OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. július 8., hétfő 16:50

Magyar cégek mesterségesintelligencia-algoritmusa támogatja a vese- és cukorbetegek helyes étkezését
    Budapest, 2019. július 8., hétfő (OTS) - 2019. június 30-án befejeződött az "ALSAD (Automated LifeStyle ADvice) Healtcare Solution - Kezelés alatt álló betegek, különösen a dializált betegek hatékony életmód tanácsadását támogató eljárások kutatása, és támogató rendszer fejlesztése" projekt a NETIS Zrt. és az Insiron Kft. által. A következő fázis: nemzetközi piacra lépés.

    Cukorbetegek, inzulin rezisztensek, vese- és vesetranszplantált betegek, valamint orvosaik, dietetikusaik tesztelték az elkészült alkalmazást, amely megkönnyíti a napi, személyre szabott étrend-tervezést: a mesterséges intelligencia támogatásával a menüt saját, személyes és laboradataik, diétás céljaik alapján állítja össze a rendszer.

A személyre szabott tartalomajánló segíti a betegeket egészségi állapotuk jobb megismerésében és javításában. A rendszer szakmai tartalmát szakértő orvos csoportok közreműködésével állították össze.

Az aktivitás adatainak gyors feldolgozását segíti két népszerű okoskarkötő, a FitBit és a Garmin integrációja is.

A rendszer egészséges emberek számára is ajánlott, segítségével megvalósulhat a napi szintű prevenció, amellyel a később kialakuló betegség kockázatai csökkenthetőek.

A nettó 328 148 236 forint összköltségvetésű projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (VÁLLALATI KFI_16)" pályázati program finanszírozásában valósult meg.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.