OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. augusztus 15., csütörtök 11:49

A Project Management Institute túlszárnyalta kitűzött célját: a szervezet fennállásának 50. évfordulója tiszteletére vállalt önkéntes, díjmentes munkaórák száma globális szinten elérte a 100000-et "(1. rész)"
    Philadelphia, 2019. augusztus 15., csütörtök (Business Wire/OTS) - A szövetség elismeri a közjó érdekében, a társadalom hasznára, díjmentesen végzett projektmenedzsment tevékenységek végzésére irányuló globális erőfeszítéseket - A Project Management Institute (Projektmenedzsment Intézet; a továbbiakban "PMI") büszkén jelenti be, hogy megduplázta eredeti vállalását: a hatókörébe tartozó csoportok összesen 100000 órányi önkéntes, az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak (Sustainable Development Goals [SDG]) megfelelő kezdeményezések támogatását célzó önkéntes munka végzésére vállaltak kötelezettséget. A szervezet Global Celebration of Service (Szolgáltatás globális ünneplése) elnevezésű, egész éven át tartó programjának keretében szerte a világon a projektmenedzsment szakemberek szaktudásukkal járulnak hozzá a helyi szervezetek tevékenységének támogatásához és a helyi közösségek erősítéséhez.

    
A PMI által a szervezet fennállásának 50. évfordulója tiszteletére tett vállalás és a Global Celebration of Service program egyaránt annak a "Made Possible" (Lehetővé tettük) nevet viselő kampánynak az általános kiterjesztését szolgálja, amelynek keretében a szövetség a projektmenedzsment szakemberek lelkesedésére építve a társadalmi változásokat támogatja szerte a világon. A 2018 őszén indított Made Possible kampány a PMI hatókörébe tartozó különféle csoportok - a szervezet tagjaitól és a szervezet által akkreditált szakemberektől kezdve a tagozatvezetőkig és önkéntesekig -, valamint a társadalom jobbá tételéért tenni kívánó személyek azonosítását és összefogását szolgálja annak érdekében, hogy együttes erőfeszítéseket tegyenek egy mindannyiuk által elfogadott, a társadalomra pozitív hatást gyakorló program megvalósítása érdekében.

"Úgy gondoltuk, a legjobb módja annak, hogy megünnepeljük szervezetünk fennállásának 50. évfordulóját az, ha lehetőséget adunk a szakemberek számára, hogy projektmenedzsment ismereteiket és képességeiket a közjó szolgálatába állíthassák a társadalom legégetőbb problémáinak megoldása érdekében" - mondta el Sunil Prashara, a PMI elnök-vezérigazgatója. "Tudjuk, hogy a projektmenedzsment a változáskezelésnek és a stratégiai tervek teljesítésének, az elképzelések és ötletek megvalósításának - úgy is mondhatjuk, az álmok valóra váltásának - alapvető eszköze, és nagy izgalommal várjuk, hogy tanúságot téve ezekről a képességekről fontos eredményeket érjünk el a társadalom megerősítése terén is."

Arra kérjük a PMI hatókörébe tartozó összes csoportot, hogy vegyenek részt kampányunkban, és tegyenek vállalást arra, hogy projektvezetési szakértelmüket a társadalom hasznára kamatoztassák olyan projektek megvalósítása során, amelyeknek célkitűzései megfelelnek a PMI Global Celebration of Service weboldalán részletezett Fenntartható Fejlődési Céloknak.

Lehetővé tettük a projektmenedzsment révén

A társadalom erősítése nem merőben új célkitűzés a PMI égisze alatt működő szervezetek számára. A PMI ecuadori tagozata (Ecuador Chapter) a rendelkezésére álló projektmenedzsment szaktudást például arra is felhasználta, hogy segítse a közösségek újraépítését a 2016-ban az országot sújtó, Richter-skála szerinti 7,8-es erősségű, 676 halálos áldozatot követelő, számos területen az infrastrukturális létesítmények 90-át leromboló, pusztító földrengés után, melyet követően mintegy 700000 ember szorult azonnali segítségnyújtásra.

A PMI ecuadori tagozatának projektmenedzsere, Santiago Cartagena késedelem nélkül cselekedett, és együttműködést kezdeményezett egy helyi nem kormányzati szervezettel, amelynek hálózata kiterjedt az egyik legsúlyosabban érintett ecuadori tartományra, Esmeraldasra. Santiago és tagozatbeli kollégái gyakorlati projektmenedzsment képzést és támogatást nyújtottak mind a helyi szervezetnek, mind közvetlenül a régió női vállalkozóinak.

"Úgy gondolom, mindenki tartozik azzal, hogy az élettől kapott jó dolgokért cserében jót tegyen másokkal" - mondta Santiago. "Erőfeszítéseink révén több mint 200 nő számára biztosítottunk támogatást és képzést Esmeraldas tartományban, és ez még csak a kezdet. Számomra a projektmenedzsment nem pusztán eszköztár; ami igazán fontos, az azok a dolgok, amelyeket lehetővé tesz: az emberek felkarolása, támogatása és segítése."

