OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. november 13., szerda 12:07

A GA-ASI légijármű-bemutatókat tart Európában - A HAF-fal együttműködve kerülnek bemutatásra a tengerfelügyeleti és légtérintegrációs célokra használt, távolról irányított légi járművek (1. rész)
    San Diego, Kalifornia állam, USA és Larissa Légi Támaszpont, Görögország, 2019. november 13., szerda (Business Wire/OTS) - A pilóta nélküli légi járművek (Remotely Piloted Aircraft [RPA]) gyártói közt az egyik globális vezetőnek számító General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) ma bejelentette, hogy decemberben a Görög Légierővel (Hellenic Air Force [HAF]) együttműködve egy sor bemutató repülést tart az európai országok számára Görögországban. A bemutató céljára a HAF Larissa-ban található támaszpontja szolgál felszállóhelyként, és a nézők egy GA-ASI MQ-9 Guardian RPA tengerfelügyeleti képességeiről kaphatnak képet, továbbá láthatják, hogyan működik a GA-ASI által kifejlesztett Detect and Avoid (DAA) (Érzékelő és elkerülő) rendszer, amely lehetővé teszi az RPA számára, hogy biztonságosan repüljön a polgári légtérben közlekedő, pilóta által irányított (személyzettel rendelkező) légi járművek közt.

    Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20191111005503/en/

"Nagyra értékeljük a Görög Légierő támogatását, mely révén lehetővé válik, hogy bemutassuk Európában pilóta nélküli légi járművünk tengerfelügyeleti, illetve a polgári repülésre szolgáló légtérbe való integrációt biztosító képességeit" - nyilatkozta Linden Blue, a GA-ASI vezérigazgatója. "A megengedhető árú, hosszú távokat megtenni képes, az Európát körülvevő tengerek megfigyelésére alkalmas légi járművek iránti igény folyamatosan nő."

A bemutató az Amerikai Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (Department of Homeland Security [DHS]) tengerfelügyeleti feladatainak végzése céljára szolgáló MQ-9 repülőgéprendszerek használata során szerzett tapasztalatok alapján került kialakításra.

A DAA rendszert egy forgalmi tájékoztató és összeütközés elkerülésére szolgáló (Traffic Alert and Collision Avoidance System II [TCAS II]) rendszerrel integrált levegő-levegő radar és egy processzor alkotja, amely automatikus berendezésfüggő légtérellenőrzés-adatközlési (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast [ADS-B]) funkcióval rendelkezik. A GA-ASI DAA rendszere az Amerikai Egyesült Államokban használt eszköz. A rendszer összeütközés-elkerülő radarja a pilóta nélküli légijárművek polgári légtérbe való integrálását biztosító alapvető biztonsági funkcióként működik.

Az MQ-9 rendszer részeként bemutatásra kerül továbbá egy több üzemmódban működni képes, tengerfelszín-megfigyelésre szolgáló kutatóradar, mely szintetikus apertúrájú rádiólokátorként (Inverse Synthetic Aperture Radar [ISAR]) is képes funkcionálni, egy automatikus azonosítási rendszerjeleket (Automatic Identification System [AIS]) fogadni képes vevőkészülék, valamint egy látható és infravörös tartományban működő kamerákkal felszerelt, nagy felbontású/teljes mozgáskövető videókamerás érzékelő. Ez az érzékelő lehetővé teszi a tengerfelszínen lévő hajók valós idejű észlelését és azonosítását akár egy több ezer tengeri négyzetmérföldes területen is.

A bemutatott Raytheon SeaVue felszínikutatóradar-rendszer biztosítja a tengeren lévő célpontok automatikus nyomon követését és az AIS jeladók radarészleléssel való korrelálását.

A GA-ASI további együttműködő partnere a SES, egy vezető nemzetközi műholdas kommunikációs (SATCOM) és menedzselt szolgáltatásokat biztosító vállalat, amely több mint 70, geostacionárius pályán (GEO) és közepes magasságú Föld körüli pályán (MEO) keringő műholddal rendelkezik. A SES fogja biztosítani a GEO műholdakkal való kapcsolatot, amely lehetővé teszi az MQ-9 számára a biztonságos működést egy nagy kapacitású, az észlelt adatoknak a repülőgépről történő valós idejű továbbítását biztosító adatkapcsolatra támaszkodva. Ez a berendezés jóval nagyobb tényleges működési hatótávolságot biztosít a repülőgép számára, mint az ún. "látóhatáron belüli" adatkapcsolatok.

Globális műholdparkjával a SES már majd két évtizede támogatja az ezeket a légijárműveket működtető GA-ASI és a GA-ASI kormányzati ügyfelei kulcsfontosságú igényeinek kielégítését" - mondta Nicole Robinson, a SES Networks Global Government egységének rangidős alelnöke. "Büszkék vagyunk arra, hogy a General Atomics és a SES közt régóta igen jól működő együttműködés keretében hozzájárulhatunk ennek a Görög Légierő támogatásával létrejövő bemutatónak a lebonyolításához."

Az MQ-9 Guardian nagy felbontású képei elérhetők a GA-ASI és a HAF médiakapcsolati listáján szereplő minősített médiaszolgáltatók számára. (folyt.)



2019. november 13., szerda 12:07

A GA-ASI légijármű-bemutatókat tart Európában - A HAF-fal együttműködve kerülnek bemutatásra a tengerfelügyeleti és légtérintegrációs célokra használt, távolról irányított légi járművek (2. rész)
    San Diego, Kalifornia állam, USA és Larissa Légi Támaszpont, Görögország , 2019. november 13., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit a GA-ASI-ról tudni kell…

A General Atomics leányvállalata, a General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) elismerten megbízható pilóta nélküli légi jármű (RPA) rendszereket, radarokat és elektro-optikai és kapcsolódó felderítő rendszereket (ideértve a Predator® RPA családot és a Lynx® Multi-mode radart) tervező és gyártó, vezető nemzetközi vállalat. A mintegy 6 millió repült óra során gyűjtött tapasztalataira támaszkodva a GA-ASI nagy hatótávolságú, számos különféle bevetés teljesítésére alkalmas, integrált érzékelő és adatkapcsolati rendszerekkel rendelkező légi járműveket gyárt, amelyek rendkívül gyors helyzetfelmérést és azonnali reagálást tesznek lehetővé. A vállalat termékkörébe tartoznak ugyanakkor különféle, földi irányítóállomásokon használatos, valamint érzékelővezérlő/képelemző szoftverek, és a cég pilótaképzési és támogató szolgáltatásokat is biztosít ügyfeleinek, továbbá vállalja metaanyag-antennák fejlesztését. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.ga-asi.com.

A Predator és a Lynx a General Atomics Aeronautical Systems, Inc. bejegyzett védjegye.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191111005503/en/

Kapcsolat:
Robert Walker
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8101
ASI-MediaRelations@ga-asi.com

Forrás: General Atomics Aeronautical Systems, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.