2024. március 28. csütörtök

2019. április 18., csütörtök 11:51

A Farmers Edge a mezőgazdasági munkagépek vezetőfülkéjébe telepíthető új, intelligens eszközzel bővíti precíziós digitális platformját (1. rész)
    Winnipeg, Manitoba tartomány, Kanada és Ames, Iowa állam, USA, 2019. április 18., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az alkalmazásalapú eszköz általános összekapcsolhatóságot tesz lehetővé a mezőgazdasági munkagépek vezetőfülkéje és távoli helyszínek közt a mezőgazdasági döntések és a pontos profitelemzéshez szükséges egyszerűsített nyilvántartás-vezetés támogatása céljából

Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20190417005267/en/

Mától megvásárolható a Farmers Edge™ alkalmazásalapú, termőterületek művelése során használható intelligens eszköze, az In-Cab Tool, amely tökéletes digitális adattovábbítást tesz lehetővé a mezőgazdasági gépek vezetőfülkéje és a gazdaságok központi irodája között. A gazdálkodók, forgalmazók, kiskereskedők, megbízható tanácsadók és az ágazat egyéb szereplőinek digitális összekapcsolásával az új, vezetőfülkébe telepíthető eszköz biztosítja a művelés alatt álló területeken végzett összes tevékenység teljes átláthatóságát, és ugyanakkor egyszerűsített adatnyilvántartást biztosít, lehetővé teszi a munkafolyamatok javítását, és használatának köszönhetően minimálisra csökken a kritikus adatok elvesztésének kockázata. A FarmCommand™ platform már meglévő, speciális, a gazdaság területén érvényesülő időjárási feltételek felmérését és előrejelzések összeállítását, napi műholdas felvételek készítését és prediktív modellezést biztosító, illetve automatikus terményegészség-monitorozási funkcióival összehangolt, vezetőfülkébe telepíthető eszköz egy olyan új, a mezőgazdasági döntéseket támogató intelligens megoldás, amely hozzájárul a gazdaságokban folyó munka hatékonyabbá tételéhez és a gazdaságok nyereségességének javításához.

A több vezető mezőgazdasági vállalattal (ideértve a CNHi-t, a Global Ag Risk Solutions-t, a PartnerRe-t, a HBS-t, a Ravent, aLindsay Corporationt, a Richardson Pioneert és a NuFarmot) a közelmúltban kötött stratégiai együttműködési megállapodásokra építve a Farmers Edge kifejlesztette a mezőgazdasági munkagépek vezetőfülkéjébe telepíthető eszközt (In-Cab Tool), amely a lehető legmagasabb szintű kompatibilitást és rugalmasságot biztosítja a felhasználók számára. Az eszköz vezeték nélküli kapcsolatot biztosít a különféle modern mezőgazdasági munkagépekből összetevődő, ún. "vegyes" géppark gépei között és egyaránt felhasználható a tevékenységek tervezésére, valós idejű adatok továbbítására és felmérésére, a gazdaság különféle területein folyó tevékenységek átszervezésére/módosítására/korrigálására, a karbantartási ütemterv kezelésére, a készletek/utánpótlás nyomon követésére és az információk megosztására, melynek köszönhetően a hasonló eszközök közt a legmodernebb mobil platformnak számít. A vállalat újonnan kibővített, bármilyen márkát kezelni tudó telematikai eszközéhez , a 2. generációs CanPlug™-hez csatlakozó In-Cab Tool automatikusan összegyűjti, továbbítja és feldolgozza az összes adatot, és gondoskodik a pontos jelentéskészítéshez szükséges kritikus nyilvántartások megfelelő vezetéséről is.

"Az élő interaktivitás és az automatikus jelentések kombinációja lehetővé teszi a gazdálkodók, a kiskereskedők és a szektor egyéb szereplői számára olyan tényezők azonosítását és kezelését, amelyek kihatással lehetnek a gazdaság bevételeire vagy termelékenységére" - magyarázta Ron Osborne, a Farmers Edge stratégiai és termékfejlesztési vezetője. "A FarmCommand In-Cab Tool képes intelligens módon működtetni a permetezést végző rendszereket, csökkenteni a kezelők egyes tevékenységei közti üresjáratokat, monitorozni a különféle egyedi applikációkat azok pontosságának biztosítása céljából, illetve felmérni, melyik munkagép a legalkalmasabb egy adott feladat vagy feladatok elvégzésére, miáltal eddig példa nélküli álló átláthatóságot és rugalmasságot biztosít a gazdaságok adatkezelésében."

