OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. július 31., szerda 12:55

A Fehérvári Téglaipari Kft. ügyvezetőjének nyilatkozata - TÁJÉKOZTATÁS SZENNYVÍZISZAP ÜGYBEN
    Székesfehérvár, 2019. július 31., szerda (OTS) - Társaságunkat a Fehérvári Téglaipari Kft-t egyes sajtótermékekben az elmúlt hetekben megjelent egyoldalú tájékoztatás a közszolgáltatásból származó szennyvíziszap hulladékok kezeléséről minden szakmaiságot nélkülözött és ezzel a hosszú ideje eredményesen működő tevékenység rossz hírét keltette, azt valótlan színben tüntette fel.

    A hazai szennyvíziszap és zöldhulladékok kezelését érintő tevékenységünk fenntarthatósága megkívánja a további notifikációs eljárásokban való közreműködés leállítását, melynek érdekében szerződésmódosítást kezdeményeztem a külföldről telepünkre, hasznosításra történő beszállítások leállítására. A tárgyalások jelenleg folyamatban vannak, mindemellett:
     - szándékomban áll a külföldi beszállítások 2019. augusztus 31-vel történő megszüntetése, melynek érdekében az EWC-H Kft-vel (kereskedőnkkel) is felvettem a kapcsolatot a behozatalt szabályozó szerződés módosításához,
     - a jövőben újabb import megállapodásokat nem kötök,
     - így a telep jelenlegi kapacitása további 4-5 évig biztosíthatja Székesfehérváron és környékén keletkező szennyvíziszap hasznosítását.

A társaság célja - az eljárást kidolgozó szakemberekkel közösen -, hogy a megszerzett tapasztalatok hasznosítása a közszolgáltatásokban érintett szereplőkkel együtt folytatódhasson és ezáltal a keletkező szennyvíziszap és zöldhulladék innovatív, komplex, ökológiai szempontból kívánatos hasznosítási technológiája minél szélesebb körben ismertté váljon, és bevezetésre kerülhessen.

Egyes sajtóorgánumokban - kellő ismeret hiányában - megjelentekre reagálva:
     - a hulladék hasznosítási tevékenységét a társaság, a mindenkori nemzeti és az Uniós környezetvédelmi szabályozásnak, engedélyeknek megfelelően végzi és kívánja folytatni a jövőben is,
     - a hulladékkezelő telepünk, eljárásunk, tevékenységünk helyszíni bemutatását továbbra is biztosítjuk, szemléltetve hogy nem lerakás, hanem termő fedőréteg - helyettesítő talaj - készítése folyik a biológiai és biológiailag lebomló hulladékok hasznosításával,
     - a nyilatkozat alapján a társaság a külföldi szennyvíziszap hasznosításának megszüntetésével a hazai anyagáramok nagy arányú hasznosítására koncentrál.

     Székesfehérvár, 2019. július 31.


         Tisztelettel

         Horváth Sándor
         ügyvezető
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.