OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. január 2., csütörtök 11:21

A 250 millió USA dolláros cél elérését követően az EV Growth lezárja első alapjának forrásgyűjtését (1. rész)
    Szingapúr, 2020. január 2., csütörtök (Business Wire/OTS) - A kockázatitőke-befektetési cég első alapja elérte a forrásgyűjtés legmagasabb összegeként kijelölt 250 millió USA dolláros határt - Az alap az előzetes célként kitűzött 150 millió USA dollárnyi befektetés befolyását követően rövid időn belül összegyűjtötte a befektetőktől várt források felső határának elérését eredményező tőkét - A tervek szerint az aktívan kezelt alap 325 millió USA dollárt délkelet-ázsiai startup vállalkozásokba fektet be, ún. magvető tőkét és növekedési célok elérését szolgáló forrásokat egyaránt biztosítva - A szingapúri székhelyű kockázatitőke-befektetési vállalat, az EV Growth első befektetési alapja az eredetileg kitűzött 150 millió USA dollár összegű befektetés befolyását követően rövid időn belül elérte a forrásgyűjtés felső határaként kijelölt 250 millió USA dollárt. Ez a mérföldkőnek számító eredmény annak köszönhető, hogy a vállalat új korlátolt felelősségű partnereket (Limited Partners [LP]) vont be, ideértve több ázsiai családi vagyonkezelő céget és Ázsia két legnagyobb nemzeti vagyonalapját.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20191230005362/en/

Az EV Growth, amely 2018 márciusában kezdte meg működését, az East Ventures, az SMDV és a Yahoo! Japan Capital vegyes vállalata. A cég, amely tevékenységét nem korlátozza egy adott iparág vállalkozóinak támogatására, elsősorban induló vállalkozásoknak biztosít növekedési tőkét Indonéziában és Délkelet-Ázsia más országaiban. A vállalatot három tulajdonos befektető irányítja: az East Ventures-t képviselő Willson Cuaca, az SMDV képviseletében Roderick Purwana és a Yahoo! Japan Capital által kijelölt Shinichiro Hori.

Az EV Growth számos különböző ágazatban hajtott végre befektetéseket Délkelet-Ázsiában. Legutóbbi befektetései közé tartoznak az alábbiak:
     - Indonézia vezető oktatástechnológiai cége, a Ruangguru - 150 millió USA dollár, C körös tőkebevonás
     - Indonézia vezető szépségápolási technológiai vállalata, a Sociolla - 40 millió USA dollár, D körös tőkebevonás
     - A regionális pénzvisszatérítéssel (cashback) foglalkozó startup, a Shopback - 45 millió USA dolláros tőkebevonás
     - Egy ellátási lánccal kapcsolatos logisztikai megoldásokat kínáló indonéziai cég, a Warung Pintar - 27,5 millió USA dollár, B körös tőkebevonás
     - Az indonéziai tehergépjármű-szállítási és raktározási platform, a Waresix - 14,5 millió USA dollár, A körös tőkebevonás

A vállalat további nagyobb tőkebevonási körökben is részt vett, ideértve a két legjelentősebb, több mint 1 milliárd USA dollár tőkével rendelkező, magántulajdonban lévő indonéziai startup, a Tokopedia és a Traveloka legutóbbi tőkebevonási körét, az indonéz kis- és középvállalkozásokat hitellel ellátó Koinworks forrásgyűjtését, Indonézia Fore Coffee nevet viselő, prémiumkategóriás, online-offline kávézóláncának tőkebevonási projektjét, valamint Indonézia vezető médiavállalata, az IDN Media tőkebevonási körét.

Az EV Growth ez idáig összes forrásának több mint 50 százalékát helyezte ki 20 ügylet keretében. Az EV Growth befektetési portfóliójába tartozó vállalatok 80 százaléka indonéz cég, és az alap által ezeknek az ügyleteknek a során elért belső megtérülési ráta (IRR) jelenleg 36 százalék.

Willson Cuaca, az EV Growth egyik ügyvezető tulajdonosa és az East Ventures társalapítója a következőket nyilatkozta: "Délkelet-Ázsia gazdasága fordulóponthoz érkezett, és mi szerencsésnek tekintjük magunkat, hogy az elsők közt lehetünk azok körében, akik hozzájárulhatnak ehhez a változáshoz. Cégünk üzleti tapasztalatai, az ügyletek lebonyolításának gyorsasága, a helyi feltételek alapos ismerete és regionális hálózataink hozzásegítettek ahhoz, hogy a régió legjobb ügyleteinek számító számos tranzakcióban részt vehessünk. Terveink szerint aktívan kezelt alapunk a délkelet-ázsiai induló vállalkozások számára 325 millió USA dollárnyi forrást biztosít mind magvető, mind növekedési tőke formájában."

