OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. június 21., péntek 12:22

Világsztárok népszerűsítették a magyar fejlesztésű Teqballt Afrikában
    Budapest, 2019. június 21., péntek (OTS) - Douglas Costa: "biztos vagyok benne, hogy a teqball olimpiai sportág lesz" - Kameruni győzelem született a Sal szigetén (Zöld-foki Köztársaság) megrendezett Afrikai Strandjátékokon, ahol igazi sztárparádénak lehettek tanúi az Afrikai Strand Teqball Kupára kilátogatók: a Juventus brazil csillaga, Douglas Costa és a portugál legenda, Sim?o Sabrosa is megcsillogtatta tudását a Teqball-asztal mellett.

    
A Teqball a június 14-23. között megrendezésre kerülő 1. Afrikai Strandjátékokon is bemutatkozott demonstrációs sportként. A keddi Afrikai Strand Teqball Kupán 14 afrikai ország legjobb párosai mérték össze tudásukat. A verseny nagy izgalmak közepette dőlt el, az Olympic Channelen élőben közvetített döntőben a kameruni Noah Essomba Hubert/ Tchami-Djomaha Gregory duó diadalmaskodott a nigériai Adindu Thankgod/ Nwabueze Emmanuel párosa felett, míg a bronzérmet a házigazda Zöld-foki Köztársaság csapata hozta el.

A rangos nemzetközi verseny színvonalát emelte, hogy az olasz Juventusban játszó brazil Douglas Costa is Teqball-asztal mellé állt, oldalán honfitársával, Natalia Guitlerrel. A torinói zebrák villámléptű, ballábas sztárja mellett számos ismert labdarúgó vett részt a sztárok demonstrációs mérkőzésein, így a Sporting és a Barcelona egykori csillaga, a portugál Simao Sabrosa, továbbá a Zöld-foki szigeteki válogatott Fernando Maria Neves (Nando) és Pedro Leit?o Brito (Bubista). "Magam is nagyon szeretem a teqballt (otthon van is asztalom), hiszen fejleszti a labdakezelési technikát és a gyerekeknek is nagyon hasznos képesség fejlesztő sport. A villámgyors fejlődést látva biztos vagyok benne, hogy a Teqball olimpiai sportág lesz."-nyilatkozta Costa a mérkőzések után.

A magyar fejlesztésű Teqball páratlan gyorsasággal hódítja meg a földrészeket: az alig néhány éve kifejlesztett sportot immáron több mint 40 országban űzik, és a világ valaha volt leggyorsabban elismert hivatalos sportága lett, miután tavaly augusztusban az Ázsiai Olimpiai Tanács (OCA), múlt héten pedig az Afrikai Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetsége (ANOCA) is rekordsebességgel ismerte el a Nemzetközi Teqball Szövetséget (FITEQ). Ezzel újabb lépéssel került közelebb a sportág feltalálóinak nagy álmához, azaz, hogy a teqball egyszer az ötkarikás játékokon szerepeljen.

"Sporttörténelmi pillanat számunkra, hogy a Teqball bemutatkozhat az első Afrikai Strandjátékokon" - mondta el a Kupa hivatalos sajtótájékoztatóján Gattyán György, a FITEQ alelnöke. Hozzátette: "a FITEQ, az ANOCA-val és az Olympafrica-val együttműködve komoly erőforrásokat fordít arra a jövőben, hogy felkutasson és támogasson minden olyan tehetséget az afrikai kontinensen, aki szeretné képviselni hazáját a nemzetközi Teqball versenyeken".  
Ez az együttműködés is része annak a fejlesztési tervnek, amelynek keretében asztalokkal és adományokkal támogatják a jövőbeni eseményeiken a sportágat népszerűsítő Nemzeti Olimpiai Bizottságokat. A FITEQ erre a célra egy 1 500 000 eurós alapot hozott létre.

Szintén a keddi sajtótájékoztatón jelentették be a FITEQ és az Eurosport együttműködését, amelynek értelmében Európa legnagyobb televíziós sportcsatorna-hálózata megszerezte a Teqball nemzetközi sportversenyeinek közvetítési jogait. Így már az első Afrikai Strand Teqball Kupáról is összefoglalót készített a világ 54 országában, 20 nyelven fogható sportcsatorna, és így lesz ez az őszi Teqball Világkupán is.

"Az Eurosporttal kötött partnerségtől azt reméljük, hogy eddig el nem ért területekre is eljut a Teqball, ezáltal még több ember ismeri és szereti meg világszerte a sportágat." - fogalmazott Borsányi Gábor, a FITEQ elnöke.

Az Afrikai Strandjátékokon készült fotók nagy méretben az alábbi linkről tölthetők le: https://drive.google.com/drive/folders/15qbw4CdPgE8jyvuRigAcqRtsxrxd0T3k

További információk:

Győri Krisztina
+36 30 954 5691
krisztina.gyori@next9.hu

Website: fiteq.org
Twitter & Instagram: @Teqball
Facebook: www.facebook.com/teqball
Youtube: Search 'Teqball'

A TEQBALLRÓL:

A magyar fejlesztésű Teqball egy új futballalapú sport, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, koncentrációs készségük és állóképességük fejlesztésére! A Teqball ötletgazdája Borsányi Gábor, egykori profi futballista. Ötletének megvalósításában segítségére volt a társalapító Huszár Viktor, informatikai mérnök, aki az ikonikus hajlított asztalt megtervezte, valamint Gattyán György, a Docler Holding alapítója és tulajdonosa, a Teqball üzleti stratégája.
Az 5 évvel ezelőtti kezdetek óta már több mint 40 országban 3-4000 ember játsza a sportot. A Teqball asztal megvásárolható verseny célra, edzéshez, illetve otthoni szabadidős használatra egyaránt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.