OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. június 11., kedd 15:12

Továbbra is tartós növekedési pályán az Esterházy-vállalatcsoport (1. rész)
    Kismarton, 2019. június 11., kedd (OTS) - Éves jelentés a 2018. évről, kitekintés a 2019. évre, és az Esterházy-alapítványok 25 éves jubileuma

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190611_002.jpg

     - 2018-ban a vállalatcsoport fő üzletágai 55,8 millió euró árbevételt értek el (+5% 2017-hez viszonyítva)
     - Ebből 34,6 millió euró az erdő-, mező- és természetgazdálkodásból származik
(6%-os növekedés az elmúlt évhez viszonyítva), 8,8 millió euró pedig az ingatlanszegmensből (11%-os növekedés)
     - Összesen 9,1 millió euró összegű adó- és járulék-ráfordítás
     - A turisztikai, kulturális és szociális célú ráfordítások 2018-ban 11,7 millió eurót tettek ki
     - Az alapítványok 25 éves fennállásuk alatt ezidáig 109 millió eurót fektettek be a régióban

Az Esterházy-csoport fő tagjai 2018-ban 55,8 millió euró konszolidált árbevételt értek el (5%-os növekedés az előző évvel összevetve). Ehhez immár hagyományosan a 2017-ben PANNATURA védjegy alatt bejegyzett erdő-, mező- és természetgazdálkodás 34,6 millió euró árbevétellel (+6%) és 7,2 millió euró üzemi eredménnyel, az ingatlanszegmens pedig 8,8 millió euró árbevétellel (+11%) és 4,5 millió euró üzemi eredménnyel járultak hozzá, ezzel a csoport legjelentősebb jövedelemtermelő ágazatai. A cégcsoport jövedelmezősége 2018-ban is jelentős beruházásokat tett lehetővé: a vállalatcsoport összesen 5,8 millió eurót fektetett a gazdasági vállalkozások megerősítésébe és a történelmi műemlékek állagmegőrzésbe.

Pozitív turisztikai mérleg
A turizmus és kultúra területén történt beruházásoknak köszönhetően az Esterházy-csoport kulturális színterei 500 ezer látogatóval 2018-ban is kiváló eredményt értek el. Az első helyen továbbra is a kismartoni Esterházy-kastély áll 225 ezer látogatóval, ami 2010-hez képest 30%-os növekedést jelent. A Burgenland tartománnyal folytatott jó együttműködés a tartomány kulturális idegenforgalmát támogató széleskörű kooperációt tesz lehetővé. Az Esterházy-csoport kulturális rendezvényeket is kínál, gazdagítva ezzel a régió kulturális életét: a Szentmargitbányai Kőfejtőben 2019-ben A varázsfuvolát állítják színpadra, de említhetjük példaként a kismartoni HERBSTGOLD Fesztivált vagy a classic.Esterházy koncertsorozatot is.

Sikeres évkezdés 2019-ben
A 2019. év rendkívül sikeresen indult az Esterházy-vállalatcsoport számára: 2019 első negyedévében 13,7 millió euróval tudta növelni árbevételét az előző évhez képest, ami 14%-os növekedésnek felel meg.
A minden területen a csoport bizakodását mutató 2019-es beruházási költségvetés nagysága 7,5 millió euró. Az Esterházy-vállalatcsoport sikeréhez immár 356 munkatárs járul hozzá.

25 éves alapítványok - a sikermodell jubilál
Dr. Esterházy Pál halála után felesége, Esterházy Melinda 1994-től kezdődően három megszüntethetetlen magánalapítványt hozott létre, hogy eleget tegyen férje legfontosabb szívügyének: olyan modern vezetési struktúrával rendelkező és egészségesen növekvő gazdasági vállalkozásokat kívánt létrehozni, amelyek jövedelmét a nagy történelmi műemlékek, valamint a gyűjtemények felújítására, bővítésére fordítják és lehetővé teszik mindezek elérhetőségét a minél szélesebb nyilvánosság számára.
Az alapítványok sikere, valamint a gazdasági vállalkozások létrehozására és a kultúra ápolására irányuló célkitűzéseik stratégiai beruházásokon alapulnak. Az elmúlt 25 évben összesen 109 millió eurót ruháztak be. Több mint 20 millió euró folyt például a városi ingatlanokba, a tó- és üdülőparkokba és további ingatlanprojektekbe. A fertőszéleskúti tófürdő (Seebad Breitenbrunn) újjáépítésével és egy kismartoni szálloda (Eisenstadt) létrehozásával a következő években is jelentős projektek valósulnak meg ezen a területen.
Hasonlóan magas összegben részesült a PANNATURA is, többek között a 15 évvel ezelőtti biogazdasággá történt átalakításra, a paulibergi bazaltbányára és az erdőgazdasági utak kialakítására. A borgazdaság és a szőlőültetvények területén több mint 12 millió eurót ruháztak be az alapítványok.
Az Esterházy-kastély átfogó felújítását és a kiállításokat több mint 10 millió euróval finanszírozták az elmúlt 25 évben. Hasonlóan magas összeget fordítottak az egykori istálló átalakítására, amely ma a kastélynegyed része.
A Szentmargitbányai Kőfejtő szabadtéri színpadának új infrastruktúrája mintegy 12,5 millió euróba került.
Közel 10 millió euró értékű beruházás valósult meg a történelmi gyűjtemények és a kortárs művészetek terén. Több mint 10 millió eurót fordítottak Fraknó vára és a Lackenbachi-kastély (Lakompak) infrastrukturális fejlesztésére; utóbbinak 2018 óta a Gästehaus zum Oberjäger vendégház is része.(folyt.)



2019. június 11., kedd 15:12

Továbbra is tartós növekedési pályán az Esterházy-vállalatcsoport (2. rész)
    Kismarton, 2019. június 11., kedd (OTS) -

    Az Esterházy-vállalatcsoportról

Az Esterházy-csoport négy évtizede működik elsősorban a pannon régió egyik fontos gazdasági szereplőjeként és jelentős ösztönző erejeként. A csoport tagjainak közös jellemzője a hosszú távú értékmegőrzés és -növelés csoportszinten megjelenő igénye, valamint a minden területen megnyilvánuló minőségtudatos cselekvés.
A négy vállalkozási terület - "Pannatura", "Ingatlanok", "Turizmus, kultúra és rendezvények", valamint "Esterházy-borcsoport" - irányítása nagymértékben decentralizált. Az "Esterhazy Betriebe GmbH" mint kezelőtársaság valamennyi területnek központi szolgáltatásokat nyújt, elsősorban pénzügyi, személyzeti, IT-, jogi tanácsadás és vállalati kommunikáció szegmensekben.
A csoport egészének irányítását az Esterhazy Betriebe GmbH ügyvezetése, legfelső szinten pedig az alapítványok igazgatósága végzi.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.