OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. június 18., kedd 13:35

Sajtóközlemény - GLOPACK
    Budapest, 2019. június 18., kedd (OTS) - A GLOPACK Horizon 2020 kutatási projekt fenntartható élelmiszercsomagolási megoldások kifejlesztését és azok piaci akadályainak leküzdését tűzte ki célul az élelmiszeripar bevonásával.

    Az élelmiszeripari vállalkozásoknak nehézséget jelent a jelenleg alkalmazott csomagolások kiváltása fenntarthatóbb, alacsonyabb környezeti hatással bíró csomagolóanyagokkal azok limitált elérhetősége, magasabb előállítási költsége miatt.

Az innovatív fenntartható élelmiszercsomagolás túlmutat a csomagolóanyagok újrahasznosításán és a biológiai alapú termékeken. Figyelembe kell venni a becsomagolni kívánt élelmiszerek ökológiai lábnyomát, illetve olyan csomagolóanyag kifejlesztésére kell törekedni, amely hozzájárul az élelmiszerhulladék és -veszteség csökkentéséhez, meghosszabbítja a termék minőségmegőrzési idejét, illetve mezőgazdasági hulladékok újra hasznosításán alapul.

A GLOPACK 3 élelmiszercsomagolási területre fókuszál:
     1.    Biológiai alapú és biológiailag lebomló csomagolóanyagok fejlesztése mezőgazdasági és élelmiszer-hulladékok átalakításával.
     2.    Aktív csomagolás kifejlesztése a termékek minőség-megőrzési idejének meghosszabbítása érdekében,
     3.    Intelligens csomagolás (RFID alapú) kifejlesztése, mely lehetővé, hogy okostelefonnal ellenőrizhető legyen az adott termék frissessége és minősége.

Továbbá, a GLOPACK elősegíti ezen technológiák piaci bevezetését egy felhasználóbarát, a döntéshozatalt segítő szoftver kidolgozásával, melynek köszönhetően az élelmiszerelőállítók könnyen ki tudják választani a legmegfelelőbb csomagolóanyagot a termékükhöz.

Ezen felül lehetőség van a GLOPACK szakértői fórumához való csatlakozásra. A tagok kizárólagos hozzáférési lehetőséget kapnak a GLOPACK kutatási eredményeihez, befolyásolhatják a projekt kutatásait és részt vehetnek a projekt szakmai workshopjain.

Megjegyzés:
     - GLOPACK rövidítése a "Granting society with LOw environmental impact innovative PACKaging" nevű projektnek. A GLOPACK egy Európai Horizont 2020 kutatási és fejlesztési projekt, amely 2018 és 2021 között működik a Montpellier-i Egyetem (Franciaország) koordinálásával. A projekt azonosítószáma: No 773375.
     - További információ: http://glopack2020.eu
     - GLOPACK szakértői fórum elérhetősége: Campden BRI Hungary: a.sebok@campdenkht.com és  Montpellier Egyetem: GLOPACK@umontpellier.fr.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.