OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. augusztus 29., csütörtök 16:05

Magyarok hozták el az online multimédia fődíját!
    Budapest, 2019. augusztus 29., csütörtök (OTS) - A nagydíjat és egy arany-fokozatot is a Magyar Nemzeti Múzeum nyerte a 2019. augusztus 28-án Sanghajban megrendezett AVICOM F@IMP 2.0 online multimédia fesztiválon.

    A kimagasló nemzetközi elismerés mellett két díjat is átvehetett Varga Benedek a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója 2019. augusztus 28-án Sanghajban. Az Interaktív Multimédia kategóriában indított Magic Wall for travelling exhibition Sissy and Hungary című filmben látható interaktív videófalat az AVICOM Claude Nicole Hocqard nagydíjjal jutalmazták, a Short Film (Rövidfilm) kategóriában a Hungarian National Museum Malenkij Robot Memorial Place (Magyar Nemzeti Múzeum Málenkij Emlékhelye) című film az arany-díjat hozta el.

Nagydíj - az AVICOM Claude Nicole Hocqard díja: MAGIC WALL (az interaktív videófal)
A Magyar Nemzeti Múzeum 2017 júniusában nagyszabású kiállítást nyitott a Sanghaj Múzeumban "Sissi és Magyarország - a magyar arisztokrácia fényűző élete a 17-19. században" címmel, amelyet csaknem 700 000 látogató tekintett meg. A tárlat egyik fő attrakciója az az 5 méteres "MAGIC WALL" volt, amelyen a látogatók interaktív módon kerülhettek közel a bemutatott tárgyakhoz.  A videófal megvalósítója a Back és Rosta Kft., az általuk létrehozott MAGIC WALL bár magyar innováció, a fejlesztés jelentős része Sanghajban történt. Ahogy a filmen is látható, az eszközön egyszerre többen képesek böngészni a bemutatott műtárgyakhoz kapcsolódó tartalmak között. A nagy felbontású, nagyítható fotók mellett a művek legfontosabb adatait és rövid ismertetőket is olvashatnak a látogatók, de az interaktív képernyőnek köszönhetően akár kedvenc műtárgyakat tartalmazó albumokat is létrehozhatnak a saját mobileszközeiken. Az egyes műtárgyakhoz kapcsolódó QR kód pedig az okostelefonokhoz való kapcsolódást, és ezáltal az ismeretek további bővítését teszi lehetővé. Az alkalmazás a múzeum, a muzeológia, a közönségkapcsolat számára is fontos, hiszen a hozzá kapcsolódó adatbázis segítségével, pontosan láthatóvá válik, melyik műtárgy váltotta ki a legtöbb interakciót, mire kerestek rá a látogatók, mivel mennyi időt töltöttek. Jelenleg a magyar fejlesztésű MAGIC WALL várja a látogatókat a pekingi Tiltott Városban elhelyezkedő Palotamúzeumban, az agyagkatonákat bemutató Shaanxi Történeti Múzeumban, a Shanghai Múzeumban, továbbá számos művészeti galériában, kulturális emlékhelyen, valamint a Szépművészeti Múzeumban.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=uShi97wOkdw

A "Rövidfilm" kategória arany-fokozat
A "Rövidfilm" kategóriában a legmagasabb fokozattal elismert film A pokol bugyrai… "Málenkij robot" - Kényszermunka a Szovjetunióban című állandó kiállítást mutatja be. A Ferencvárosi pályaudvar mellett található egykori légoltalmi óvóhelyen megnyitott tárlat annak a több százezer magyar állampolgároknak állít emléket, akiket a Vörös Hadsereg a második világháború után tömegesen kényszermunkára hurcolt a Szovjetunióba. A kiállítóhely egyik kiemelt célja: programjaival és tárlatvezetéseivel, valamint a jelenlegihez hasonló nemzetközi szereplésekkel felhívja a figyelmet arra, hogy a második világháború után Európa szerte, különösen a magyar területeken, több millió embernek kellett újabb, igazságtalan megpróbáltatásokat elviselni.
Az angol és magyar nyelvű film abban nyújt segítséget, hogy az Év Európai Múzeuma versenyen nominált kiállítást és annak témáját világszerte megismerjék.
A filmet a Baga Photo&Videography csapata készítette.

https://www.youtube.com/watch?v=tkGrSC4_YX0

A F@IMP 2.0 médiafesztivál
Az AVICOM a Múzeumi Új Audiovizuális, Kép- és Hangtechnológiák Nemzetközi Bizottsága, az ICOM Múzeumok Nemzetközi Tanácsának tagszervezete. Az AVICOM-ot 1991-ben alapították, tagjai olyan kurátorok, tudományos és műszaki szakemberek, akik a múzeumokban, a kulturális intézményekben, a kiállításokban audiovizuális és új technológiákat alkalmaznak.
Az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiválja, a F@IMP 2.0 a korábbi FIAMP Fesztivál online elérhető változata. A Fesztiválra azok az ICOM tagsággal rendelkező múzeumok nevezhetnek, amelyek innovatív technológiák, digitális hordozók segítségével korszerű módon formálják át és értelmezik a múzeumi élményt és a kiállítások üzenetét. A F@IMP 2.0 médiafesztivál célja, hogy a muzeológia terén az audiovizuális és multimédia technológiákat alkalmazó intézmények produkcióit értékelje, díjazza és bemutassa.
Az AVICOM F@IMP 2.0 online felülete (faimpavicom.org) lehetővé teszi a nemzetközi zsűri számára, hogy a benevezett alkotásokat hatékonyan és gyorsan értékelje és rangsorolja.
2019-ben 12 országból 57 pályamű érkezett, a nemzetközi zsűri 34 díjat osztott ki, ebből két legrangosabb elismerést a Magyar Nemzeti Múzeum nyert. A Magyar Nemzeti Múzeum mellett több hazai intézmény szerepelt sikeresen: Petőfi Irodalmi Múzeum, Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Néprajzi Múzeum.

További információ: http://faimpavicom.org/#/news
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.