OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. május 29., szerda 12:51

Fenntartható gazdálkodással a sikerért (1. rész)
    Kismarton, 2019. május 29., szerda (OTS) - Az Esterházy Vállalatcsoport immáron ötödik fenntarthatósági jelentését hozta nyilvánosságra

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190529_001.jpg

A festői kismartoni kastélyparkban mutatta be az Esterházy Vállalatcsoport a 2016-2018-as időszakról szóló fenntarthatósági jelentését. A környezet, a gazdaság és a társadalom felelősségteljes kezeléséről szóló immáron ötödik ilyen beszámoló az Esterházyak a modern gazdálkodás alapvető elveivel kapcsolatos alapvető hozzáállását mutatja be: az ökológiai erőforrások gazdaságos használatát, elkötelezettséget az országgal, a régióval és az emberekkel szemben, valamint a hagyományos értékeket figyelembe vévő dinamikus fejlődést. Dr. Ottrubay István, az Esterházy Alapítványok igazgatója a vállalkozás számára alapvető fenntartható gazdálkodás és hosszú távú stratégia fontosságát hangsúlyozta.  Mint mondta, ha a fenntarthatóság magától értetődővé válik, ez minden részletre kiterjedő és jövőbe mutató hozzáállást jelent, s a vállalat egészséges növekedéséhez vezet.

A jövő alapját a szilárd gazdasági eredmények képezik. A főcsoport 2018-ban öt százalékkal, 55,8 millió euróra növelte bevételeit. Ezen növekedés legnagyobb részét a PANNATURA márkanév alatt tevékenykedő erdészeti, mezőgazdasági és természetvédelmi ágazatok, valamint az ingatlanok hozták. Ennek eredményeként, a fenntarthatóság szellemében 2019-ben ismét jelentős összeget, összesen 5,8 millió eurót fektettek burgenlandi üzleti vállalkozásaikba és történelmi műemlékeikbe, például a kismartoni Esterházy-kastélyba vagy Fraknó várába. Dr. Harald Mahrer, az Osztrák Gazdasági Kamara elnöke beszédében kiemelte, hogy az Esterházy-csoport fontos gazdasági tényezővé fejlődött. A vállalkozás nem csak Burgenlandban, hanem a határokon túl is iránymutató a gazdasági fejlődés, az új utak keresése és a példamutatás területén.

A PANNATURA márkanévvel összefogott üzletág már 2002-ben következetesen és előrelátóan cselekedett, amikor az összes általa megművelt mezőgazdasági területen biogazdálkodásra állt át. Az erdőgazdálkodás területén is nagy hangsúlyt fektet a fenntartható használatra és a biodiverzitásra. Ez a hozzáállás különösen hasznosnak bizonyul a radikális éghajlati változások idején. További lényeges szempont az üzletág számára, hogy minden itt honos élőlény számára ideális környezetet alakítson ki, hiszen ők képzik az intakt ökoszisztéma rendkívül fontos részeit. A PANNATURA változatos termékeit lehetőség szerint közvetlenül értékesítik, vagy partnerekkel együttműködve juttatják el a fogyasztókhoz. Matthias Grün , a PANNATURA igazgatója kiemelte, hogy tudatában vannak a vállalkozás példaértékű tevékenységének, ezért is fontos számukra a nyílt kommunikáció és az átláthatóság. Az új fenntarthatósági jelentésben ezért is használják a hashtag szimbólumot, amely a modern kommunikációt és a nyitottságot is jelképezi.

Az Esterházy ingatlan üzletága nagyban hozzájárul a tavak menti élet minőségéhez. A fertőszéleskúti (Breitenbrunn) strandfürdő átalakítása jelenleg az üzletág egyik legambiciózusabb projektje. Egyeztetések során rögzítették az összes érintett érdekeit, és számos ökológiai körülményt is szem előtt tartva a lehető legnagyobb mértékben vették ezeket figyelembe.