A két alappal rendelkező East Ventures hatékonyan támogatja a startup-ökoszisztémát, következetes, hosszú távra tervező és a vállalatalapításokat elősegítő befektetőként. Az East Ventures például régóta támogatja a Ruanggurut (ahol Willson Cuaca már a kezdetektől igazgatósági tag volt): már a vállalat magvetőtőke-gyűjtést célzó első tőkebevonási körében is részt vett 2014-ben. Az East Ventures segítette a vállalatot a következő tőkebevonási körében is, és a Ruangguru további növekedését az EV Growth alapon keresztül támogatja, mely nemrégiben 150 millió USA dollárt fektetett a cégbe annak C körös tőkebevonása keretében.

"Büszkék vagyunk arra, hogy az East Venturest partnerünknek tudhatjuk. Az EV Growth-t képviselő Willson Cuaca már az alapításkor is hitt bennünk, és neki köszönhetjük a 2014-ben kapott az első magvetőtőke-befektetést. Hálásak vagyunk az EV Growth-nak a nekünk nyújtott támogatásért, illetve a legutóbbi, 150 millió USA dolláros tőkebevonási körben való részvételéért. Továbbra is elkötelezettek vagyunk az East Ventures iránt, és nagy várakozással tekintünk a velük való együttműködés elé, melynek révén még jobb eredményeket érhetünk majd el" - tette hozzá Adamas Belva Syah Devara, a Ruangguru vezérigazgatója és társalapítója. (folyt.)



2020. január 2., csütörtök 11:21

A 250 millió USA dolláros cél elérését követően az EV Growth lezárja első alapjának forrásgyűjtését (2. rész)
    Szingapúr, 2020. január 2., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit az EV Growth-ról tudni kell…

Az EV Growth az East Ventures, az SMDV és a Yahoo! Japan Capital vegyes vállalata. A cég, amely tevékenységét nem korlátozza egyetlen iparág vállalkozóinak támogatására, elsősorban induló vállalkozásoknak biztosít növekedési tőkét Indonéziában és Délkelet-Ázsia más országaiban. Az EV Growth rendelkezik a régió egyik legnagyobb cég- és partnerhálózatával, és 2018 áprilisában végrehajtott első alapzárása óta már több mint 20 vállalat került befektetési portfóliójába.
Az EV Growth célja az, hogy kitöltse a növekedési célú kockázati tőkebefektetések terén mutatkozó űrt, és egy olyan diverzifikált befektetési portfóliót alakítson ki, amelyben főként a növekedés korai szakaszában lévő, délkelet-ázsiai, vezető szerepet játszó, induló technológiai cégek találhatók. Sinar Mas mélyreható üzleti tudásának és a régióban elismerten az egyik vezető kockázatitőke-befektetőnek számító és a legnagyobb magvető és A körös befektetéseket képviselő befektetési portfólióval rendelkező East Ventures hírnevének, valamint a Yahoo! Japan Capitalnak az Internetes szektorral kapcsolatosan felhalmozott tapasztalatainak köszönhetően az EV Growth egyedülálló rálátással rendelkezik az ágazat kialakulóban lévő trendjeire és a kínálkozó üzleti lehetőségekre.

Amit az East Ventures-ről tudni kell…

A 2009-ben alapított East Ventures általános (azaz nem egy ágazatra specializálódó) kockázatitőke-befektető vállalat, amely a fejlődés korai szakaszában lévő induló vállalkozásokat segíti befektetéseivel. A cég alapítása óta a délkelet-ázsiai régióban már több mint 170 vállalatot támogatott, amelyeknek tevékenysége kiterjed Indonéziára, Szingapúrra, Japánra, Malajziára, Thaiföldre és Vietnámra.

Az East Ventures, amely mindig is hitt az indonéziai startup-ökoszisztéma létjogosultságában, az egyik első befektetője volt Indonézia két ún. unikornis* startupjának, a Tokopediának és a Travelokának. A portfóliójába tartozó egyéb neves vállalatok közt szerepel a Mercari, a Warung Pintar, a Fore Coffee, a Disdus (amelyet felvásárolt a Groupon), a Kudo (amelyet felvásárolt a Grab), a Loket (amelyet felvásárolt a Gojek), a Tech in Asia, az Omise, az IDN Media, a Ruangguru, a MokaPOS, a ShopBack és a CoHive.

2018-ban a startup-ökoszisztéma további támogatása és fejlődésének kiaknázása érdekében az East Ventures egy újabb, növekedési tőkét biztosító befektetési alapot hozott létre EV Growth néven. A következő évben az East Ventures-t az alternatív eszközök befektetési piacát értékelő Preqin globális összevetésben a hosszú távon a legkövetkezetesebben kiemelkedő teljesítményt nyújtó és a délkelet-ázsiai régió és Indonézia legaktívabb kockázatitőke-befektetőjének ítélte.

* magántulajdonban lévő vállalatok, melyek értéke 1 milliárd USA dollár vagy annál több

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191230005362/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
Gladys Nathania, Media Relation, East Ventures
Telefon: +62 81319301170, email: Gladys@east.vc

Forrás: EV Growth

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.