A PMI büszke arra, hogy támogathat a fentiekhez hasonló önkéntes projekteket, és arra törekszik, hogy Made Possible kampánya és Global Celebration of Service programja keretében globális szintű projekteket megvalósítva lehetővé tegye, hogy azok pozitív hatása érvényesüljön a helyi közösségekben. "(folyt.)"
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



2019. augusztus 15., csütörtök 11:49

A Project Management Institute túlszárnyalta kitűzött célját: a szervezet fennállásának 50. évfordulója tiszteletére vállalt önkéntes, díjmentes munkaórák száma globális szinten elérte a 100000-et "(2. rész)"
    Philadelphia, 2019. augusztus 15., csütörtök (Business Wire/OTS) -

        A Fenntartható Fejlődési Célok támogatása

Az önkéntes munka vállalásának és az önkéntes munkájukkal pozitív hatást elérő szakembereknek az elismerésén felül a PMI lépéseket tesz annak érdekében, hogy mint szakmai szervezet hivatalosan is elkötelezze magát a társadalom hasznára váló tevékenységek végzése iránt. A PMI nemrégiben aláírta az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Globális megállapodását (UN Global Compact [UNGC]), melynek eredményeként tagjává vált egy 160 országban több mint 9500, a legkülönfélébb gazdasági ágazatokban tevékenykedő szervezetet tömörítő hálózatnak. A UN Global Compact aláírói vállalják, hogy az alapvető emberi jogok biztosítását, a munkaügyi normák betartását, a környezetvédelmet, valamint a korrupció elleni küzdelmet alapvető célkitűzésekként szerepeltetik stratégiájukban és tevékenységük során a társadalom hasznát szolgáló erőfeszítéseket tesznek. A UNGC tagjaként a PMI célja annak feltérképezése, hogy hogyan alkalmazhatók a projekt-, program- és portfóliókezelési módszerek a Fenntartható Fejlődési Célok 2030-ra való teljesítésének érdekében.

"Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait magáévá tévő bármely szervezet számára a gondos tervezés és a projektmenedzsment rendkívül fontos" - magyarázta Prashara úr. "Számos SDG csak összetett, több szektoron átnyúló, valóban globális együttműködés révén érhető el. Ez az oka annak, hogy a PMI nyilvánosan elkötelezte magát az iránt, hogy a rendelkezésére álló szaktudással segíti a szervezeteket e célok terveikbe és működésükbe való hatékony beépítésében."

Amennyiben többet szeretne tudni a PMI 50. évfordulójáról, támogatását szeretné felajánlani, illetve folyamatosan tájékozódni kíván a Made Possible kampány keretében végzett tevékenységekről, illetve az elért eredményekről, kérjük, látogasson el a következő weboldalra: PMI.org/Anniversary.

Amennyiben tájékozódni kíván a PMI által az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak adaptálása terén elért eredményekről, kövessen minket a Twitteren (@PMInstitute) és a Facebookon, valamint a LinkedInen.

Amit a Project Management Institute-ról (PMI) tudni kell…

A Project Management Institute (PMI) a projekt-, program- és portfóliómenedzsmentet hivatásuknak tekintő szakemberek vezető nemzetközi szakmai szövetsége. Az 1969-ben alapított PMI a szakma több mint hárommillió képviselőjét támogatja a világ szinte minden országában értékes globális érdekképviseleti szolgáltatások nyújtása, együttműködési projektek szervezése, szakmai képzés és kutatás révén. Intézetünk segíti a szakmai előmenetelt, támogatja a szervezetek sikeres fejlesztését és világszerte elismert szabványok, tanúsítványok kiadásával, szakmai erőforrások és eszközök rendelkezésre bocsátásával, tudományos kutatások végzésével, publikációk megjelentetésével, szakmai továbbképzési tanfolyamok szervezésével és hálózatépítési lehetőségek biztosításával igyekszik hozzájárulni a szakma fejlődéséhez. A PMI család tagja, a ProjectManagement.com olyan globális online közösségeket hoz létre, amelyek révén még több erőforrás, még jobb eszközök, még nagyobb hálózatok és bővebb lehetőségek állnak rendelkezésre a szakma képviselői számára. Látogasson el hozzánk a www.PMI.org, vagy a www.projectmanagement.com internetes címen, vagy kövessen minket a Facebookon (www.facebook.com/PMInstitute) és a Twitteren: @PMInstitute..

 Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190813005172/en/

Kapcsolat:
Mary Ortega, +1 610 356 4600 X7030  
mary.ortega@pmi.org
Forrás: Project Management Institute
    

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.