OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2020. március 10., kedd 13:28

26. Év Menedzsere Díjátadó Gála 2020 - Az Év Menedzsere 2019 Életműdíj kitüntetettje dr. Kürti Sándor, a KÜRT Zrt. elnöke, tulajdonosa.
    Budapest, 2020. március 10., kedd (OTS) - A Menedzserek Országos Szövetsége március 7-én, immáron 26. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadó Gáláját. Idén a Budapest Marriott Hotel felújított teljes rendezvényszintjével adott otthont a nagyszabású eseménynek, amelyen hét kategóriában díjazták 2019 legkiválóbb menedzsereit.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200310_002.jpg

A Menedzserszövetség idén 26. alkalommal adta át az Év Menedzsere díjat, 21. alkalommal az Év Fiatal Menedzsere díjat, 5. alkalommal az Életműdíjat, 3. alkalommal, a Volkswagennel közös Kék Innovációs Különdíjat. Az eseményen 2. alkalommal került átadásra a Menedzserek a Társadalomért Különdíj, idén a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító támogatásával.

Az Év Menedzsere 2019 Életműdíj kitüntetettje dr. Kürti Sándor, a KÜRT Zrt. elnöke, tulajdonosa. A díjat átadta Dr. Beck György, a Menedzserszövetség Jelölő Bizottságának elnöke, 2016 év Életműdíj kitüntetettje.

Dr. Kürti Sándor 1971-ben lett vegyészmérnök, 1975-ben doktorált számítógépes üzemirányításból.

1989-ben testvérével, Kürti Jánossal vállalkozást alapítottak számítógépes adattárolók javítására. A javítási eljárás testvére szabadalmára épült.

1993-tól a világ legnagyobb számítástechnikai kiállításain új termékkel, az adatmentéssel jelentek meg. Budapesti központtal létrehozták az "Európai Adatmentő Szervizt" 16 európai ország hálózatát kiépítve. Adatmentési technológiájuk 1994-ben elnyerte a hazai "Innovációs Nagydíjat".

1996-ban Kalmár László Díjat, 1998-ban Gábor Dénes Díjat kapott.

A legnagyobb világlapokban sorra jelentek meg tudósítások kiemelkedő sikereikről, például a Nikkei, a Business Week, a Financial Times, a Wall Street Journal, a Science és The Guardian hasábjain.

1998-tól cégük zártkörű részvénytársasággá alakult és kilépett a nemzetközi piacra.

2001-ben a "szeptember 11-i katasztrófa" kárelhárításában vettek részt, melyről a CNN TV tudósított. Segítségüket megköszönte George Pataki, New York állam kormányzója és George W. Bush, az Egyesült Államok Elnöke is.

2002-ben saját vállalatot hoztak létre Németországban, mely 6 évvel később német "BRAND" lett.

2003-ban Széchenyi Díjjal tüntették ki, 2004-ben az Év Üzletemberének választotta az Ernst & Young.

2005-ben az Európai Unió "Info Biztonsági szakértői szervezete" tagjai közé választotta.

Cégük 2006-ban bekerült az Európai Unió 500 leggyorsabban fejlődő vállalata közé.

2010 óta jelentős információbiztonsági feladatokat látnak el a Vietnami Köztársaságban.

Szociális felelősségvállalási tevékenységük fő iránya a hazai oktatás fejlesztése:
     o    1991-ben hozták létre a Kürt Alapítványi Gimnáziumot.
     o    1997-ben alapították a Pannon Egyetemen a "Hátrányos Helyzetű, elsősorban roma származású gyerekek Oktatási Alapítványát (H2O)", ahol már 100-nál több gyerek kapott államilag elismert oktatásról bizonyítványt.  Az Európai Unió 2011-ben az "Önkéntesek Díjával" jutalmazta a H2O Alapítványt.
     o    2009-ben alapították felnőtt oktatási intézményünket, a KÜRT Akadémiát.

Dr. Kürti Sándor jelenleg a KÜRT Zrt. Felügyelő Bizottság elnöki posztját tölti be. Testvére, Kürti János, az ötletgazdaga, szintén aktív tagja a Felügyelő Bizottságnak.

Kürti Sándor és Kürti János fokozatosan gondoskodtak az utódlásról is. Jelenleg is Kmetty József a társaság vezérigazgatója, aki magától értetődően kezdetektől a KÜRT Zrt. oszlopos tagja.

Az operatív irányítás mellett Kmetty legfontosabb feladata a cég üzleti és terjeszkedési stratégiájának kialakítása, az értékesítés stratégiai irányvonalainak kijelölése, valamint új üzletágak kialakítása és fejlesztése.

Az általa létrehozott információmenedzsment portfolió révén 2000-ben piacvezető pozícióba vezette cégét. A KÜRT szakembereivel együttműködve felépítette - a cégen belül működő adatmentési tevékenység mellett - az információbiztonsági üzletágat, amely mára a cég bevételeinek 70 százalékát hozza. A KÜRT saját sikertörténetén túlmenően, a magyarországi információbiztonsági kultúra megteremtésében és térnyerésében is úttörő szerepet játszik.

Az idei évben a gála jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettje az Együtt az Autistákért Alapítvány lett. A Gálán befolyó teljes tombolabevétel az Alapítványnak került felajánlásra.

További információ: KÜRT Zrt. (www.kurt.hu)
Hegedüs Ivett, marketing vezető (+36-20/459-4245), ivett.hegedus@kurt.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.