OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. január 16., csütörtök 09:28

Történelmi beszéd a Kossuth Rádióban - így hangzott 100 éve Apponyi gróf trianoni beszéde
    Budapest, 2020. január 16., csütörtök (OTS) - Különleges tartalommal készül a Kossuth Rádió január 16-án gróf Apponyi Albert híres beszédének 100. évfordulóján. A közszolgálati rádió hallgatói 14.07 perckor hallhatják annak a beszédnek egy hosszabb részletét, amelyet Apponyi gróf a magyar küldöttséget képviselve 1920. január 16-án, a trianoni béketervezet végleges lezárása után mondott el a francia Külügyminisztérium földszinti dísztermében.

    "Apponyi történelmivé vált, eredetileg franciául, angolul és magyarul is előadott beszéde lenyűgöző szónoki teljesítmény volt 100 évvel ezelőtt, amely még ma is megállja a helyét. Úgy érezzük, hogy méltóképpen kell megemlékeznünk erről a napról, ezért Szervét Tibor Jászai Mari-díjas magyar színész előadásában január 16-án 14.07 perckor műsorra tűzzük az Apponyi-beszéd mintegy félórás részletét, magyarul. Ez történelmi jelentőségű lesz, ugyanis korábban nem volt arra példa, hogy a beszéd ilyen hosszúságban elhangozzon" - mondta Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója.

Gróf Apponyi Albert mintegy félórás beszéde január 16-án, csütörtökön 14.07-kor hangzik el a Kossuth Rádióban, majd a műsort követően visszahallgatható lesz a MédiaKlikk oldalán.

MTVA Sajtó Osztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.