonosítása céljából.

     - Automatikus terményegészség-monitorozás - A terményegészség-változási térképeket és értesítéseket biztosító funkció (Crop Health Change Maps and Notifications) a leképezett adatok alapján automatikusan ellenőrzi a termőterületeket és riasztást ad, ha egy területen beavatkozást igénylő változást észlel. Ez a maga nemében egyedülálló funkció lehetővé teszi a potenciális problémák korai észlelését, ideértve a kártevők vagy betegségek megjelenését, a tápanyaghiányt, az időjárás kedvezőtlen változásait, a meghibásodott applikációkat vagy berendezéseket, öntözési problémákat és számos egyéb kockázatot, és a napi ellenőrzésekre szolgáló képalkotás révén segíti a gazdálkodókat, elősegítve a termőterületeken ellenőrzést igénylő körülmények azonosítását, a problémák felmérését és a terményeket érintő veszélyekre való, a nagyobb károk kiküszöbölését szolgáló gyors reagálást. A beépített GPS rendszer megkönnyíti azoknak a területeknek a megközelítését, amelyeken beavatkozásra vagy különféle változások miatt adat- vagy képrögzítésre, illetve a területre vonatkozó információk megosztására van szükség.(folyt.)



2019. április 18., csütörtök 11:52

A Farmers Edge a mezőgazdasági munkagépek vezetőfülkéjébe telepíthető új, intelligens eszközzel bővíti precíziós digitális platformját (3. rész)
    Winnipeg, Manitoba tartomány, Kanada és Ames, Iowa állam, USA, 2019. április 18., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Elérhetőség

Az In-Cab Tool letölthető az  iTunes-ban (iOS 1.35.9) és a Google Play (Android 1.35.9) áruházból.

A FarmCommand vezetőfülkébe telepíthető eszközéről további információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://www.FarmersEdge.ca/InCabTool

Amit a Farmers Edge-ről tudni kell…

A Farmers Edge a mezőgazdasági döntéstámogató eszközök piacának egyik globális vezetője, amely világszerte több mint 9,7 millió hektárnyi földterületet támogat precíziós gazdálkodást lehetővé tévő digitális megoldásaival. Termőterület-specifikus adatok, felhasználóbarát szoftver, csúcskategóriás adatfeldolgozó technológia, prediktív modellezés és modern agronómiai analitika: a Farmers Edge e tényezők integrálása révén olyan skálázható megoldásokat kínál a gazdálkodók számára, amelyek alkalmazásával kevesebb bemenettel jelentősen nagyobb kimenet érhető el. A Farmers Edge innovatív digitális agronómiai eszközöket alkalmazó megoldásai a fenntartható, magas hozamot eredményező gazdálkodást, a magas minőségű terményeket állítják a középpontba, és úgy kerülnek kialakításra, hogy optimalizálják a felhasznált erőforrások mennyiségét, miközben a lehető legkisebb mértékűre csökkentik a környezetre nehezedő terhelést és hozzájárulnak a gazdaság üzleti életképességének megőrzéséhez. A magvak kiválasztásától a termésadatok elemzéséig a Farmers Edge a nagy mennyiségű, gyorsan változó és változatos adatok alapján időszerű és pontos képet biztosít a tájékozott gazdálkodási döntéshozáshoz. További információkért a Farmers Edge-ről kérjük, látogasson el a következő internetes címre: FarmersEdge.ca or FarmersEdgeUSA.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190417005267/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
Farmers Edge
Jill Reed
Sift Communications a Farmers Edge képviseletében:
farmersedge@siftpr.com
Tel.: +1-415-722-2433

Forrás: Farmers Edge

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.