Hogyan működik
Az In-Cab Tool a Farmers Edge 2. generációs CanPlug eszközéhez Bluetooth-on keresztül kapcsolódik, és vezeték nélkül továbbítja a valós idejű ültetési, permetezési, aratási, műtrágyázási és területgondozási munkálatok adatait a tevékenységeket végző berendezések teljesítményére vonatkozó diagnosztikai adatokkal együtt bármilyen táblagépre, számítógépre vagy mobil eszközre. A vezetőfülkébe telepíthető eszköz automatikusan szinkronizálódik a felhőhöz annak érdekében, hogy az összes adat egy helyen kerüljön tárolásra. A vezetői és a kezelői nézet révén a távoli helyszínről történő monitorozás, ütemezés és kezelés biztosításával az eszköz lehetővé teszi a gazdasági területeken folyó tevékenységek pontos irányítását.

Vezetői nézet - A gazdaságok vezetői az eszköz segítségével az egy adott területen dolgozó összes mezőgazdasági munkagéppel kapcsolatot létesíthetnek, és könnyedén váltogathatnak az egyazon képernyőn megjelenített gépek között: mindössze egy gyors koppintás a képernyőn egy adott munkagépre, és a vezető máris ellenőrizheti a gép kezelője által végzett munkára vonatkozó adatokat. Az eszköz segítségével egyszerűen áttekinthető a gazdaságban éppen folyó összes munkafolyamat és hozzáférhetők az egyes tevékenységekre vonatkozó információk, megfelelően felépített nyilvántartások vezethetők és így valós kép nyerhető a nyereségességről is.

Kezelői nézet - A gazdaság munkagépeinek kezelői egy mobil eszköz vagy egy táblagép segítségével közvetlen, "élő" képet kaphatnak egy éppen dolgozó munkagépről. Egyetlen koppintással módosíthatják munka közben a munkatervet, ellenőrizhetik az alkalmazásokat vagy a hozamokat, és könnyedén megoszthatják a kulcsfontosságú adatokat a vezetőkkel vagy a tanácsadókkal.(folyt.)

2019. április 18., csütörtök 11:52

A Farmers Edge a mezőgazdasági munkagépek vezetőfülkéjébe telepíthető új, intelligens eszközzel bővíti precíziós digitális platformját (2. rész)

Jövőbeli fejlesztések
A Farmers Edge arról is hírt adott, hogy milyen újabb funkciókkal bővül majd a jövőben az In-Cab Tool funkcióinak köre:

- A betakarítás valós idejű irányítása - Az automatikus gabonakészlet-kezelési funkció továbbfejlesztésével egy beépített skála áll majd rendelkezésre, amely teljesen kiküszöböli a betakarítási adatok kézi bevitelét, és gondoskodik arról, hogy az adatok pontosak és naprakészek legyenek.

- Integrált piaci adatok - Az eszköz használói a nap folyamán bármikor tájékozódhatnak a piaci helyzetről, betekintést nyerhetnek a legnépszerűbb mezőgazdasági termények (ideértve a kukoricát, a szójababot, a repcét és a búzát) árainak alakulásába, és ennek megfelelően tervezhetik saját betakarítási tevékenységüket a minél nagyobb nyereség elérése érdekében.

- Valós idejű kinematika (RTK)- A forgalmazók és a gazdálkodók számára számos előnyt kínál a CanPlug által biztosított RTK. A Farmers Edge a bázisállomások területén tevékenykedő partnereivel és forgalmazói hálózatának tagjaival együttműködve igyekszik biztosítani a Föld atmoszférája által okozott pozícionálási hibákat kijavító jelek sugárzását.

- A/B vonalmegosztás - A magasabb szintű valós idejű összekapcsolhatóság érdekében ez a funkció lehetővé teszi a vonalmegosztást több berendezés és eszköz között.

Az eszköz különleges funkcióinak áttekintése
A FarmCommand platformba integrált In-Cab Tool tökéletes kiegészítője a rendszer meglévő, egyedi döntéstámogató funkcióit, melyek közé az alábbiak tartoznak:

- Fókuszált helyi időjárási adatok - A FarmCommand kapcsolódik a gazdaságok területén működő időjárásjelző állomásokhoz, melynek köszönhetően folyamatosan biztosítja az aktuális időjárási körülményekre vonatkozó adatokat, előrejelzéseket, radarképeket és egyéb, a termőterület szempontjából fontos időjárási információkat. Ez a fókuszált helyi időjárásiadat-szolgáltató funkció támogatja és ellátja adatokkal a prediktív modellezést, pontos ajánlásokat téve lehetővé a nitrogénbevitelre, a kártevők és betegségek elleni védekezésre és a termények növekedési szakaszainak ellenőrzésére vonatkozóan.

- Valós idejű készlet-/utánpótlás-kezelés - A termőterületek aktuális állapotának megfelelően, közvetlenül az érintett területről irányíthatók a vetési, kártevők elleni védekezési és trágyázási tevékenységek, miáltal még pontosabban nyomon követhetők az ezekhez szükséges készletek és utánpótlások, illetve a kapcsolódó költségek. A készletfelhasználás előre beállítható, illetve a tevékenység közben újabb tételek is hozzáadhatók.

