OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. július 11., csütörtök 11:31

A Nemzeti Színház sajtóközleménye
    Budapest, 2019. július 11., csütörtök (OTS) - Az elmúlt napokban a Nemzeti Színházat negatív színben feltüntetni szándékozó írás járta körbe az ellenzéki médiumokat. Fontosnak tartjuk egyértelműen leszögezni az alábbiakat

    A Nemzeti Színház előadásainak az elmúlt, 2018/19-es évadban több nézője volt, mint valaha, amióta az intézmény a Duna parton áll. 140 ezer nézőnk a budapesti épületben és soktucatnyi hazai és külföldi vendégjáték során volt szemtanúja előadásainknak.

A Nemzeti Színház négy nagyszínpadi előadásán (János vitéz, Csongor és Tünde, Fekete ég - A fehér felhő, Tóth Ilonka) három éve ingyen látja vendégül a szervezett iskoláscsoportokat: #nemzetiadiakokert címmel futó programunk soktízezer diák számára nyújtott színházélményt.

Az előző évadban több mint kétezer olyan nézőnket hívtuk el ingyen a Nemzetibe, akik még soha nem jártak színházban.

Küldetésünk ebben is világos: nagy felelősséget érzünk azok iránt, akik fiatal koruk vagy anyagi helyzetük miatt nem juthatnak el színházba.

Elektronikus jegyleolvasó rendszerünk minden egyes előadásunk esetében pontosan rögzíti, hogy hányan érkeztek a színházba. A teátrum látogatottsága 94 %-os volt.

A Nemzeti Színház gondosan, jogszerűen és átláthatóan gazdálkodik. Öt éve dolgozunk az épületben felhalmozódott műszaki hibák kijavításán és színházi eszközparkunk korszerűsítésén. Ezekre nem fordított figyelmet a színház korábbi vezetése.

Művészeti tevékenységünk, külföldi meghívásaink száma valamint nemzetközi fesztiválunk, az idén hatéves MITEM sikere, értékteremtő munkánk nem vitatható.

A hazug támadás oka tehát nyilvánvalóan az, hogy a Nemzeti Színház a nemzet színházává vált. Azonban semmilyen támadás nem riaszt el bennünket - sőt, megerősít - az utunktól: továbbra is a magyar kultúra és a magyar hagyományok megújító ápolásán fogunk dolgozni.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.