OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. december 10., kedd 11:15

Az OKEx elindítja az opciók kereskedését
    Valletta, Málta, 2019. december 10., kedd (Business Wire/OTS) - Az első kriptotőzsde, amely fogyasztók közti közvetlen (C2C) azonnali, határidős, lejárat nélküli (örökös) csereügyleteket (perpetual swap) és opciókereskedést egyaránt, egy platformon biztosít - A kereskedési volumen alapján a világon az egyik legnagyobbnak számító, azonnali (spot) és határidős (futures) ügyleteket kínáló digitáliseszköz-tőzsde, az OKEx ma bejelentette, hogy platformján elérhető lesz az opciókereskedés is. Az alapokról induló, saját fejlesztésű OKEx Options, melyet egy továbbfejlesztett, gyorsabb, stabilabb, megbízhatóbb infrastruktúra támogat, az OKEx platform kereskedési struktúrájának teljes körű átalakítását eredményezte. Az opciókereskedés 2019. december 27-től lesz elérhető az OKExen, a szimuláció pedig 2019. december 12-én indul.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20191209005034/en/

Ennek az újabb eszköznek a hozzáadása révén az OKEx az első kriptotőzsde lesz, amely fogyasztók közti közvetlen (C2C) azonnali, határidős, lejárat nélküli (örökös) csereügyleteket (perpetual swap) és opciókereskedést egyaránt, egy platformon biztosít. A felhasználók a különféle termékek széles köréből választhatják ki azokat, amelyek legjobban illenek kereskedési és fedezeti stratégiáikhoz.

Az opció olyan származékos (derivatíva) ügylet, amely adott díj (ún. "prémium") megfizetése ellenében vételi vagy eladási jogot biztosít az opció megvásárlója számára valamely mögöttes termékre vonatkozóan (melyet az opció kibocsátója köteles eladni/megvásárolni), és az opció jogosultja szabadon és egyoldalúan dönthet arról, hogy él-e a vételi (vagy eladási) jogával az előre megállapodott (kötési) áron és határidőben. Az OKEx Options vételi és eladási opciókat egyaránt biztosít, mely növeli a kereskedés rugalmasságát és a piaci transzparenciát, mivel az árak hűen tükrözik a piaci tendenciákat. Az OKEx továbbfejlesztett kereskedési platformja jelentős előrelépést képvisel azokhoz a platformokhoz képest, amelyek kizárólag vételi opciós ügyleteket támogatnak.

Az OKEx Options ugyanakkor hatékony védelmi funkcióval is rendelkezik a manipulációk kiküszöbölése érdekében. A zárási árak manipulálásának megakadályozása céljából az OKEx rendszer több platformról begyűjtött spot adatok alapján meghatároz egy méltányos elszámolóárat. Az OKEx az opciók piaci átlagárát valós időben határozza meg a Black-Scholes-féle árazási modell használatával; egyetlen tranzakció vagy ajánlat nem befolyásolja az opciók piacát, amely csak az opciók becsült volatilitására reagál.

"Nagy izgalommal készültünk az új ügylettípus elindítására, tudva, hogy egyre nő az igény a kriptovalutával kapcsolatos származékos termékek iránt összes ügyfélszegmensünkben, és különösen az intézményi ügyfelek körében, ahol a leggyorsabb növekedés tapasztalható a derivatívakereskedelemben. Arra törekszünk, hogy minden partnerünknek, az intézményi ügyfelektől a kiskereskedelmi piaci résztvevőkig a kereskedési és kockázatkezelési eszközök lehető legszélesebb körét biztosítsuk" - magyarázta Jay Hao, a OKEx vezérigazgatója. "Az opciók olyan egyedi instrumentumok, amelyek lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy különféle opciós kontraktusok kötése révén kezeljék, beárazzák és fedezeti ügyletekkel kiküszöböljék a kriptoeszközök volatilitását. Ez az ügyletfajta ugyanakkor biztosítja a tőzsdei kereskedést folytató ügyfelein számára, hogy ne pusztán a piaci tendenciák kínálta előnyöket aknázhassák ki. Célunk az, hogy a kriptopénzpiac fejlődését követve egy teljes derivatíva-termékcsaládot biztosítsunk ügyfeleinknek, olyan megoldásokkal kiegészítve, amelyek optimalizálják a felhasználók kereskedési stratégiáit. Az OKEx Options elindítása nagy előrelépés e célunk elérése terén."

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191209005034/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
Vivien Choi, media@okex.com

Forrás: OKEx

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.