- Automatikus gabonakészlet-kezelés - A gabonakészletek, -fajták, az egyes területeken nevelt mennyiségek (összsúly) nyilvántartásával az In-Cab Tool segítségével gyors összefoglaló jelentések készíthetők a betakarítási eredményekről, miáltal növelhető a nyilvántartások pontossága.

- Napi gyakoriságú képrögzítés és egyedi térképek - Az eszköz segítségével hozzáférhető egy sor magas minőségű térkép, amelynek alapján átlátható az egy adott termőterületen folyó teljes munkafolyamat, illetve a területen termesztett termények növekedési folyamata. A napi műholdas felvételek lehetővé teszik a termények egészségének folyamatos monitorozását és az esetleges problémák/betegségek korai azonosítását, továbbá a munkagépekről/berendezésekről/eszközökről készült térképek alapján ellenőrizhető az applikációk megfelelő működése és mérhető a munkagépek teljesítménye. A térképek egymásra vetíthetők vagy egymás mellé helyezve összehasonlíthatók az adott termesztési szakasz/évszak eseményeinek áttekintése és a kialakuló új trendek azonosítása céljából.

- Automatikus terményegészség-monitorozás - A terményegészség-változási térképeket és értesítéseket biztosító funkció (Crop Health Change Maps and Notifications) a leképezett adatok alapján automatikusan ellenőrzi a termőterületeket és riasztást ad, ha egy területen beavatkozást igénylő változást észlel. Ez a maga nemében egyedülálló funkció lehetővé teszi a potenciális problémák korai észlelését, ideértve a kártevők vagy betegségek megjelenését, a tápanyaghiányt, az időjárás kedvezőtlen változásait, a meghibásodott applikációkat vagy berendezéseket, öntözési problémákat és számos egyéb kockázatot, és a napi ellenőrzésekre szolgáló képalkotás révén segíti a gazdálkodókat, elősegítve a termőterületeken ellenőrzést igénylő körülmények azonosítását, a problémák felmérését és a terményeket érintő veszélyekre való, a nagyobb károk kiküszöbölését szolgáló gyors reagálást. A beépített GPS rendszer megkönnyíti azoknak a területeknek a megközelítését, amelyeken beavatkozásra vagy különféle változások miatt adat- vagy képrögzítésre, illetve a területre vonatkozó információk megosztására van szükség.(folyt.)

2019. április 18., csütörtök 11:52

A Farmers Edge a mezőgazdasági munkagépek vezetőfülkéjébe telepíthető új, intelligens eszközzel bővíti precíziós digitális platformját (3. rész)

Elérhetőség

Az In-Cab Tool letölthető az  iTunes-ban (iOS 1.35.9) és a Google Play (Android 1.35.9) áruházból.

A FarmCommand vezetőfülkébe telepíthető eszközéről további információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://www.FarmersEdge.ca/InCabTool

Amit a Farmers Edge-ről tudni kell…

A Farmers Edge a mezőgazdasági döntéstámogató eszközök piacának egyik globális vezetője, amely világszerte több mint 9,7 millió hektárnyi földterületet támogat precíziós gazdálkodást lehetővé tévő digitális megoldásaival. Termőterület-specifikus adatok, felhasználóbarát szoftver, csúcskategóriás adatfeldolgozó technológia, prediktív modellezés és modern agronómiai analitika: a Farmers Edge e tényezők integrálása révén olyan skálázható megoldásokat kínál a gazdálkodók számára, amelyek alkalmazásával kevesebb bemenettel jelentősen nagyobb kimenet érhető el. A Farmers Edge innovatív digitális agronómiai eszközöket alkalmazó megoldásai a fenntartható, magas hozamot eredményező gazdálkodást, a magas minőségű terményeket állítják a középpontba, és úgy kerülnek kialakításra, hogy optimalizálják a felhasznált erőforrások mennyiségét, miközben a lehető legkisebb mértékűre csökkentik a környezetre nehezedő terhelést és hozzájárulnak a gazdaság üzleti életképességének megőrzéséhez. A magvak kiválasztásától a termésadatok elemzéséig a Farmers Edge a nagy mennyiségű, gyorsan változó és változatos adatok alapján időszerű és pontos képet biztosít a tájékozott gazdálkodási döntéshozáshoz. További információkért a Farmers Edge-ről kérjük, látogasson el a következő internetes címre: FarmersEdge.ca or FarmersEdgeUSA.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190417005267/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
Farmers Edge
Jill Reed
Sift Communications a Farmers Edge képviseletében:
farmersedge@siftpr.com
Tel.: +1-415-722-2433

Forrás: Farmers Edge

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.