2024. április 18. csütörtök

2019. december 14., szombat 14:05

A Határok nélkül szerkesztősége egymillió forinttal támogatja a felvidéki magyar újságírást
    Budapest, 2019. december 14., szombat (OTS) - A Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorának szerkesztősége felajánlotta azt az egymillió forintot a Pro Média Alapítványnak, amelyet a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjjal járó pénzjutalomként kaptak.

Augusztus 20-a alkalmából Magyarország miniszterelnöke Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjjal tüntette ki a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorát. A szerkesztőség felajánlotta a díjjal járó egymillió forint pénzjutalmat a Pro Média Alapítványnak, amely a felvidéki magyar újságíró képzésért tevékenykedik.

"A Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díj a Határok nélkül című műsor több mint 20 éves munkájának elismerése. A díj mellé egymillió forint jár, amelyről a szerkesztőség azt gondolta, hogy akkor lesz a legjobb helyen, ha a felvidéki magyar nyelvű újságíró képzésre ajánljuk fel. A Pro Média Alapítvány vállalta, hogy újjászervezi a magyar nyelvű újságíró képzést, amelyre nagy szükség van és úgy véljük, hogy ez az összeg náluk lesz a legjobb helyen" - mondta el Lánczi Ágnes, a közmédia Nemzetiségi, Külhoni Főszerkesztőségének kiemelt szerkesztője.

A Pro Média Alapítvány célja a nemzeti kisebbségi sajtó széleskörű támogatása és hatékonyabb működésének elősegítése, amelynek hangsúlyos eleme a felvidéki magyar újságírók képzése.

MTVA Sajtó Osztály