OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. december 9., hétfő 12:46

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Tisztújítás az ország legnagyobb hálózatos civil szervezetében
    Budapest, 2019. december 9., hétfő (OTS) - Az érdekképviseleti-érdekvédelmi munka mellett közfeladatokat és sportági szakszövetségi feladatokat is ellátó Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) 2019. december 6-ai tisztújító választmányi ülésén új társadalmi vezetést választottak a területi horgászszövetségek és a speciális jogállású - gazdasági társasági besorolású - tagok képviselői. A 2020-2024. közötti ciklusban a MOHOSZ elnökeként ismét egyhangú bizalmat kapott dr. Szűcs Lajos, elnökhelyettesként dr. Dérer István. Alelnökként Bokor Károly, Fesztóry Sándor és Láda Gáspár, a speciális jogállású tagok elnökségi képviselőjeként Szári Zsolt kapott újra megbízatást. Az Elnökséget a jövőben Puskás Norbert alelnök is erősíti majd. Sor került a Felügyelő Bizottság, valamint az Etikai és Egyeztető Bizottság megválasztására is.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191209_004.jpg

A MOHOSZ Választmánya az országos szövetség legfőbb önkormányzati döntéshozó szerve, ahol a tagszövetségek létszámarányuknak megfelelően képviseltetik magukat, illetve szavazati joggal rendelkeznek a speciális jogállású tagok is. E fórumon - a december 6-i állapotnak megfelelően - 1192 horgász egyesület, 412073 egyesületi tag és 556846 nyilvántartott horgász érdekében születnek meg a döntések. A Választmány az elmúlt ötéves periódus alatt 14 ülést tartott és a horgászattal, a horgászszervezetekkel, a horgászsporttal, továbbá a 134841 ha vízterületet érintő halgazdálkodással, illetve a horgászturizmussal kapcsolatos legfontosabb kérdésekben több, mint 200 határozatot fogadott el.

Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselőként a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény előadója volt, s az elmúlt ciklusban kiemelkedő szerepe volt a horgászszervezetek érintő jogszabályi és ügyviteli környezet átfogó reformjában. Dr. Dérer István a közfeladat-ellátást és szakszövetségi működést is felügyelő Országos Horgászszervezeti Központ főigazgatója és több, mint 20 éves horgászvezetői és sportszervezői tapasztalattal is rendelkezik. A 26 területi tagszervezet közül a területi vezetői feladatokat is ellátó Bokor Károly Baranya megye, Fesztóry Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Láda Gáspár Csongrád megye képviseletében újította meg mandátumát. Kozári Miklós alelnöknek az alapszabályi életkori korlát miatt szűnt meg a megbízatása, őt egyidejűleg a Választmány - eddigi munkáját megköszönve - a "Horgászatért Érdemérem" kitüntetésben részesítette. A megüresedett helyre új alelnöknek Puskás Norbert (Vas megye) került megválasztásra. Az alelnökök a területi illetékességű feladatok ellátása mellett az elnök által kijelölt szakterületek felelősei is lesznek. A 16 speciális jogállású tag képviseletét Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója látja el a jövőben is.

Az Elnökség tisztújítása mellett sor került a MOHOSZ Felügyelő Bizottság, valamint az Etikai és Egyeztető Bizottság elnökének és tagjainak megválasztására is. A Felügyelő Bizottság változatlan személyi összetétellel működik majd, elnöke Dudás Tibor maradt. Az Etikai és Egyeztető Bizottság új elnöke dr. Miszkuly Miklós lett.

A jövőben szinte valamennyi területen még komoly feladatok várnak a horgászszervezetekre, de a - jelen tisztújítással megerősített - fő cél továbbra is az egyre nagyobb létszámot képviselő horgászok minőségi kiszolgálása, a szolgáltatások szélesítése és a nyilvántartás, okmánykiadás egyszerűsítése, elektronizációja, valamint a halállomány fejlesztése és védelme marad.

     MOHOSZ OHSZK

Budapest, 2019. december 6.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.