OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. december 3., kedd 10:38

A Virtuózok viharos sikert arattak a londoni Covent Gardenben
    Budapest, 2019. december 3., kedd (OTS) - Magyarország közkedvelt klasszikus zenei tehetségkutatójának hat felfedezettjét látta vendégül a Londoni Magyar Kulturális Központ egy nagyszabású adventi koncerten.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191203_005.jpg

"Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Virtuózokat bemutathattuk a londoni közönségnek. A fiatal magyar tehetségek fantasztikus koncertet adtak ma este. A Virtuózok mozgalom nem csupán a gyerekek tehetséggondozásáról szól, hanem önmagában is világszínvonalú produkció. A hétfő esti hangverseny előadóművészei a legmagasabb színvonalon bizonyították kiválóságukat." - nyilatkozta az adventi koncert után Vincze Máté, az eseményt szervező Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója, majd így folytatta: "a Covent Gardenben, amely többek közt a Royal Opera House-nak is helyet ad, ezen a fantasztikus estén a magyar és a nemzetközi zeneirodalom gyöngyszemeit szólaltatták meg a legkiválóbb fiatal magyar muzsikusok: Erkel, Weiner Leó és Kodály művei is felcsendültek. Elmondhatjuk, hogy a világ minden táján viharos ováció kíséri fellépéseiket New York-tól Pekingen át Londonig."- mondta el Vincze Máté.

A Virtuózok koncertjén három fiatal hegedűművész: Abouzahra Amira (13), testvére, Mariam (11), valamint Bácsy-Schwartz Zoltán (19) lépett fel Lugosi Dániel Ali (20) klarinétművész, Ninh Duc Hoang Long (27) operaénekes, Kocsis Krisztián (22) zongoraművész társaságában, szóló- és kamaraprodukciókkal. A zongorakíséretet Emődy Nóra zongoraművész adta.

Az előadáson jelen volt a Royal Philharmonic Orchestra több vezetője is, akik igen jó véleménnyel voltak a magyar fiatalok virtuóz játékáról.

A londoni közönség nagy átéléssel hallgatta a magyar fiatalok előadását, a produkciókat hatalmas taps kísérte, végül három ráadás számra is visszatapsolták őket. A koncert végén lelkes gratulálók és autogramkérők vették körbe a fiatalokat. Az esemény érdekessége volt, hogy a Virtuózokkal először lépett fel külföldön Kocsis Krisztián zongoraművész, egy tiszteletbeli "Virtuóz", aki édesapja, Kocsis Zoltán nyomdokain járva maga is rendkívül szuggesztív előadással kápráztatta el a hallgatóságot, óriási ovációt kapott. Erről a fiatalemberről biztosan hallani fogunk még!

A Virtuózok fiatal tehetségei rendre elkápráztatják nem csak a külföldi, de a magyar publikumot is. Aki még az idén hallani szeretné az előadásukat, látogasson el december 30-án a Müpába, a tehetségkutató elmúlt 5 évadának felfedezettjeit felvonultató Virtuózok Jubileumi Ünnepi Hangversenyre, melyre jegyek itt kaphatók: https://www.jegy.hu/program/virtuozok-jubileumi-unnepi-hangverseny-105600
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.