OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. szeptember 24. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2019. november 12., kedd 09:37

Először lett egy magyar bármixer a világ 3. legjobb flair bartendere
    Budapest, 2019. november 12., kedd (OTS) - Hegyi Olivér személyében először került a döntőbe és ért el dobogós helyezést egy magyar bartender a Koktél Világbajnokságon, amelyet idén a kínai Csengtuban rendeztek meg. A vb magyar bronzérmese egyébként magyar flair bajnok, civilben pedig a Bestmixer iskola oktatója.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191112_001.jpg

A flair bartender nemcsak jó italokat készít, de ezt látványos akrobatikus elemekkel is ötvözi. Hegyi Olivér Magyarország egyik legrangosabb barista- és mixerképző iskolája, a Bestmixer (https://bestmixer.hu) oktatójaként a gyakorlatban is magas szinten űzi ezt a szakmát.

Ez már az áprilisi XXX.Magyar Koktél és XVIII.Flair Bajnokságon is kiderült, ahol Olivér flair kategóriában magyar bajnok lett. Így ő képviselhette Magyarországot 2019. november 4-8. között, a kínai Csengtuban megrendezett Koktél Világbajnokságon.

A Nemzetközi Bartender Szövetség által megrendezett vb történetében először fordult elő, hogy egy magyar bartender bekerült a döntőbe, pláne, hogy dobogós helyezést ért el. Az eredmény november 7-én született, ezért az időeltolódás miatt Hegyi Olivér még nem tudott nyilatkozni. A verseny előtt azonban - a rá jellemző szerénységgel - ezt mondta: "A magyar bajnokságon szerencsém volt. A világversenyen pedig nagyon jó flairesek lesznek, nem hiszem, hogy legyőzöm őket."

Hozzátette, hogy a felkészülésben teljes körű támogatást kapott a Bestmixer iskola vezetőjétől, Csötönyi Norberttől. Együtt fejlesztették tökéletesre a világversenyre vitt italt és az elkészítéséhez kapcsolódó, látványos koreográfiát.

Olivér és mentora a bronzérem megszerzése után sem dőlnek hátra: a bartender novemberben Ausztriában méri össze tudását Európa legjobbjaival.  Emellett a világbajnoki ambíciókat sem adják fel, és elindulnak a 2020-as Magyar Koktél Bajnokságon is, hogy megszerezzék a világbajnoki kvalifikációt.

Olivérrel részletes interjú olvasható hamarosan a https://bestmixer.hu oldalon.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.