OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2020. április 30., csütörtök 15:06

Julian Rachlin hegedűművész lesz a kismartoni HERBSTGOLD Fesztivál művészeti vezetője
    Kismarton, 2020. április 30., csütörtök (OTS) - A Fesztivál már megszokott programjai, a Haydn Filharmónia koncertjei, a Balkani és roma hangok, valamint a Jazz-koncertek mellett 2021-től Rachlin a fiatal tehetségekre, neves zongoristákra, ismert énekesekre, valamint a kamarazenére szeretne koncentrálni.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200430_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200430_002.jpg

A népszerű hegedű- és brácsaművész, emellett karmesterként is fellépő Julian Rachlin három évtizede kápráztatja el tudásával a zenerajongó közönséget. Tizenkét éven keresztül vezette a dubrovniki Julian Rachlin & Friends zenei fesztivált, így módjában állt közelről megismerni a fesztiválok szervezési feladatait is.

"A dubrovniki fesztivál legfontosabb tapasztalata számomra, hogy mennyire fontos a fesztiválnak otthont adó város és környéke lakosságát megnyerni. Fő célkitűzésem itt Kismartonban a HERBSTGOLD Fesztivállal is az lenne, hogy a város lakói magukénak érezzék  és büszkék legyenek a rendezvénysorozatra."- nyilatkozta Rachlin, a HERBSTGOLD Fesztivál új művészeti vezetője.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy megbízást kaptam a HERBSTGOLD Fesztivál művészeti vezetésére. Az Esterházy-kastély a zenetörténet egyik legmeghatározóbb helyszíne: az Esterházy-hercegek mecénási támogatása nélkül a klasszikus zene Joseph Haydntól Franz Schuberten keresztül Ludwig van Beethovenig nem az lenne, ami." - folytatta előző gondolatát Rachlin.

A művészeti vezető feladata a programok összeállítása és a művészek kiválasztása. "A Fesztivál programjának kialakításánál az a tervem, hogy a már jól bevált programpontokat megtartsuk és mellettük újabb sikeres programelemeket vezessünk be. Ennek értelmében megmaradnak a Haydn Filharmónia koncertjei, a Balkáni és roma hangok, valamint a Jazz-koncertek. Miután fontos számomra a fiatal tehetségek felkarolása, mindenképp az a célom, hogy legalább egy fiatal vonósnégyes is bemutatkozhasson. Ezen kívül szeretném bővíteni a fellépő neves zongoristák és énekesek listáját." - osztotta meg első elképzeléseit a programmal kapcsolatosan Rachlin.

Andreas Richter
Andreas Richter, aki többek között hosszú évekig vezette a DSO Berlin, valamint a Mahler Chamber zenekarokat, továbbra is a classic.Esterházy művészeti vezetőjeként dolgozik, és ő a felelős az Esterházy klasszikus programjainak összességéért. A jövőben elsősorban új, nemzetközi koncertformátumokra fókuszál, ezen belül továbbra is jelentős szerepet szán a Haydn Filharmóniának. Az éves programok kialakításában szorosan együttműködik majd Julian Rachlinnal.

Julian Rachlin
Julian Rachlin hegedűművész 1974-ben született a litván fővárosban, Vilniuszban. Nemzetközi pályafutásának első harminc évében szólistaként jelentős zenekarokkal és karmesterekkel dolgozott együtt. Munkásságának további fontos része a kamarazenélés. Többek között olyan hírességekkel muzsikált együtt, mint Martha Argerich, Itamar Golan, Natalja Gutman, Nobuko Imai, Gidon Kremer, Misa Majszki, Msztyiszlav Rosztopovics és Kirill Troussov. 1999 szeptembere óta a Bécsi Konzervatórium professzora. Julian Rachlin az egykor a bécsi Liebig gyűjtemény részét képező, 1704-ben Cremonában készült Stradivari hegedűn valamint egy 1785-ben készült Lorenzo Storioni brácsán játszik, melyeket a művész az Angelika Prokopp Magánalapítvány jóvoltából használhat.

HERBSTGOLD Fesztivál Kismarton
A HERBSTGOLD Fesztivált 2017 óta rendezik meg minden év szeptemberének első felében Kismartonban. Az Esterházy-kastély különböző termeiben, köztük a kiváló akusztikájú Haydn Teremben megrendezett, klasszikus, balkáni és roma, valamint jazz-koncertek nagy népszerűségnek örvendenek mind a hazai, mind pedig a nemzetközi hallgatóság körében. A fesztivál egy kulináris felfedezőúttal egészül ki, amely a Pannon-régión vezet keresztül: a Pan O'Gusto minifesztivál a már a 18-19. században pompás ünnepségeiről nevezetes pálmaházba hívja az érdeklődőket, akiknek kiválasztott termelők mutatják be a térség válogatott finomságait és borait, kétnapos kóstolóval összekötve.

SAJTÓINFORMÁCIÓ:

Barbara Wagner-Gmeiner
presse@arenaria.at                            
presse@esterhazy.at
+43 2682 63004-410
www.operimsteinbruch.at

Schneider Erika
e.schneider@esterhazy.at
+36309220569
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.