2024. március 29. péntek

2019. december 6., péntek 15:00

A PW Power Systems fényesebb ünnepeket biztosít Puerto Rico számára
    Glastonbury, Connecticut állam, USA, 2019. december 6., péntek (Business Wire/OTS) - A mobil villamosáram-generátorok vészhelyzeti biztosítékként is szolgálnak az elektromos hálózat működtetéséhez, és kiegészítik a megújuló energiaforrásokat - Az aeroderivatív energiatermelési megoldások vezető vállalata, a PW Power Systems (PWPS) bejelentette, hogy három, működésre készen álló PWPS FT8® MOBILEPAC® gázturbinát szállított le a Puerto Ricó-i Elektromosenergia Hatóság (PREPA [Puerto Rico Electric Power Authority]) számára. A 30 megawattos mobil gázturbina-egységek mostantól igénybe vehetők vészhelyzetekben áramtermelés, valamint az elektromos hálózat biztonsági támogatása céljára a Puerto Ricó-i környezeti fenntarthatósági terv megvalósítása során. Az FT8 MOBILEPAC kettős üzemanyag-kapacitású gázturbinák kulcsrakész telepítését Toa Baja-ban, a Palo Seco villamoserőműben az ARG Precision Corporation végezte el a PWPS támogatásával.

Puerto Rico kormányzója, Wanda Vazquez a következőket nyilatkozta: "A három generátor lehetőséget biztosít a gyors reagálásra vészhelyzetekben, illetve abban az esetben, ha a városi területeken ellátáskiesés fordul elő. Mintegy nyolc-tíz perc alatt aktiválni tudjuk a rendszert, melynek segítségével körülbelül 40000 fogyasztó ellátását tudjuk biztosítani. A rendszer lehetővé teszi a városi területeken a kritikus szolgáltatások (például kórházak) biztonságos energiaellátását is."

"A három mega-generátor képes kielégíteni olyan létesítmények energiaigényét is, mint a Bayamón regionális kórház (Bayamón Regional Hospital), a Río Piedras gyógyászati központ (Río Piedras Medical Center) és a Golden Mile Hato Reyben, valamint vészhelyzeti biztosítékként szolgál az Isla Verde-i Luis Mu?oz Marín Nemzetközi Repülőtér napi működéséhez" - erősítette meg Jose Ortiz, a PREPA ügyvezető igazgatója. "Bár a generátorok a Palo Seco erőműben találhatók, a berendezések hordozhatók, így akár olyan elszigetelt területekre is eljuttathatók, ahol vészhelyzet idején nem működik a villamosáram-továbbító rendszer" - folytatta Ortiz.

"A Puerto Ricó-i elektromos hálózati struktúra éppen átalakítás alatt áll, de az FT8 MOBILEPAC elérhetőségének köszönhetően sem a PREPA-nak, sem a fogyasztóknak nem kell aggódniuk, hogy áram nélkül maradnak, ha valamilyen probléma merül fel" - jegyezte meg a PWPS elnök-vezérigazgatója, Raul Pereda. "Hosszú távon ez a technológia egy olyan sokoldalú megoldás, amely biztosítja a rugalmas reagálást szélsőséges időjárási körülmények bekövetkezése esetére, és lehetővé teszi a PREPA számára, hogy megvalósítsa az új, megújulóenergiaforrás-portfólió integrálását. A generátorok energiahatékonysága és gyors beüzemelhetősége nagy mértékű rugalmasságot biztosít a bizonytalan terhelési előrejelzések képviselte kihívások leküzdésében, és megbízható energiaforrásként szolgál Puerto Rico számára egy olyan időszakban, amikor erre nagy szükség van."

Amit a PW Power Systems-ről tudni kell…

A PW Power Systems LLC (PWPS) az MHPS Americas csoportba tartozó vállalat, amelynek székhelye Lake Maryben, Floridában található. A PWPS a Pratt & Whitney® repülőgépmotorok fejlett technológiájának felhasználásával egyedi megoldást dolgozott ki összetett energiatermelő rendszerek előállítására, és rövid idő alatt az energiatermelő szektor egyik vezető szereplőjévé vált.

A PW Power Systems ez idáig több mint 2000 ipari gázturbinát telepített mintegy 50 országban világszerte, és büszke arra, hogy kimagasló szolgáltatást biztosít a gázturbinák javítása és felújítása terén is. A PWPS gázturbinamotor-portfóliója olyan versenyképes, hatékony és rugalmas termékeket tartalmaz, amelyek 30 megawattól egészen 140 megawatt elektromos energia termelésére képesek.

Az FT8® MOBILEPAC® gázturbina generátor rendkívül hatékony és könnyen szállítható szárazföldön, tengeren és légi úton egyaránt. Egyedi kialakításának köszönhetően minimális személyzettel és felszereléssel is igen gyorsan mobilizálható, beüzemelhető, illetve leállítható.

A PW Power Systems elkötelezett olyan magas minőségű megoldások biztosítása iránt az energiaelosztási ágazat számára, amelyek növelik az energiatermelés produktivitását és megbízhatóságát, és működtetésiköltség-megtakarítást biztosítanak az ügyfelek számára. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.pwps.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191205005154/en/

Kapcsolat:
Stefan Zavatone, Director of Marketing & Communications
860-368-5499
stefan.zavatone@pwps.com

Forrás: PW Power Systems

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.