Az Esterházy Borászat a régió vezető vállalkozása, amely elkötelezett a természetközeli gazdálkodás iránt. Ezen gazdálkodási módszerért sorban lelkesednek más vállalkozások is. Az Esterházy borok kiváló minőségét számos nemzetközi díj is bizonyítja.

Az üzleti vállalkozások bevételeiből származó eredményt nagyrészt a turizmus, a kultúra és a rendezvények területébe forgatják vissza. Az Esterházy Melinda által meghatározott alapítványi cél a jelentős kulturális műemlékek és gyűjtemények felújítását, a jelenkornak megfelelő használatát és a nyilvánosság előtti megnyitását veszi tervbe. Az Esterházy Vállalatcsoport mindemellett számos kulturális rendezvényt kínál, mint például a nyári operaelőadások a Szentmargitbányai Kőfejtőben. Idén Mozart A Varázsfuvola című operáját viszik színre. A classic.Esterhazy koncertsorozat és a kismartoni új HERBSTGOLD-fesztivál a régió kulturális életét gazdagítják. Az Esterházyak desztinációi 2018-ban több mint 500.000 látogatót fogadtak, ami jelentősen hozzájárul Burgenland tartomány turisztikai sikereihez.

A 2016-2018-as időszakról szóló fenntarthatósági jelentés az Esterházy sikereit tükrözi, amelyet a gondos és fenntartható gazdálkodási módnak köszönhet. A jelentés elkészítéséhez számos érdekelt fél járult hozzá, legfontosabb témáit is közösen határozták meg. A jelentésből gazdagon illusztrált könyv készült, ami mindenre kiterjedően számol be a vállalkozás a fenntarthatóságot maximálisan figyelembe vevő tevékenységéről.
     - A német nyelvű jelentés letölthető innen: www.esterhazy.at/nachhaltigkeitsbericht.
     - Az aktuális PANNATURA kiadvány a jelentés legfontosabb témáit tartalmazza. (folyt.)



2019. május 29., szerda 12:51

Fenntartható gazdálkodással a sikerért (2. rész)
    Kismarton, 2019. május 29., szerda (OTS) -

    Az Esterházy Vállalatcsoport igen komolyan veszi példaértékű tevékenységét a környezetvédelmi szempontból érzékeny környezetben: a középpontban a természettel összhangban működő gazdálkodás, valamint a társadalmi és kulturális értékek megőrzése állnak. Olyan gondolkodásmód, amely a vállalkozás összes területét áthatja, és befolyásolja az alkalmazottak mindennapi tevékenységét.

Sajtókapcsolat:
Mag. Barbara Wagner-Gmeiner
Kommunikációs vezető
Esterhazy Betriebe GmbH
7000 Eisenstadt, Esterházyplatz 5.
Tel   +43 (0) 2682 63004-410
b.wagner-gmeiner@esterhazy.at
www.esterhazy.at/presse


Az Esterházy Vállalatcsoportról

Az Esterházy Vállalatcsoport négy évszázada meghatározó gazdasági tényezője és jelentős katalizátora a Pannon- régiónak. A hosszútávú értékmegőrzés és értéknövelés, valamint a minden területen érvényes minőségtudatosság iránti igény köti össze a vállalatcsoport tevékenységi területeit. A négy ágazatot, a Pannatura-t, az Ingatlanokat, a Turizmus, kultúra és rendezvényeket, valamint az Esterházy Borászatot továbbra is nagyrészt decentralizáltan irányítják. Az Esterhazy Betriebe GmbH menedzsmenttársaságként központi szolgáltatásokat kínál, például a pénzügyek, az emberi erőforrások, az informatika, a jogi tanácsadás és a vállalati kommunikáció területén. A csoport általános irányítását az Esterhazy Betriebe GmbH ügyvezetése végzi, amelynek csúcsán az alapítványok igazgatósági tagjai állnak.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.