OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. május 30., csütörtök 15:21

Már a hivatalos rendszerbe állítás előtt szükségessé vált a dunai sürgősségi mentőhajó bevetése
    Budapest, 2019. május 30., csütörtök (OTS) - Az áradó Duna és a kedvezőtlen időjárás súlyosbította helyzettel csak speciális jármű tudott megbirkózni

    A Wein János Alapítvány, a Fővárosi Vízművek és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata által életre hívott dunai vízimentő szolgálatnak már a mentőhajó hivatalos rendszerbe állítása előtt éles helyzetben kellett vizsgáznia.

A szerdán késő este a Parlament előtt felborult hajó vízbe esett utasainak felkutatásában az áradó Duna, a sötétség és az eső nehezítette körülmények között speciális kialakítású és felszereltségű, tapasztalt személyzettel rendelkező járműre volt szükség. Ezért a tragédia áldozatainak mentése érdekében a mentésirányítók felkérésére haladéktalanul útnak indították a három szervezet együttműködésével létesített sürgősségi mentőhajót, melynek a március végi műszaki átadást követően Pünkösd utánra tervezték a hivatalos rendszerbe állítását.

A jármű létesítésekor elsődleges szempont volt, hogy kialakítása és felszereltsége alapján rendkívüli körülmények közt is alkalmas legyen a dunai vízimentésre. Ezt az adottságát felhasználva az utasok felkutatásán túl a tűzoltósággal kötelékben az elsüllyedt hajó szonáros keresésében és megtalálásában, majd a csütörtöki napon annak ellenőrzésében kapott meghatározó szerepet, hogy a hajótest nem mozdult-e el.

A szolgálat életre hívói mély megrendüléssel és az áldozatok hozzátartói iránti együttérzéssel tekintenek a tragédiára, és természetesen a mind vízijártasságban, mind elsősegélynyújtásban gyakorlott, tapasztalt személyzet mindaddig rendelkezésre áll, amíg a körülmények azt szükségessé teszik.

Wein János Alapítvány
Fővárosi Vízművek
Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.