OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2019. június 12., szerda 11:37

Elkezdődött a 2019-es Színházi Szemle a Városmajorban - A Győri Nemzeti Színház előadásával, a Tündérlaki lányokkal startolt a versenyprogram a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
    Budapest, 2019. június 12., szerda (OTS) - Június 11. és július 5. között zajlik a Városmajori Szabadtéri Színpad népszerű Színházi Szemle sorozata, amely immár hagyományosan a nem budapesti színházak legjobb szórakoztató előadásait mutatja be. Az idén már 8 vidéki városból érkező 8 előadást is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség pedig a színház honlapján szavazhat a legjobb előadásra.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190612_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190612_003.jpg

A győri társulat június 11-én mutatta be A tündérlaki lányok című Heltai Jenő színművet Forgács Péter rendezésében, amely nagy tetszést aratott a budapesti közönség körében is. A Szemle-program június 14-én, pénteken a Szegedi Nemzeti Színház Tóték című "tragigroteszkjével" folytatódik. Június 18-án, kedden a kecskeméti Katona József Színház az Állami áruház című "propagandaoperettet" mutatja be Fábián Péter és Benkó Bence friss és mai rendezésében, majd Molnár Ferenc klasszikus vígjátéka, Az üvegcipő érkezik Tatabányáról. A szombathelyi teátrum évek óta visszatérő vendége, és díjazottja a városmajori Szemlének, az idei évben ismét Alföldi Róbert országszerte nagy figyelmet kapott A salemi boszorkányok rendezésével tér vissza a versenyprogramba, a főszerepben Bányai-Kelemen Barnával, aki a tavalyi Szemle "Legjobb férfi főszereplő" díját vihette haza. A 2019-es programban az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kaptak a klasszikus magyar szerzők művei: Heltai Jenő és Molnár Ferenc darabjai mellett Kosztolányi Dezső Édes Annájának új színpadi adaptációját láthatja a közönség a Miskolci Nemzeti Színház előadásában, Rusznyák Gábor rendezésében, Mészöly Anna megkapó alakításával a főszerepben. A határon túli magyar színházakat a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata képviseli, akik július 2-án mutatják be Feydeau fergeteges zenés vígjátékát, az Osztrigás Micit. A 2019-es Városmajori Színházi Szemle a székesfehérvári Vörösmarty Színház vendégjátékával zárul július 5-én; Mohácsi János rendezésében lesz látható a Black Comedy című, önfeledten nevettető vígjáték.

Az előadásokat egy négy fős - idén kizárólag nőkből álló - szakmai zsűri kíséri figyelemmel: Nagy-Kálózy Eszter és Tenki Réka színművésznők, valamint Miklós Melánia dramaturg, színiritikus mellett Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója alkotják az idei zsűrit, akik több kategóriában díjazzák a látottakat. A díjátadóra immár hagyományosan szeptember elején kerül majd sor, a Budapesti Nyári fesztivál 2019-es nyári évadának záróeseményeként. A Szemle ideje alatt a közönség is szavazhat az általa legjobbnak tartott előadásra a www.szabadter.hu oldalon.

Bővebb információ és online jegyvásárlás: https://szabadter.hu/szinhazi-szemle
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.